REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Reidas Vilniuje nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje naktimis nebeskraido girti vairuotojai. Per dvi savaitgalio naktis Kelių policijos pareigūnai nesulaikė nė vieno girto vairuotojo. Pareigūnai juokais spėja, kad po švenčių niekas nebeturi pinigų linksmybėms. Tačiau žmonės pinigų turi linksmintis – girtų keleivių ne vienas. Kai kurie labai veržiasi pabendrauti.

50

Vilniuje naktimis nebeskraido girti vairuotojai. Per dvi savaitgalio naktis Kelių policijos pareigūnai nesulaikė nė vieno girto vairuotojo. Pareigūnai juokais spėja, kad po švenčių niekas nebeturi pinigų linksmybėms. Tačiau žmonės pinigų turi linksmintis – girtų keleivių ne vienas. Kai kurie labai veržiasi pabendrauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oslo gatvėje sustabdyto BMW keleivis, jis ir automobilio savininkas davė pavairuoti stažo neturinčiam bičiuliui, tačiau ant automobilio klevo lapo neužklijavo, dar ir diržo neprisisegęs.

REKLAMA

„Aš galiu kaip noriu važiuoti, galiu išlindęs važiuoti, aš kaip noriu, taip važiuoju, žinai“, - pasakojo kaunietis.

„Tegu baudžia, ir ką? Sumokėsiu aš tuos 30 eurų ir važiuosiu toliau kaip noriu“, – po šių žodžių pasipylus vieniems keiksmams tvarkos sergėtojų kantrybė baigiasi.

Girtą oratorių pareigūnas įbruka atgal į automobilį ir liepia sėdėti viduj. Tačiau kaunietis nerimsta – vis veržiasi bendrauti. Vaikinas vos neatsidūrė policijos komisariate. Galiausiai jis nuėjo prie jau į degalinę nuvažiavusios jo laukti mašinos.

REKLAMA
REKLAMA

Visi vairuotojai Oslo gatvėje blaivūs. Čia įkliuvo „Audi“ vairuotojas, niekada gyvenime neturėjęs pažymėjimo. Per metus vyriškį policija sustabdė trečią kartą . Greičiausiai ir dabar gavęs baudą važinės be pažymėjimo.

Važiuodami į kitą vietą kelių policijos pareigūnai Lazdynuose sankryžoje randa avariją. Policininkai paklausia, ar nereikalinga pagalba, įsitikina, kad eismo dalyviai blaivūs. Vienas vairuotojas sako, kad avarija įvyko kitam vairuotojui rodžius dešinį posūkį ir staiga persigalvojus – pasukus kairėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kelias nelabai sausas, tai ką, aš iš karto per stabdžius ir nespėjom, žmonėms per šoną davėm“, - tokina vairuotojas.

Susidūrus automobiliams žmonės nenukentėjo, todėl policija išvažiuoja. Blaivūs vairuotojai pildo eismo įvykio deklaraciją.

Ukmergės gatvėje policija sustabdo folksvageną, jame sėdi iš vakarėlio važiuojanti šeimyna. Tačiau vairuotojas blaivus. Automobilyje daugiau žmonių nei leidžiama.

„Švenčiam 60 metų! Trys karaliai buvo, ir ne naujus – čia jubiliejus“, - kalba vyresnė moteris.

REKLAMA

„Geriau ieškokit tų, kurie vairuoja neblaivūs, kurie daro avarijas. – Palauk, su naujais metais reikia pasveikinti. Su Naujaisiais metais!“, - dar draugiškai bendrauja ir jaunesnė, ir vyresnė moteris.

Kol ekipažo vairuotojui rašomas protokolas dėl keleivių vežimo pažeidimo, keleivėms įgrįsta laukti, nuotaika staigiai keičiasi. Jos pradeda pykti, kad policija iš karto nepaleidžia namo. Moteris ima blaškytis gatvėje, o pareigūnų nuvesta ant šaligatvio puola fotografus. Atskuba ir jaunesnė.

Galiausiai šeimyna susėda atgal į automobilį ir nuvažiuoja.

Įkliūna dar vienas folksvagenas. Vairuotojas tikina gavęs pažymėjimą prieš kelias dienas – policija neturi jokių duomenų apie tai. Pareigūnai rašo protokolą jaunuoliui už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo. Kaip bausti, ar nebausti, spręs teismas.

REKLAMA

Ukmergės gatvėje sustabdomas ir BMW, jo vairuotojas irgi neturi vairuotojo pažymėjimo. Sulaikytas vairuotojas su policija nekalba, tik kažkam skambina. Policijai kyla įtarimų, kad jis dar ir girtas – tačiau alkoholio matuoklis rodo nulius. Gal vyras ir apsvaigęs, bet ne nuo alkoholio. Policija nusprendžia uždaryti BMW į aikštelę.

Netrukus pranešama apie dvi avarijas: Trakų kelyje netoli posūkio į Lentvarį nuo kelio nuskriejo folksvagenas ir atsitrenkė į tvorą nuo žvėrių. Pranešta, kad vairuotojas pabėgo. Į Vilniaus pakraštį atvažiavus pareigūnams atėjo vyriškis, jis tvirtino, kad vairavo ir po avarijos nuėjo ieškoti pagalbos. Vyriškis blaivus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O Mindaugo ir Kauno gatvių sankryžoje susidūrė baltarusio „Renault“ ir taksi. Baltarusis sako, kad vairavovilnietė žmona.

„Matyt, per mažai dar vairavimo įgūdžių. Galvojo, kad galima sukti, o reikėjo praleisti“, - pasakoja baltarusis. Kauno gatve važiuodamas nuo stoties automobilis sankryžoje suko į kairę nepraleidęs priešpriešiais atvažiuojančio taksi. Taksistas važiavo vienas, be keleivių.

„Ir greitis nebuvo didelis. Neskubėjau niekur. Nežino kur važiuoti ir pasuko į kairę“, - pasakojo taksistas. Šeimos automobiliu buvo dar vežamas ir kūdikis. Jis, pirminiais duomenimis, nesužeistas, tačiau buvo išvežtas į ligoninę nuodugniai apžiūrėti.

REKLAMA

Reidas vyko ir Pylimo gatvėje. Pažymėjimo neturinti vairuotoja išvažiuodama iš Klaipėdos gatvės pamačiusi pareigūnus nėrė atgal ir įsirėmė į „Mercedes-Benz“.

Policijos pareigūnai sučiupo „Renault“ vairuotoją. Studentė, būsima žurnalistė, buvo blaivi, tačiau yra praradusi pažymėjimą dviem mėnesiams už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Prie vairo ji sėdo dar neatgavusi pažymėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų