REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra teismui siūlo skirti aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmes dviem įtariamiems Drąsiaus Kedžio bendrininkams.

Generalinė prokuratūra teismui siūlo skirti aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmes dviem įtariamiems Drąsiaus Kedžio bendrininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raimundą Ivanauską, kuris serga sunkia ir nepagydoma liga, prokuroras Redas Savickas Vilniaus apygardos teismui ketvirtadienį pasiūlė atleisti nuo bausmės. Tuo metu Eglei Barauskaitei siūloma skirti realią laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Prokuroro siūloma aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė yra minimali įstatymo bausmė už šiems asmenims inkriminuotus nusikaltimus.

Teismas dar balandį buvo paskyręs ekspertizę R.Ivanauskui. Ekspertams buvo pavesta atsakyti į teismo klausimus, susijusius su kaltinamojo regėjimu – ar jis matė galimų nusikaltimų padarymo metu ir kokia jo regos būklė dabar. Medikai paaiškino, kad objektyviam tyrimui reikalingas aparatas, kurio jie neturi, tačiau kaltinamojo diagnozė patenka į nepagydomų ligų sąrašą, patvirtintą sveikatos apsaugos ir teisingumo ministrų.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros duomenimis, kauniečiai R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – D.Kedį raginę 2009 metų rudenį nužudyti teisėją Joną Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų. Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neprisipažįstu – melas, nesveikas baisus melas“, – apie kaltinimus yra kalbėjęs R.Ivanauskas.

E.Barauskaitė yra sakiusi, kad kaltinimus supranta, tačiau kalta neprisipažįsta, mano, kad „tai – absurdiški dalykai“.

Kitame teismo posėdyje, kuris vyks vasario 19 dieną, pasisakys nukentėjusiųjų advokatai.

D.Kedys įtariamas nužudęs J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę. Vėliau ir jis, ir A.Ūsas, prokuratūros duomenimis, žuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų