REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Finansų ministras prognozuoja, kad kitąmet mokesčiai gali būti renkami dar geriau nei šiemet. Pasak Rimanto Šadžiaus, tarp nerimą keliančių grėsmių išlieka geopolitinė įtampa.

 Finansų ministras prognozuoja, kad kitąmet mokesčiai gali būti renkami dar geriau nei šiemet. Pasak Rimanto Šadžiaus, tarp nerimą keliančių grėsmių išlieka geopolitinė įtampa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šalies viduje aš gana ramiai klausausi diskusijų apie deficitinį biudžetą, kadangi matau, jaučiu, kad lūžis, renkant mokesčius, surenkant tais tarifais, kurie senokai nustatyti, lūžis 2015 metais vis dėlto įvyko. Ir 2016 metams mes turime tikrai neblogą perspektyvą parodyti rezultatą geresnį ir net žymiai geresnį, negu esame įsirašę į savo biudžeto eilutes“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė R.Šadžius.

REKLAMA

Jo teigimu, dabar Lietuvos ekonomikos perspektyvos yra pakankamai tvirtos, tačiau ministrą neramina kai kurios tendencijos Europos Sąjungoje,

„Man atrodo, dabar mes stovime ant gero pagrindo, kad ekonomika galėtų iš naujo startuoti ir parodyti bent jau šiek tiek didesnį plėtros tempą, negu mes skaičiuojame šiemet. Neramina geopolitinės įtampos, atsiradusios naujos tendencijos Europoje, migrantų antplūdis. Man gal labiausiai kelia susirūpinimą politinės įtampos tarp šalių, diskusija dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje. Norėtųsi, kad Europos Sąjungos mechanizmas dirbtų sklandžiai“, - sakė finansų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R.Šadžiaus, optimizmo teikia tai, kad Lietuva gana sėkmingai „praplaukė povandeninius akmenis“ 2014 metų pabaigoje - 2015 metų pradžioje.

„Turiu omenyje ne tik Rusiją, bet ir centrinės Azijos šalis, kadangi transporto srautai per Rusiją ėjo į tas šalis. Krizė, man atrodo, buvo suvaldyta gerai. Tiek, kad finansų analitikai skaičiuoja šalies finansinį balansą, jie stengiasi pamiršti, kad buvo tokių nuotykių“, - Žinių radijui sakė finansų ministras R.Šadžius.

Valstybė ir savivaldybės per vienuolika šių metų mėnesių iš mokesčių gavo 2 proc., arba 113,7 mln. eurų daugiau nei planuota - iš viso 5,908 mlrd. eurų. Tik valstybės biudžeto mokestinės pajamos siekė 4,82 mlrd. eurų ir planą viršijo 1,2 proc. (58,7 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau gauta visų pagrindinių mokesčių, išskyrus pridėtinės vertės mokestį (PVM), pajamų. Už visas akcizines prekes surinkta 4 proc. (40,5 mln. eurų) daugiau pajamų nei planuota, pelno mokesčio pajamos buvo 8,8 proc. (37 mln. eurų) didesnės, o gyventojų pajamų mokesčio įplaukos planą viršijo 2,2 proc. (27,4 mln. eurų).

PVM pajamų surinkta 1,6 proc. (46 mln. eurų) mažiau nei prognozuota, tačiau 5,2 proc. (136 mln. eurų) daugiau nei per vienuolika 2014-ųjų mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų