REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Kėdainių vaikų žudikas (nuotr. TV3)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį rengia pasitarimą su kelių ministerijų, policijos vadovais bei socialinių darbuotojų ir vaiko teisių specialistais dėl rizikos šeimose augančių vaikų apsaugos.

14

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį rengia pasitarimą su kelių ministerijų, policijos vadovais bei socialinių darbuotojų ir vaiko teisių specialistais dėl rizikos šeimose augančių vaikų apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sekmadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba, šalies vadovė susitiks su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene, sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte, vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu, Policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu, vaiko teisių specialistais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

REKLAMA

Pasitarimą taip pat rengia ir premjeras Algirdas Butkevičius, jo darbotvarkėje pirmadienį numatytas susitikimas su socialinės apsaugos ir darbo ministre A.Pabedinskiene, vidaus reikalų ministru S.Skverneliu, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadove Alina Jakavoniene.

Premjeras BNS sekmadienį teigė, jog derėtų laikytis griežtesnės pozicijos asocialių tėvų, neprižiūrinčių savo vaikų, atžvilgiu - jei nepaisoma įspėjimų, neprižiūrimi vaikai iš nesaugios aplinkos turėtų būti paimami.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad reikia jau griežtesnės pozicijos laikytis ir jei matoma, kad vaikai nepavalgę ir neprižiūrimi, manau, kad su jų tėvais turi būti pirmiausia griežtai kalbamasi, o jei nepadaroma išvadų, tie vaikai turėtų būti paimami“, - BNS sekmadienį sakė A.Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, atitinkamos vaiko teisių apsaugos tarnybos, socialiniai darbuotojai turėtų įgauti didesnius įgaliojimus užtikrinant vaikų saugumą.

Sociainės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pirmadienį Vyriausybės pasitarime siūlys sudaryti vyriausybinę komisiją, kuri aiškinsis situaciją Kėdainių rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man, kaip ministrei svarbu kodėl visa sistema: savivaldybių vaiko teisių specialistai, socialiniai darbuotojai, seniūnas, policija, kitos tarnybos teigia nežinoję apie smurtą šeimoje, o kaimynai teigia ne kartą tai vykus", – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Ministrė taip pat pirmadienį deleguoja viceministrą Algirdą Šešelgį į Kėdainius kartu su savivaldybės atstovais, vaiko teisių skyriaus specialistais, vietos policijos pareigūnais aiškintis,kodėl prevenciškai neužkirstas kelias skaudžiai nelaimei.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius šeštadienį BNS sakė, jog savivaldybėje sudaryta komisija pirmadienį aiškinsis, kokią informaciją socialinės rūpybos ir vaikų teisių specialistai žinojo apie Kėdainių rajone Saviečių kaime gyvenusią šeimą ir joje smurtavusį vyrą.

REKLAMA

Anot mero, bus aiškinamasi, kodėl nebuvo užkirstas kelias kraupiai tragedijai, kuomet tėvas smurtaudamas prieš žmoną ir mažamečius vaikus, du iš keturių vaikų nužudė.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs A.B., buitinio konflikto metu smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų - dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę - sumetė į kieme esantį šulinį ir taip juos nužudė.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido vyrą suimti trims mėnesiams. Jam pateikti įtarimai dėl itin žiauraus mažamečių bejėgiškos būklės savo šeimos narių nužudymo ir nesunkaus savo sugyventinės sveikatos sutrikdymo.

Pasak prokurorės, vyras savo kaltę pripažįsta, tačiau motyvų nenurodo. Jam bus paskirta medicininė ekspertizė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų