REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Celine Dion ir Rene Angelilis (nuotr. Vida Press)

Celine Dion vyras Rene Angelilis, atradęs šią Kanados popmuzikos žvaigždę ir daug metų rūpinęsis jos karjera, ketvirtadienį mirė pralaimėjęs kovą su vėžiu. Jam buvo 73 metai.

21

Celine Dion vyras Rene Angelilis, atradęs šią Kanados popmuzikos žvaigždę ir daug metų rūpinęsis jos karjera, ketvirtadienį mirė pralaimėjęs kovą su vėžiu. Jam buvo 73 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

C. Dion apie vyro mirtį pranešė žinute socialiniame tinkle „Twitter“, kurioje rašė: „Rene Angelilis mirė šįryt savo namuose Las Vegase po ilgos ir narsios kovos su vėžiu“.

REKLAMA

Atlikėjos atstovas spaudai Marcas Olivier sakė, kad artimiausiomis dienomis bus pateikta daugiau informacijos, tačiau dabar šeima prašo leisti jiems gedėti ramybėje.

Kanados vyriausybės vadovas Justinas Trudeau „Twitter“ pareiškė užuojautą dainininkei ir šešiems R.Angelilio vaikams, iš kurių trys yra iš ankstesnės jo santuokos.

Imigrantų iš Sirijos ir Libano šeimoje Monrealyje gimęs R.Angelilis savo muzikinę karjerą pradėjo nuo septintajame dešimtmetyje Prancūzijoje išpopuliarėjusio muzikos stiliaus „yé-yé“, vėliau išbandė jėgas komedijos žanre, o galiausiai atsidėjo muzikos vadybai.

REKLAMA
REKLAMA

Tapęs talentų agentu, R.Angelilis ėmė rūpintis vienos ryškiausių Kvebeko muzikos žvaigždžių - Ginette Reno – karjera, tačiau jų bendradarbiavimas 1981 metais netikėtai nutrūko, o jis atsidūrė gilioje finansinėje duobėje.

Tačiau tuomet sušvito nauja galimybė.

Būdama 12 metų Celine kartu su motina įrašė demo garsajuostę ir nusiuntė ją R. Angeliliui. Jį taip sužavėjo merginos balsas, kad nedelsdamas pasiūlė sudaryti sutartį ir būti jos vadybininku, o pinigų jos debiutinio albumo išleidimui gavo įkeitęs savo namą. „Nesu girdėjęs nieko panašaus. Man tai buvo nuostabiausias balsas pasaulyje“, – yra ne kartą sakęs jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis verslininkas nusprendė turįs paversti C. Dion ryškiausia muzikos pasaulio atlikėja.

Jo protežė ir būsima žmona ilgainiui tapo vienu žinomiausių popmuzikos pasaulio balsų, laimėjo penkis „Grammy“ apdovanojimus, vienas iš kurių jai buvo skirtas už 1997 metų juostos „Titanikas“ pagrindinę dainą „My Heart Will Go On“, ir bendradarbiavo su ryškiausiomis muzikos žvaigždėmis, pradedant Stevie Wonderiu ir baigiant Barbra Streisand.

„VISAS MANO GYVENIMAS“

Už muzikos pasaulio ribų R.Angelilis investavo C.Dion pajamas, gautas už koncertus ir 220 mln. visame pasaulyje parduotų albumų, į restoranus, šokių klubus ir golfo pamokas. Jis pristatė C.Dion vardo drabužių linijas, kvepalus ir virtinę kitų prekių, sukurdamas pasiturimą gyvenimą jiems abiem.

REKLAMA

„Nėra kito tokio vadybininko, kaip jis, - yra sakiusi C.Dion. - 99,9 proc. man nutikusių dalykų (mano sėkmė) yra Rene dėka.“

1994-aisiais, būdama 19 metų, C.Dion ištekėjo už R.Angelilio, kuriam tuo metu buvo 45-eri. Jų įspūdingą santuokos ceremoniją tiesiogiai transliavo Kanados televizija ir plačiai nušvietė įvairūs gyvenimo būdo žurnalai.

„Mano mama norėjo jį nužudyti“, - vėliau paatviravo C.Dion.

Galiausiai pora persikėlė gyventi į Las Vegasą, kur dainininkė surengė beveik tūkstantį pasirodymų, atnešusių jai dar daugiau milijonų dolerių.

REKLAMA

Į pasaką panašus jų gyvenimas aptemo, kai R.Angeliliui 2013 metais buvo diagnozuotas gerklės vėžys. Po metų jis atsisakė dainininkės vadybininko darbo, kurį dirbo daugiau nei tris dešimtmečius.

Padariusi pertrauką karjeroje, kad daugiau laiko skirtų su vėžiu kovojančiam vyrui, C.Dion pernai jo raginimu grįžo į sceną Las Vegase.

Atvirame interviu dienraščiui „USA Today“ dainininkė papasakojo, ką išgyvena suvokdama, kad vėžys anksčiau ar vėliau atims iš jos „vienintelį turėtą vaikiną“ ir „viso mano gyvenimo lyderį“.

C.Dion tyliu balsu pasakojo: „Sakau: „Ar tau baisu? Suprantu. Pasikalbėk su manimi apie tai“.

Tuomet ji trumpam nutilo ir tuomet tęsė: „Ir Rene man sako: „Noriu mirti tavo glėbyje“. Gerai, puiku, būsiu šalia, mirsi mano glėbyje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų