REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūroje antradienį pasveikinti šalį pasaulyje garsinantys lietuviai - įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

Prezidentūroje antradienį pasveikinti šalį pasaulyje garsinantys lietuviai - įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už viso gyvenimo nuopelnus paskelbta apie apdovanojimą buvusiam krepšininkui, olimpiniam ir pasaulio čempionui, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Arvydui Saboniui. Apdovanotas skulptoriaus Stasio Žirgulio skulptūrėle jis buvo anksčiau.

REKLAMA

„Šis apdovanojimas, kurį kažkada sugalvojome prieš ketverius metus, išliko mums labai svarbus, nes tai reiškia jungtį su Lietuva, tai reiškia jungtį su Lietuvos žmonėmis, tai reiškia, kad Lietuva tikrai yra globali ir didelė“, - renginyje Prezidentūroje sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Už atvestas investicijas apdovanotas Jungtinėse Valstijose įsikūrusios bendrovės „Devbridge Group“, investuojančios Lietuvoje, steigėjas Aurimas Adomavičius, o už Lietuvoje gimusių idėjų sklaidą pasaulyje apdovanotas viešojo transporto platformos „Trafi“ vienas įkūrėjų Martynas Gudonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo patarėjas, pardavimų ir rinkodaros ekspertas brazilas Carlosas Levensteinas apdovanotas už tarptautinės patirties sklaidą. Tuo metu už tarptautinių inovacijų diegimą Lietuvoje apdovanoti Raimundas ir Mindaugas Steponavičiai. Broliai yra aukštųjų technologijų įmonės Lietuvoje „Sprana“ vadovai.

Už tarptautinės patirties indėlį į pokyčius regionuose apdovanotas statybos ir interjero projektų įmonės „Avastatos grupė“ įkūrėjas ir vadovas Arnius Bijanskis. Daugiau nei 100 darbuotojų turinti įmonė įkurta Akmenėje. Už užsienio lietuvių telkimą apdovanota Jungtinėse Valstijose dirbanti Lietuvos garbės konsulė, Pasaulio lietuvių meno tarybos steigėja Daiva Čekanauskas Navarette.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs ilgametis Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Chrisas Butleris apdovanotas už nuoširdžią draugystę, o už Lietuvos vardo garsinimą apdovanotas Malaizijoje dirbantis fotografas, socialinių projektų sumanytojas Paulius Staniūnas.

Apdovanojimams iš viso buvo nominuoti 40 žmonių iš 10 pasaulio šalių.

Šalies vadovės Dalios Grybauskaitės globojami „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai vyksta jau ketvirtą kartą.

Šiais apdovanojimais pagerbiami užsienyje gyvenantys, dirbantys ir studijuojantys lietuviai, kurie siekia išlaikyti tvirtą ryšį su Lietuva, ją garsinti ir prisidėti prie globalių galimybių šaliai sukūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų