REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai, muitininkai ir policininkai už sulaikytą kontrabandą pernai paskatinti premijomis už daugiau kaip 170 tūkst. eurų.

Pasieniečiai, muitininkai ir policininkai už sulaikytą kontrabandą pernai paskatinti premijomis už daugiau kaip 170 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia lėšų suma premijoms pernai buvo numatyta muitininkams - daugiau kaip 102 tūkst. eurų. Muitinės departamentas BNS informavo, kad premijas gavo 178 pareigūnai.

REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) paskatinti 423 pareigūnai, jiems išdalinta premijų už 44,5 tūkst. eurų, nurodė VSAT.

Tuo metu policijoje per metus planuota paskatinti 24 pareigūnus. Kaip informavo Policijos departamentas, įvertintiems policininkams skiriama po 1 tūkst. eurų.

Pareigūnai skatinami panaudojant tabako produkcijos gamintojų skirtas lėšas.

Vyriausybė dar 2014 metų gruodžio pradžioje patvirtino nuostatus, pagal kuriuos institucijos užkardant neteisėtą tabako gaminių apyvartą bendradarbiauja su rūkalų gamintojais. Nuostatai numato, kad lėšos, kurias sudaro tabako gamintojų kasmetinių mokėjimų sumos, paskirstomos institucijoms proporcingai, atsižvelgiant į jų ir joms pavaldžių įstaigų per praėjusius kalendorinius metus neteisėtoje apyvartoje sulaikytų tabako gaminių dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Institucijos gautas lėšas naudoja ne tik pareigūnams bei valstybės tarnautojams, tiesiogiai dalyvavusiems sulaikant tabako gaminius, skatinti, skiriant jiems vienkartines pinigines išmokas, bet ir neteisėtai tabako gaminių apyvartai užkardyti reikalingai įrangai įsigyti.

Nelegalios cigaretės 2015 metų pabaigoje sudarė mažiau nei penktadalį visų šalyje suvartojamų cigarečių, rodo bendrovės „Nielsen“ atliktas tuščių pakelių tyrimas. Kontrabandinių cigarečių dalis ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį sudarė 19,6 proc. - 8,8 procentinio punkto mažiau nei 2014-ųjų pabaigoje, kai jų dalis siekė 28,4 proc., gruodžio pabaigoje informavo Nacionalinė tabako gamintojų asociacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų