REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
296
Monika Šalčiūtė (nuotr. asm. archyvo)

Matyt, dėl reitingų praėjusių metų pradžioje pakviesta į vieną televizijos laidą, kurioje svarstomi ekonominiai klausimai, Monika Šalčiūtė savo atsakymais papiktino žiūrovus. Sukėlusi tikrą skandalą, žvaigždutė iki šiol negali pamiršti skaudžių patyčių.

296

Matyt, dėl reitingų praėjusių metų pradžioje pakviesta į vieną televizijos laidą, kurioje svarstomi ekonominiai klausimai, Monika Šalčiūtė savo atsakymais papiktino žiūrovus. Sukėlusi tikrą skandalą, žvaigždutė iki šiol negali pamiršti skaudžių patyčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio naktį mergina pasidalijo dar vienu pasvarstymu: 

„Guliu lovoje ir prisiminiau šiandienos matytą straipsnį apie eurą, kuriame buvau taip pat paminėta ir aš. Maždaug prieš metus juokėmės iš mano pasakytų žodžių apie eurą, pasakytos nuomonės, kurią turi teisę pasakyti visi. Juokėsi net barakudos, kurios pabudusios ryte nesugeba rasti kelio iki tualeto, nes kas kart atsibunda skirtinguose namuose. Kvatojo blondinės išmestos 8-toje klasėje, nes dantukais buvo dar per anksti dirbti.

REKLAMA

Taip pat netuščiažodžiavo kaimo „gruščikai“, dirbantys padienius darbus, nes absoliučiai visi jautėsi geriau išmanantys ekonomiką ir jos pagrindus, apart manęs. Sorry, kad kalbėjau žmogiška, ne „moksliška“ kalba, tačiau kitą kart žinosiu, kad lietuviams žmogiškumo bruožas nėra taikytinas, mes kur kas „gudresnė“ tauta... Turbūt dėl tokių priežasčių pusė Lietuvos gyventojų išvykę į užsienį dirbti fabrikuose.

REKLAMA
REKLAMA

Neretai mūsų savimeilė, neleidžia mums pripažinti tam tikrų dalykų, tam tikrų tiesų ar išgirstų žodžių. Ir viskas per kvailus įsitikinimus, kitų įtaką ir savarankiškumo stygių. Ech, galvojau klystu... Pamenu buvau toliau kviečiama į laidas, tačiau nėjau, šia tema daug nebesireiškiau, kad kuo greičiau viskas pasimirštų...

Mintys plūdo, jog kaltas mano vėjavaikiškas užsispyrimas... Jauna, be patirties... Bet dabar galiu pasakyti, tikėkit savimi, nes netikės niekas! Kas dabar iš mūsų kvailas? Paradoksas... Juokiatės jūs, dabar juokiuosi aš, kaip verkiate dėl euro. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galėčiau pateikti begales pavyzdžių sukilusių kainų ir greičiausiai pradėčiau nuo paslaugų... Ne kartą esu pasiteiravusi taksi vairuotojo, už kokią sumą nuvežtų porą (du) kilometrų ir išgirdus jog, tai būtų 10 eurų suma, pasipiktinus paklausdavau – „Kodėl kainuoja net 10 eurų? Tai juk 35 Litai! Už tokią sumą galima buvo apvažiuoti visą Vilnių“, man atsakydavo „Pamirškit litą, tokios valiotos nebėra, tokio vieneto nebėra, 10 eurų yra dabar 10 eurų“.

Ir tai yra tiesa, dabar mūsų vienetas piniguose yra euras, vienas euras, ne 30 euro centų (1 litas), o visas euras, kas yra net 3.45 (Lt). Galiu paimti net paprasčiausius pavyzdžius, norint pasiimti „Maximos“ vežimėlį, prieš metus buvo į vežimėlius dedamas 1 litas, dabar 1 euras. Kodėl? Juk dėti 30 euro centų būtų nepatogu. Ir negali pykti.

REKLAMA

Man viskas labai primena, kai tėvai/bobutės „bumbėjo“, kaip gerai buvo prie rublio... Dabar mes bumbam, kaip gerai buvo prie lito... Ar tikrai ? Ech, kai neturime – reikia, kai turime – nereikia.

Nesuklysčiau pasakydama, jog tokioje situacijoje kokioje esame dabar, kaltas lietuvių godumas (kaltas pastovus nepriteklius), juk galima buvo po mažu „susipažinti“ su euru, o ne per metus pamiršti ką turėjome ~20 metų... Kiekvienas turėjęs galimybę pasinaudoti šia situacija pasinaudojo (ne visi) ir dabar turime tai ką kartu ''sukūrėme'' .. Ir tai tik pradžia.. palaukit dar du ar keturis metus ir litą prisiminsit, kaip praėjusio mėnesio sapną. Kol kas privatininkai naudojasi galimybėmis, klausimas kada išseks aukštesniųjų valia ir sąžinė...

REKLAMA

Jeigu galvojate, kad jumis kad nors pasirūpins, valdžia, darbdaviai.. Klystate, galvokite iš naujo, savimi pasirūpinsite tik patys. Bet gal nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, žmonės įgauna stimulą labiau stengtis, dirbti ir tai nėra blogai. Kartais reikia visiems to „spyrio“ į užpakalį. Ai, ką aš čia vėl nusišneku..."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų