REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Donatas Montvydas (nuotr. BFL)

Šeštadienio vakarą startavo LRT transliuojama nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. 28 lietuviškos scenos atlikėjai varžysis dėl teisės dalyvauti didžiajame konkurse, kuris šiais metais vyks Švedijoje. 

47

Šeštadienio vakarą startavo LRT transliuojama nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. 28 lietuviškos scenos atlikėjai varžysis dėl teisės dalyvauti didžiajame konkurse, kuris šiais metais vyks Švedijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjais šiemet tapo scenos debiutantė Gerūta Griniūtė ir nemažai televizijos laidų vedėjo patirties turintis Andrius Rožickas. Tuo tarpu komisijos narių kėdėse šiandien įsitaisė „Eurovizijos“ veidas ir balsas Darius Užkuraitiis, žurnalistas ir muzikos ekspertas Ramūnas Zilnys, režisierius Donatas Ulvydas bei aktorė Dalia Michelevičiūtė.

REKLAMA

ALICE WAY

„Esu pakankamai stiprus, kad būčiau herojus, tačiau aš vis tiek būsiu žmogus“, – drauge su prodiuseriu Leonu Somovu įrašytą dainą apibūdino „Eurovizijos“ atranką atidariusi atlikėja Alice Way, Dainininkė, kurios tikrasis vardas Vaida Kalpauskaitė, pasirinko autorinį kūrinį „Hero“.

Elegantišką įvaizdį pademonstravusią atlikėją renginio komisija ragino atsipalaiduoti. „Buvote be galo įsitempusi. Daina nuėjo lygiai. Gal ir buvo kulminacija, bet jūs to neparodėte“, – komentavo Darius Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Drąsos. Ir, iš tiesų, nebijokite tos aistros“, – paragino aktorė Dalia Michelevičiūtė.

Tuo tarpu žurnalistas Ramūnas Zilnys pasidžiaugė Alice Way kūrinio aranžuotės autoriaus pasirinkimu – Leonu Somovu bei pritariančiuoju vokalu – „vienintele muzikalia“ SEL grupės nare Silvija.

DOVYDAS PETROŠIUS

„Būti didžiojoje scenoje yra mano svajonė ir aš sieksiu jos bet kokia kaina“, – sakė antrasis konkurso dalyvis Dovydas Petrošius. Komisija jo pasirodymą pavadino smagiu, tačiau dainos geriausiais balais neįvertino. „Išgarsėsi tu tikrai ne su šia daina“, –  draugiškai pašiepė Darius Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„BEHIND THE MOON“ IR UGNĖ SMILE

Trečioji atrankos dalyvė prisipažino, kad į „Euroviziją“ patekti mėgina jau antrą kartą. „Praeitą kartą į atranką ėjau prieš tris metus“, – sakė Ugnė Smile, kuri dabar pasirodė ne kaip solo artistė, bet kaip grupės „Behind the Moon“ narė. Rokerių komanda atliko dainą „Do It All“.

„Po šių dviejų pasirodymų jūs buvote tikra atgaiva. Be galo lauksiu ir solinių pasirodymų“, – kalbėjo režisierius Donatas Ulvydas.

„Matėsi, kad vaidinate, tačiau, kita vertus, kai ateini į „Euroviziją“ tu turi vaidinti“, – šypsojosi Darius Užkuraitis.

REKLAMA

ERICA JENNINGS

„Visada sakiau, kol neturėsiu dainos, tol nedalyvausiu. Turiu būti užtikrinta šimtu procentų. Ir taip, šiandien skambės ta daina“, – prieš atlikdama kūrinį „Leading Me Home“ kalbėjo Erica Jennings.

„Tai buvo labai stilingas, gražus pasirodymas. Jei „Eurovizijoje“ vis dar yra tikinčių muzika, jie turėtų balsuoti už šią dainą“, – komentavo Darius Užkuraitis.

Atlikėja prisipažino, jog ir žodžius, ir muziką dainai kūrė pati. „Šis kūrinys apie žmogiškumą, kelionę atgal į save“, – dainą apibūdino Erica Jennings.

REKLAMA

ELENA JURGAITYTĖ

Dainininkei Miai iki šiol tik pritarusi atlikėja Elena Jurgaitytė pristatė savo kūrybos dainą „I Want To Come Back“.

„Kažkada susikaupiau ir pasakiau Miai, kad noriu pabandyti padainuoti viena. Jokio atsakymo nesulaukiau, todėl pasistengiau tai užmiršti“, – nusivylimo neslepia atlikėja, – „Praėjo metai ir dabar aš stipri, galiu eiti viena, dainuoti. Mia dar nežino, kad aš čia dalyvausiu. Tikiuosi, nesupyks“.

„Šis pasirodymas – ne mano pasirodymas. Gero aš neįžvelgiau nieko“, – papriekaištavo Darius Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu aktorė Dalia Michelevičiūtė negalėjo suprasti, ką šalia atlikėjos veikė veidus išsipaišę šokėjai. Komisijos narei taip pat neįtiko ir Elenos Jurgaitytės sceninė apranga.

WLAD MAX

Prieš tai ketverius metus Airijoje, o dabar jau trečius metus Britanijoje gyvenantis Wlad Max pristatė kūrinį „I Don't Wanna Let It Go“. „Būkim atviri trūksta daug ko – trūksta ir vokalo, ir pataikymo į natas. Apie pačią dainą per daug kalbėti irgi nereikia“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

„Wladui dar truputėlį anksti ne tik į „Euroviziją“, bet ir į didžiąją sceną“, – pasimokyti dainavimo dalyviui palinkėjo Ramūnas Zilnys.

REKLAMA

„Aš turiu mokytoją Anglijoje. Ji dirba kartu su Adele, „Coldplay“. Ir ji sakė, kad mano kūrinys yra labai geras. Sakė, kad „Eurovizijoje“ turiu daug šansų“, – komisijos kritikos atsisakė iš Britanijos senelės aplankyti kartas nuo karto į Lietuvą atvykstantis Wlad Max.  

PETUNIJA

„Stebuklai, magija, mistika“, – viskas, ką noriu perteikti savo muzika sakė kita „Eurovizijos“ atrankos dalyvė Petunija. Dainą „Tomorrow“ Petunijai įrašyti padėjo Lietuvoje žinomas prodiuseris Vilius Tamošaitis-„Gerai gerai“.

REKLAMA

„Eurovizijos dainų kontekste ši daina man keltų didelį klausimą. Tikiuosi, kad pateksite į sekantį etapą ir Vilius jums padės surasti kitą kūrinį“, – dainą „Tomorrow“ komentavo Darius Užkuraitis. Nors kūrinį komisija sutartinai siūlė naktiniams klubams, o ne „Eurovizijai“, išskirtinį atlikėjos balsą išgyrė.

DONATAS MONTVYDAS

„Tai yra pilnatvė, visuma. Nori džiaugtis, visus bučiuoti. Jokio negatyvo – štai toks jausmas“, – pasirodymą ant „Eurovizijos“ scenos apibūdino puikios patirties šiame konkurse turintis atlikėjas Donatas Montvydas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečią kartą lietuviškoje atrankoje dalyvaujantis dainininkas pristatė užsienio prodiuserių dainą „I‘ve Been Waiting For This Night“.

„Daina yra tarsi tavo vaikas. Sudėtinga klausyti, kai kalba apie tavo vaikus“, – prieš išgirsdamas komisijos narių vertinimus kalbėjo Donatas Montvydas. Atlikėjo pasirodymas komisijos nariams sukėlė klausimų, tačiau pati daina abejingų nepaliko.

„Donatas akivaizdžiai nori laimėti šitą atranką. Jo šansai nėra blogi. Daina – visiškas „Eurovizijos“ standartas“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus kelialapius į sekantį etapą iškovojo Donatas Montvydas, Erica Jennings, Petunija, „Behind the Moon“ ir Alice Way, o Dovydas Petrošius, Elena Jurgaitytė ir Wlad Max dalyvauti toliau galimybės neteko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų