REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šakių „Vyčio“ komanda jau penktadienį pradės antrąjį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono etapą. Dabar Nerijaus Zabarausko auklėtinių laukia kovos tik su šešiomis ekipomis, su kuriomis jau teko susitikti dusyk.

Šakių „Vyčio“ komanda jau penktadienį pradės antrąjį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono etapą. Dabar Nerijaus Zabarausko auklėtinių laukia kovos tik su šešiomis ekipomis, su kuriomis jau teko susitikti dusyk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusprendėme apžvelgti, kaip atrodė šį sezoną vykusios „Vyčio“ ir kitų pajėgiausių NKL ekipų dvikovos.

REKLAMA

Su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“

Bus įdomu stebėti „Vyčio“ ir „Sūduvos-Mantingos“ akistatą, kadangi šį sezoną šakiškiai dar nepajėgė įveikti marijampoliečių.

Pirmajame susitikime pralaimėjimas buvo triuškinantis – 92:62. Tuomet ryškaus lyderio „Vyčio“ gretose nebuvo ir komandinio žaidimo tikrai pritrūko. Taip pat stigo ir taiklumo, mat šakiškiai pataikė vos 36 procentus dvitaškių – 10 iš 28. Esant tokiam pataikymo procentui laimėti yra praktiškai neįmanoma. Tuo tarpu marijampoliečius į priekį vedė Dovis Bičkauskis, pelnęs 22 taškus ir pataikęs net 6 iš 7 tritaškių.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame susitikime kova buvo atkaklesnė ir šakiškiai palaimėjo jau tik neženkliu skirtumu – 77:85. Savo sugebėjimus atskleidė Marijus Užupis (14 tšk., 8 atk. kam.), Dominykas Domarkas (16 tšk.) bei Karolis Brusokas (11 tšk., 16 atk. kam.). Tuo tarpu „Sūduvoje-Mantingoje“ sužibėjo 16 taškų įmetęs, 6 kamuolius atkovojęs bei 6 pražangas išprovokavęs Donatas Sabeckis.

Su „Mažeikiais“

Su mažeikiškiais „Vyčiui“ teko kovoti dvi dienas iš eilės ir jos buvo kontrastingos. Pirmajame mače šakiškiai įrodė pranašumą 89:81, bet vėliau buvo įveikti 77:94.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame susitikime raktu į pergale tapo Karolio Brusoko (21 tšk., 7 atk. kam., 6 išpr. praž.) bei Dovydo Rediko (17 tšk., 7 atk. kam., 9 rez. perd.) tandemas, o jau kitą dieną ryškiai atrodė vien tik pastarasis krepšininkas, kurio indėlio pergalei buvo maža. D.Redikas tada įmetė 28 taškus, atkovojo 9 kamuolius bei išprovokavo 5 pražangas.

Tarp naudingiausių „Mažeikių“ žaidėjų puikavosi ne viena pavardė, o bent kelios. Kosto Jonuškos (16 tšk., 8 atk. kam.), Arvydo Gydros (19 tšk.) ir antrose rungtynėse Šarūno Vingelio (26 tšk.) bei Evaldo Šaulio (15 tšk., 7 atk. kam.).

REKLAMA

Su Vilniaus „Perlu-MRU“

Su vilniečių iššūkiu „Vytis“ susidorojo dusyk. Pirmą kartą pavyko pasiekti pergalę 91:86 ir progą pasirodyti puikiai gavo ne vienas Šakių krepšininkas. D.Redikas įmetę 27 taškus ir išprovokavo 12 pražangų, K.Brusokas pelnė 15 taškų ir atkovojo 12 kamuolių, Dominykas Domarkas pridėjo 17 taškų, o Marijus Užupis – 10. Tuo tarpu „Perlas-MRU“ turėjo du aiškiai išreikštus vedlius – Margirį Normantą (25 tšk., 6 rez. perd.) bei Edviną Jezukevičių (20 tšk.). Kitame mače (88:84) „Perlas-MRU“ jau padarė išvadas ir vargo šakiškiai taip pat turėjo. Vis tik lemiamais momentais iššovė K.Brusokas (20 tšk., 10 atk. kam.), Paulius Beliavičius (21 tšk., 6 rez. perd.), o ir kiti rungtyniavo naudingai, tad su iššūkiu susidoroti pavyko. „Perlo-MRU“ gretose geriausiai atrodė Tomas Galeckas (11 tšk., 7 rez. perd.) ir M.Normantas (17 tšk.).

REKLAMA

Su „Palanga“

Būtent rungtynėmis su „Palanga“ šakiškiai pradėjo NKL reguliarųjį sezoną. Tada pralaimėjimas buvo patirtas tik po atkaklios kovos – 78:80. Kadangi sezono pradžioje „Vytis“ dar buksavo ir tikro komandinio žaidimo nedemonstravo , buvo akivaizdu, jog visų indėlio gerokai trūksta. Vedliai buvo du – D.Redikas (22 tšk.) ir D.Domarkas (20 tšk.). „Palangai“ taip pat nebuvo lengva, tačiau Matas Jucikas demonstravo kietą kovą po krepšiais ir tuo pranoko šakiškius – 22 tšk., 17 atk. kam.

Vėliau revanšuotis pavyko, bet kova taip pat buvo labai atkakli. Pergalės „Vytis“ siekė dantimis ir nagais bei svarų indėlį įnešė ne vienas žaidėjas: po krepšiu dominavęs K.Brusokas (18 tšk., 18 atk. kam.), įžaidėjo sugebėjimus demonstravęs D.Domarkas (19 tšk., 9 rez. perd., 8 išpr. praž.) bei Marijus Užupis (16 tšk.). Tuo tarpu M.Jucikas gavo jau kiek mažiau progų siautėti ir savo ekipai pridėjo 17 taškų bei atkovojo 7 kamuolius. „Palangos“ gretose taip pat tarp rezultatyviausių buvo Deividas Anužis (18 tšk., 9 išpr. praž.), Reginaldas Simsas (17 tšk.) ir Povilas Šakinis (17 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su Kauno „Žalgirio“ dubleriais

Tai – dar viena ekipa, su kuria susitikimai klostėsi kontraversiškai. Pirmoje dvikovoje – pralaimėjimas 80:92. Jį labiausiai lėmė tai, kad žalgiriečiai turėjo ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą ir pasireikšti sugebėjo bene visi krepšininkai. Nesustabdytas buvo Laurynas Birutis (12 tšk., 17 atk. kam.), Kristupas Žemaitis (19 tšk., 7 atk. kam.) bei Martynas Varnas (16 tšk.). Šakiškiams nepakako M.Užupio (20 tšk., 8 atk. kam.), D.Domarko (19 tšk.) ir P.Beliavičiaus (18 tšk.) indėlio, mat visi likę kiti žaidėjai pelnė vos 23 taškus.

REKLAMA

Antrojoje kovoje – pratęsimas, kuriame pranašumą įrodė „Vytis“ – 99:89. Nėra abejonių, jog kelią į pergalę nutiesė K.Brusokas, kuris pelnė net 27 taškus bei atkovojo 11 kamuolių, taip surinkdamas net 38 naudingumo balus. Rezultatyvius perdavimus fantastiškai skirstė D.Domarkas (19 tšk., 12 rez. perd., 7 atk. kam.), o taip pat pasižymėjo ir P.Beliavičius (15 tšk., 7 rez. perd.). „Žalgirį“ bandė tempti M.Varnas (26 tšk.) ir Paulius Valinskas (19 tšk.).

Su „Telšiais“

Telšiškius galima vadinti tikrais šio sezono išsišokėliais – vos debiutavę jie jau pateko į stipriausių NKL ekipų pogrupį. Abejose rungtynėse „Vyčiui“ teko paplušėti dėl pergalės. Pirmajame mače (87:81) ją garantavo nuostabus D.Rediko pasirodymas (33 tšk., 9 išpr. praž.), nustelbęs puikų Audriaus Maneikio žaidiėmą (28 tšk.). Tuo tarpu kitąsyk blykstelėjo jau P.Beliavičius (27 tšk., 8 išpr. praž.), o jam gerai talkino D.Domarkas (12 tšk., 8 rez. perd.) ir M.Užupis (11 tšk., 5 atk. kam.). „Telšių“ gretose lyderiai buvo du – Mindaugas Norkus (19 tšk., 10 atk. kam.) ir Laurynas Kaveckis (16 tšk., 7 atk. kam.).

Antrąjį NKL sezono etapą „Vytis“ pradės penktadienį, 18 valandą, dvikova su „Žalgiriu-2“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų