REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Aušra Štukytė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Aušrą Štukytę tauta jau spėjo pamilti kaip kokybiško humoro šalininkę. Tuo ir vėl turime galimybę įsitikinti, mat aktorė vaidina TV3 teleivizijos nuo šiol kiekvieną pirmadienį 20:00 transliuojamame komiškame aktualijų seriale „Apie mus ir Kazlauskus“. Naujasis prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ darbas leis su humoru pažvelgti į karščiausias savaitės naujienas.

22

Aušrą Štukytę tauta jau spėjo pamilti kaip kokybiško humoro šalininkę. Tuo ir vėl turime galimybę įsitikinti, mat aktorė vaidina TV3 teleivizijos nuo šiol kiekvieną pirmadienį 20:00 transliuojamame komiškame aktualijų seriale „Apie mus ir Kazlauskus“. Naujasis prodiuserinės kompanijos „TV Manija“ darbas leis su humoru pažvelgti į karščiausias savaitės naujienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teatro mylėtojus scenoje žavinti Aušra Štukytė seriale įkūnys kirpėją Jolantą. Ryškus makiažas, įspūdinga šukuosena, tigro raštais puošti drabužiai – neatsiejama Jolantos įvaizdžio dalis.

REKLAMA

Aušros Štukytės kuriamas personažas gyvena kartu su savo mama, buvusia bufeto darbuotoja Janina (aktorė Larisa Kalpokaitė) ir sutuoktiniu (aktorius Nerijus Gadliauskas). Pro Jolantos akis nepraslysta niekas – nei nauja garsenybės šukuosena, nei kelininkus netikėtai užklupusi žiema, nei gaisrai.

Nors eteryje aktorė nesibaido komiško įvaizdžio, realybėje ji – mąsli, romantiška ir gebanti iš gyvenimo pasiimti viską, kas atneša naudą. Net ruošdamasi naujo serialo reklamos filmavimui Aušra Štukytė išpešė naudos...

REKLAMA
REKLAMA

- Užkulisiuose prieš filmavimą buvote trumpam užsnūdusi. Saldžiam miegui nebūtina namų aplinka?

- Pastebėjot, kad užsnūdau? Nustebinot. Šiuo metu gyvenu gana intensyviai, todėl kiekvieną pasitaikiusią laisvą minutę išnaudoju poilsiui. Aktoriai moka užmigti filmavimo aikštelėse, teatre, tarp repeticijų, tarp spektaklių, gastrolių metu. Pamenu, vieno muzikinio projekto, berods „Velnio nuotaka“, repeticijoje, trumpos pertraukos metu, esu užmigusi stovėdama. Gerai, kad buvau įsikibus į scenos dekoraciją.

Šiuo metu tenka į dieną suvaidinti ir po du spektaklius, tad nuovargis – nuolatinis palydovas. O dar renginiai, filmavimai, įvairūs projektai...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Daug darbų – daug uždarbio. Tik ar lieka laiko tuos pinigus kažkur išleisti?

- Aišku, kad lieka. Tik duok moteriai pinigų, laiko ji tikrai suras. Turiu dvi silpnybes – kvepalams ir knygoms. Žinau, jei įeisiu į knygyną, ten ir paliksiu pusę honoraro.

- Kokią paskutinę knygą įsigijote?

- Kitų metų darbo kalendorių (juokiasi).

- Kaip po visų tų darbų atsipalaiduojate? Keliaujate?

- Ne, ar galima kelionėse atsipalaiduoti? Man kelionės sunkus darbas. Aš esu prisirišusi prie namų, tad geriausias atsipalaiduoju būdama namie su mylimu žmogumi, nieko neveikdama, ilgai miegodama, arba žiūrėdama savo mėgstamus serialus. Mėgstu pasikviesti draugų, žaisti stalo žaidimus, eiti su šuniu pasivaikščioti prie upės, po mišką, mėgautis SPA procedūromis, masažu. Čia yra mano poilsis.

REKLAMA

- Ką taip stipriai gyvenimą mylinti moteris veiktų sužinojusi, kad gyventi, tarkim, liko vos para?

- Čia toks filosofinis klausimas... Na ką, apsikabinčiau mylimą žmogų, paglostyčiau visus savo gyvūnus, parašyčiau žinutes draugams, tėvams, padėkočiau jiems. Taigi mūsų gyvenimas ir yra artimiausi žmonės. Būtų šaunu paskutines minutes praleisti prie jūros, kaip filme „Beldžiant į dangaus vartus“.

- Seku jūsų „Facebook“ profilį. Pastebėjau, kad jūs, kitaip nei dauguma kitų žinomų žmonių, gana retai čia dalinatės asmenukėmis, Paulo Coelho citatomis ir t.t. Tai nėra reikalinga?

REKLAMA

- Reikalinga. Radusi kažką įdomaus tikrai pasidalinu. Tačiau tikrai neturiu įpročio kasdien ieškoti kažko, kuo galėčiau pasidalinti su draugais ir gerbėjais „Facebook“ puslapyje. Arba dalintis rūpesčiais ir džiaugsmais. Kartais, kai norisi, bet man tai nėra darbas.

- Kaip jūs manote, kodėl vos sužibę žvaigždutės taip aktyviai dalyvauja „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“ tinkluose?

- Nes jiems tai būdas populiarinti, priminti apie save, atsiskleisti. Beje, tai labai efektyvu. Pastebėjau, kad esant problemai, lengviau ją išspręsti pasidalinus. Todėl talpinu skelbimus apie pasimetusius gyvūnus, ar pagalbos prašymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O į „Instagram“ ir asmenukių įdedu, malonu sulaukti komplimentų. Na, gal tik maisto stengiuosi nefotografuoti.

- Kol kas nepajutote poreikio atšviežinti populiarumo?

- Socialiniuose tinkluose? Ne, nepajutau. Gink Dieve, tikrai nesmerkiu aktyviai besireiškiančių socialinėje erdvėje. Jeigu tai darai tikslingai, siekdamas tikslo, manau, esi vertas plojimų. Žinau pavyzdžių, kuomet žmonės tuo naudodamiesi sugeba sukurti verslus. Ir labai sėkmingus. Aš neišmanau tos specifikos, bet esu tikra, kad būtų kvaila nepasinaudoti savo žiniomis ir galimybėmis.

REKLAMA

- Socialinę erdvę išnaudojate gražiems tikslams, nevengiate labdaringų renginių. Ar manote, kad žinomiems žmonėms rodyti tą geraširdiškumo pavyzdį yra svarbu?

- Svarbu daryti tai, kas išties rūpi. Kalbant apie save, galiu pasakyti, kad galėčiau skirti daugiau laiko geriems darbams. Dažniau nugali asmeninis komforto poreikis. Prie kilnių tikslų prisidedu tuomet, kai susiklosto palankios sąlygos. Tiesiog natūraliai pavyksta, nededant papildomų pastangų.

Raminu save, jeigu kam nors nerūpi gyvūnai prieglaudose, ar pasimetę nuo šeimininkų augintiniai – nieko blogo. Gink Dieve. Vadinasi tas žmogus susikoncentravęs į kitas problemas ir dirba kitus darbus. Vieni domisi Lietuvos gerove, kiti – politika, šviečia žmones, dalijasi savo mintimis ir idėjomis, darbais, rūpinasi savo artimaisiais, augina vaikais. O gyvūnai yra mano sritis. Nuo vaikystės jaučiau jiems silpnybę.

REKLAMA

Manau, kad yra būtina klausytis savęs. Verstis per galvą, duota ne kiekvienam. Galima ir sprandą nusisukti. Išmintingiau, daryti mažiau, bet gerai.

- Ar savo gyvenimą dabar galėtumėte pavadinti pilnavertišku?

- Taip, esu čia, dabar ir visiškai savo vietoje. Pilnatvė – tobulas jausmas. Aišku, nuolat kliūva nuovargio, ambicijų prieskonio. Tačiau toks jau yra tas mūsų gyvenimas. Vieną minutę tu kikeni, kitą – burnoji. Svarbu viena – suprasti, kad net burnodamas dėl svetimo neišmanymo, iš esmės burnoji tik ant savęs.

Ar kelias iki tos pilnatvės buvo sunkus?

Visą gyvenimą einu klausydama savo vidinio balso, todėl kiekviename net ir sunkiausiame periode susitvarkau lengvai. Tai padeda prisiimti atsakomybę už visą savo gyvenimą ir su dėkingumu priimti likimo dovanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną pirmadienį, 20 val. aktorės Aušros Štukytės gerbėjai galės ją matyti TV3 televizijos eteryje aktualijų seriale „Apie mus ir Kazlauskus“. Anot serialo prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo, seriale netrūks kurioziškų situacijų, šmaikščių dialogų, o išraiškinguose veikėjų charakteriuose kiekvienas galės atpažinti save, kaimyną ar kolegą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų