REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darius Raulušaitis palieka prokuratūrą – keičia veiklos pobūdį

Generalinei prokuratūrai pusmetį laikinai vadovavęs generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis palieka prokuratūrą, BNS patvirtino prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė. 

Generalinei prokuratūrai pusmetį laikinai vadovavęs generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis palieka prokuratūrą, BNS patvirtino prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip, galiu patvirtinti, šiandien, nuo 24 val. jis nebedirba prokuratūroje“, - BNS sakė E.Martinonienė. Ji teigia, jog pareigas paliekantis D.Raulušaitis nurodė norintis pokyčių bei užsiminė apie planus tęsti karjerą teisinėje sistemoje.

REKLAMA

Su D.Raulušaičiu BNS nepavyko susisiekti.

Pareigas paliekantis generalinio prokuroro pavaduotojas kolegoms antradienį išplatino laišką, kuriame dėkoja už kartu praleistus metus, „palaikymą ir kritiką“.

„Esu dėkingas kiekvienam, kuris manim tikėjo ir pasitikėjo. Man visada tai buvo be galo svarbu ir už tai aš Jums būsiu amžinai dėkingas. Dėkoju ir tiems, kurie kritikavo – Jūs padėjot pamatyti įvairių sumanymų ir procesų kitas puses. Dažnai tai saugojo nuo klaidų“, - atsisveikindamas į kolegas kreipėsi D.Raulušaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis dėkojo ir tiems, su kuriais teigia nespėjęs pabendrauti akis į akį, tačiau sako jautęs jų buvimą ir naudojęsis jų „tyliai nuveiktų darbų rezultatais“.

D.Raulušaitis generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas eina nuo 2010-ųjų - jo kandidatūrą pasirinko tuomet generaliniu prokuroru paskirtas Darius Valys. Šių metų birželį pasibaigus D.Valio kadencijai, D.Raulušaitis Generalinei prokuratūrai vadovavo laikinai, tuo metu D.Valį paskyrė į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro pareigas. Pirmąją dieną D.Valys išėjo 8 mėnesių atostogų ir yra jose iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Raulušaičio kaip generalinio prokuroro pavaduotojo įgaliojimai nutrūko antradienį prisiekus naujam generaliniui prokurorui Evaldui Pašiliui.

40-ies metų D.Raulušaitis Lietuvos teisės akademijoje įgijo teisės magistro laipsnį, teisininko profesinę kvalifikaciją - Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Prokuroro karjerą jis pradėjo 1999-aisiais Vilniaus rajono apylinkės prokuratūroje, vėliau dirbo Vilniaus apygardos prokuratūroje, 2004-2010 metais Generalinės prokuratūros ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriuje kuravo ikiteisminius tyrimus, susijusius su PVM grobstymais.

REKLAMA

Prokuratūros įstatymas numato, jog generalinio prokuroro pavaduotojų įgaliojimų trukmė yra susieta su generalinio prokuroro įgaliojimų trukme. Nutrūkus generalinio prokuroro įgaliojimams arba atleidus jį iš pareigų, pavaduotojai pareigas eina tol, kol paskiriamas kitas generalinis prokuroras.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir atleidžia Lietuvos prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Užbėgo įvykiams už akių

Komentuodamas Dariaus Raulušaičio pasitraukimą iš Generalinės prokuratūros, Prokurorų profesinės sąjungos pirmininkas Julius Rėksnys „Žinių radijui“ sakė, kad vertėtų prisiminti, jog D. Raulušaitis buvo buvusio generalinio prokuroro Dariaus Valio pozicijų laikytojas.   „Reforma, kuri buvo nesėkmingai įvykdyta, buvo D. Raulušaičio palaikoma. Jei nebūtų jis jos palaikęs, gal ji nebūtų įvykdyta. Aš manyčiau, iš savo asmeninių pozicijų, kad generalinio prokuroro ir jo pavaduotojų postai yra daugiau politiniai postai, daugiau politinė atsakomybė. Nes, jeigu nepavyksta kažko įgyvendinti, jie turi prisiimti politinę atsakomybę ir pasitraukti“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo J. Rėksnys.   Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad laikinai generalinio prokuroro pareigas ėjęs D. Raulušaitis pasitraukė iš Generalinės prokuratūros. D. Raulušaitis laikinai generalinio prokuroro pareigas ėjo nuo šių metų birželio, kai kadenciją baigė D. Valys.   „Man sunku pasakyti, kodėl D. Raulušaitis apsisprendė palikti postą. Gal jis supranta, kokie iššūkiai laukia, kokie darbai buvo nepadaryti. Be abejo, Generalinė prokuratūra buvo tapusi šiandieninės valdančiosios daugumos tam tikra politinių ambicijų įkaite. Kurį laiką D. Raulušaičiui, kai Seimas negalėjo patvirtinti naujo generalinio prokuroro, teko tikrai nelengvas darbas“, - situaciją komentavo konservatorių lyderis Andrius Kubilius.   Tuo tarpu Seimo narys, socialdemokratas Algirdas Sysas nebuvo per daug nustebęs dėl tokio D. Raulušaičio žingsnio.   „Manau, kad generalinis prokuroras norėtų turėti savo komandą. Mes pas E. Pašilį klausėme, kai jis ėjo per frakcija, dėl D. Raulušaičio. Jis sakė, kai susipažins, tada priims sprendimą. Galbūt D. Raulušaitis galvojo, kad E. Pašilio pasirinkimas bus kitoks ir užbėgo įvykiams už akių“, - sakė A. Sysas.   Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų