REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiųmetiniame Vilniaus biudžete prioritetai bus teikiami esamų švietimo įstaigų atnaujinimui ir naujų statybai, įvažiavimų į kiemus, šaligatvių, dviračių takų remontui, sako meras Remigijus Šimašius.

Šiųmetiniame Vilniaus biudžete prioritetai bus teikiami esamų švietimo įstaigų atnaujinimui ir naujų statybai, įvažiavimų į kiemus, šaligatvių, dviračių takų remontui, sako meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pristatydamas 2016-ųjų miesto biudžeto projektą žurnalistams trečiadienį R.Šimašius akcentavo, kad šiųmetiniame biudžete prioritetas bus teikiamas skolos valdymui: numatytas deficitas šiemet sieks 24,6 mln. eurų ir bus daugiau nei dukart mažesnis, palyginus su pernai, kuomet jis siekė 63 mln. eurų.

REKLAMA

„Biudžete kėlėme tikslą, kad jis būtų atsakingas keliomis prasmėmis: pirmiausia, kad finansiškai nebetemptų Vilniaus į dugną ir turėtų bent galimybę judėti į priekį normaliai. Kitas aspektas, galbūt dar svarbesnis - kad planuojant išlaidas būtų iš tikrųjų, ne žodžiais, pažiūrėta, kur yra didžiausi vilniečių poreikiai. Trečia - atsisakyti visokių nereikalingų politinių administracinių išlaidų, nepereikvoti lėšų“, - sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šimašius tvirtina, kad šiemet planuojama sutvarkyti apie 200 „tranzitinių“ kiemų įvažiavimų, tam planuojama skirti apie 2,6 mln. eurų. Už 2 mln. eurų šiemet ketinama atnaujinti krantinės atkarpą nuo Mindaugo tilto iki Verslo trikampio. Planuojama už 0,5 mln. eurų sutvarkyti 10 skverų sostinės mikrorajonuose. Numatyta nutiesti 7 kilometrus naujų šaligatvių - tam bus panaudota beveik 360 tūkst. eurų.

Anot jo, savivaldybė turi „preliminarų sąrašą“ skverų ir kiemų, kurie būtų tvarkomi, tačiau dėl konkrečių vietų dar bus diskutuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra labai aiškus kriterijus tiek dėl įvažiavimų, tiek dėl skverų, kad tai būtų ten, kur yra didžiausia žmonių koncentracija, pravažiuojamumas“, - sakė R.Šimašius.

2016-aisiais planuojama nutiesti naują dviračių takų atkarpą tarp Lazdynų ir Gariūnų, bus tvarkomi esami takai. Anot R.Šimašiaus, didesni darbai tiesiant naujus dviračių takus bus 2017-aisiais.

Numatyta apie 30 proc. mažinti savivaldybės automobilių parką, mažiau planuojama komandiruočių, sumažinta rengiamų studijų skaičius, kurioms numatyta keliasdešimt tūkstančių eurų.

REKLAMA

Meras priminė apie planus pradėti statyti du baseinus - su 25 metrų takeliais - Fabijoniškėse ir su 50 metrų takeliais - Lazdynuose. Anot mero, dabartinį avarinės būklės Lazdynų baseiną ketinama nugriauti iki šių metų pabaigos, tuo metu mažesnysis baseinas turėtų būti pradėtas statyti dar šiemet.

Savivaldybė numato atnaujinti 9 darželius - 13,6 mln. eurų tam numatoma iš skolintų lėšų. Iš viso savivaldybės darželiuose numatoma 890 naujų vietų - jos bus sukurtos atlaisvinus savivaldybės patalpas.

Sprendžiant transporto problemas, ketinama skelbti konkursą privatiems vežėjams daliai maršrutų, bus svarstoma tvarkyti penkias avaringiausias Vilniaus sankryžas.

REKLAMA

Trečiadienį Vilniaus taryba pradeda svarstyti biudžetą. Anot mero, jo priėmimas taryboje planuojamas po 2 savaičių.

Bendros planuojamos savivaldybės išlaidos - 471,2 mln. eurų, suplanuotos pajamos kartu su valstybės dotacijomis sieks 443,6 mln. eurų, deficitas - 24,6 mln. eurų.

Pernai gruodžio 1-osios savivaldybės duomenimis, bendra Vilniaus skola siekė 389,7 mln. eurų. 2015-ųjų sausio 1-ąją skola siekė 388,6 mln. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų