REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per prevencinę priemonę Vilniaus senamiestyje policija aptiko rūkančius 11-mečius vaikus. Už rūkančius mažamečius vaikus sankcijų sulauks jų tėvai, jų tėvams buvo pradėtos administracinės bylos teisenos. 

Per prevencinę priemonę Vilniaus senamiestyje policija aptiko rūkančius 11-mečius vaikus. Už rūkančius mažamečius vaikus sankcijų sulauks jų tėvai, jų tėvams buvo pradėtos administracinės bylos teisenos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi vaikai teigė žinantys apie naujo įstatymo nuostatus, tačiau vienbalsiai tvirtino nesitikėjo būti pastebėti. Sausio mėnesį Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistai, dirbantys nepilnamečių teisės pažeidimų prevencijos srityje, senamiestyje vykdo prevencinę priemonę ,,Teisės pažeidimų užkardymas bendrojo lavinimo įstaigose ir jų prieigose“.

REKLAMA

Kaip skelbia policija, šia priemone siekiama supažindinti rūkančius nepilnamečius su Tabako kontrolės įstatymo pataisomis, kuriomis įtvirtintas draudimas asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti.

Nuo praėjusių metų gegužės 1 dienos taikoma administracinė atsakomybė už tokio pobūdžio pažeidimus. Nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas), ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai ir ateityje žada vykdyti neviešą patruliavimą ir sieks nustatyti nepilnamečių daromus teisėtvarkos pažeidimus. Tuo metu Elektrėnų prevencijos poskyrio pareigūnai, turėdami duomenų, kad Elektrėnuose, Saulės gatvėje esančiame kioske nepilnamečiams parduodami alkoholiniai gėrimai bei cigaretės, organizavo tikslinę priemonę ir užfiksavo šioje individualioje įmonėje padarytus pažeidimus.

Prekyvietėje dirbusi 73 metų įmonės savininkė nepilnamečiui pardavė cigaretes. Dėl šio fakto Elektrėnų policija kreipsis į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą dėl ekonominės sankcijos taikymo individualiai įmonei už Tabako kontrolės įstatymo reikalavimų pažeidimą.

Taip pat nustatyta, jog įmonės savininkė asmens apsipirkimo kasos aparatu nefiksavo ir neišdavė kasos čekio. Dėl šių veiksmų pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena. Minėtai individualiai įmonei 2014 metais jau buvo skirta 144 eurų bauda už Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus. 2015 metų liepos mėnesį taip pat buvo kreiptasi į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą nustačius, jog kioske nepilnamečiams buvo parduota 12 butelių alkoholinių gėrimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų