REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigus reorganizaciją, trečiadienį uždaromi Pabradės vaikų globos namai - juose buvę vaikai perkelti gyventi į bendruomenę.

Baigus reorganizaciją, trečiadienį uždaromi Pabradės vaikų globos namai - juose buvę vaikai perkelti gyventi į bendruomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyvaudama oficialioje globos namų uždarymo ceremonijoje, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė su delegacija lankysis Pabradės vaikų globos namuose bei viename iš butų, kuriame su visa reikiama priežiūra nuo šiol gyvens dalis vaikų.

REKLAMA

Apie siekį pertvarkyti globos namus Pabradėje dar šiemet pranešta rudenį.

Globos namus prijungus prie Pabradės socialinės globos namų, vaikai nuo šiol gyvens po 4-7 butuose ir nuosavo tipo namuose su visa reikiama suaugusiųjų priežiūra. Kaip BNS informavo ministerija, kol kas Vyriausybė dar nėra priėmusi galutinio sprendimo dėl globos namų reorganizacijos, tačiau Naujuosius vaikai jau sutiks naujose patalpose.

Minsiterija BNS patvirtino, kad šiuo metu įstaigoje dirba 36 darbuotojai, jie yra atleidžiami.

„Visiems darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su vaikais, bus pasiūlyta darbo vieta bendruomeniniuose vaikų globos namuose. Tikėtina, kad socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų ateity reikės net daugiau“, - nurodo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikams ir toliau bus užtikrintas psichologo, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo paslaugų teikimas, tik vaikai gyvens artimoje šeimai aplinkoje ir bendruomenėje, sudarant jiems sąlygas geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui. Vaikams bus sudaryta galimybė lankyti tą pačią ugdymo įstaigą, kurią lankė iki reorganizacijos, tačiau prieš tai bus įvertinti pačių vaikų pageidavimai.

Uždaromuose Pabradės vaikų globos namuose socialinę globą gauna 32 vaikai.

Vykdant perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų planą, rugpjūčio pabaigoje buvo uždaryti vaikų globos namai „Putinas“. 19 čia gyvenusių vaikų įsikūrė dviejuose bendruomeniniuose globos namuose Marijampolėje ir vienuose grupinio gyvenimo namuose vaikams su negalia.

Lietuvoje veikiančiose 95-iose šalies globos institucijose yra per 3,5 tūkst. globojamų vaikų. Anksčiau pateiktais skaičiavimais, jų išlaikymas globos namuose valstybei kainuoja apie 40 mln. eurų per metus.​

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų