REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni stebuklais tiki, kiti ne. Galbūt stebuklai yra ne kas kita kaip proto sugebėjimas ypatingu būdu perimti kūno kontrolę. Visgi kad ir kuo tikėtumėt, šis sąrašas privers jus susimąstyti, ar tikrai tai, ką manome žiną, yra tiesa.

Vieni stebuklais tiki, kiti ne. Galbūt stebuklai yra ne kas kita kaip proto sugebėjimas ypatingu būdu perimti kūno kontrolę. Visgi kad ir kuo tikėtumėt, šis sąrašas privers jus susimąstyti, ar tikrai tai, ką manome žiną, yra tiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Vestuvinis žiedas nukreipia kulką

Diskutuojant, ar santuokos institutas tampa pasenusiu, Doniui Registeriui santuoka tiesiogine prasme išgelbėjo gyvybę. D. Registeris buvo registratūroje, kai du ginkluoti vyrukai jį užpuolė. Kilus sumaisčiai, jis pakėlę kairę ranką link savo užpuolikų. Į vyro galvą buvo nutaikytas ginklas, ir jis iššovė. Kulka pataikė į jo vestuvinį žiedą ir buvo nukreipta nuo gyvybiškai svarbių zonų. Kulkos gabalėliai liko nepavojingose piršto ir kaklo vietose. Štai koks stebuklingas šiam vyrui buvo santuokos poveikis.

REKLAMA

2. Stigma: Tėvas Pijus iš Pietrelcinos

Tėvo Pijaus, vėliau paskelbtu šventuoju, jas atsivėrė stigmos ant rankų (tose pačiose vietose, kuriose žaizdą turėjo ir nukryžiuotasis Jėzus Kristus). Jo žaizdos atsivėrė abiejų rankų viduryje, o medikai nesugebėjo įvardinti priežasties. Į Tėvo Pijaus žaizdas nepateko jokia infekcija, nors jos nebuvo užsivėrusios beveik visą jo gyvenimą. Be to, jo rankos dėl žaizdų nebūdavo paburkusios, o pačios žaizdos buvo nepaaiškinamai lygios. Šis neatitikimas buvo pripažintas kaip įrodymas, kad jo kūnas nefiksavo žaizdų kaip invazijos ir nematė jokios priežasties su tuo kovoti.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, stigmos nėra susijusios tik su krikščionybe, jos randamos ir daugelyje kitų mistinių kultūrų, pavyzdžiui, budizme.

3. Akitos Dievo motina

Šis stebuklas įvyko su Mergelė Marijos statula netoli Akitos (Japonija). Statula per tiesioginę transliaciją buvo nufilmuota verkiant. Ilgoje Vatikano istorijoje, Akitos mergelė Mergelė Marija yra vienintelė verkianti skulptūra, kuri buvo pripažinta kaip iš tikro nepaaiškinamas ir visiškai nenatūralus reiškinys. Dauguma verkiančių statulų yra apgaulė.

4. Nepaaiškinamas išgijimas: Teresė Neumann

Teresė Neumann apako 1919-aisiais. Taip pat ją iš dalies paralyžiavo, Teresė turėjo skausmingas pragulas. 1925-ųjų gegužės 17-tąją Teresė Neumann sako, kad šventoji Teresė iš Lisieux apsireiškė jai dvasia ir ją išgydė. Kad ir kas ten nutiko, jos pragulos pagijo ir Teresė Neumann vėl galėjo matyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Nukritus iš dangaus ir išgyvenus: Vesna Vulovic

Mažame lėktuve, kur dirbo 22-ejų stiuardesė Vesna Vulovic, susprogo bomba. Po to sekė 33 tūkst. pėdų (beveik 10 kilometrų) kritimas, po kurio 27 žmonės iš 28 buvusių lėktuve tuo metu žuvo. Vesną iš nuolaužų ištraukė Bruno Henke, buvęs Antrojo pasaulinio karo medikas, kuris gydė jos didžiulę traumą. Iš komos ji pabudo po 27 dienų (koks sutapimas, ar ne?) – taip ji tapo žmogumi, išgyvenusia didžiausią kritimą istorijoje. Vesna tuo tarpu pasinaudojo populiarumu ir pasidarė politiškai aktyvi buvusioje Jugoslavijoje ir Serbijoje.

Šaltinis: smashinglists.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų