REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kontrabandos gabenimas (nuotr. Muitinės)

Šventinį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai krėtė nelegaliam uždarbiui pasiryžusių asmenų vairuotus važiuojančiomis slėptuvėmis paverstus automobilius.

15

Šventinį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai krėtė nelegaliam uždarbiui pasiryžusių asmenų vairuotus važiuojančiomis slėptuvėmis paverstus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors savo transporto priemones cigarečių pakeliais buvo apkaišioję kur galėdami, visi piliečiai kaip susitarę muitininkus tikino nesivežantys prekių, kurioms taikomi draudimai ar apribojimai.

REKLAMA

Kūčių dieną į Lavoriškių kelio postą atvykusio 37 metų Baltarusijos piliečio S. K. vairuotas „Mercedes-Benz“ automobilis, įvertinus riziką, buvo nusiųstas patikrai rentgeno kontrolės sistema. Rentgeno padalinio pareigūnai nustatė, kad automobilyje po apdaila greičiausiai yra paslėptos cigaretės, tad tikrinimo angare automobilis patikrintas detaliai. Netrukus bagažinės skyriuje po apdaila gamyklinėse nišose, virš automobilio kuro bako, už galinių automobilio sėdynių, taip pat priekinėje automobilio panelėje už daiktadėžės aptiktos nuo muitinės kontrolės slėptos cigaretės. Nors specialių slėptuvių automobilyje ir nebuvo įrengta, į jo gamyklines ertmes sugebėta sutalpinti daugiau kaip tūkstantį pakelių tarp kontrabandininkų populiarių „NZ“, „Minsk“ ir „Queen“ cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA

Tame pačiame poste jau Kalėdų dieną įkliuvo ir 46-erių lietuvės vairuotas automobilis „Opel Vectra“. Pasirinktinai patikrinę gabenamą bagažą, muitininkai nedeklaruotų prekių nerado. Tačiau pareigūnų neapleido nuojauta, kad moteris kažką slepia, tad detaliai buvo patikrintas visas automobilis. Peršvietus automobilį rentgeno kontrolės sistema, cigaretės buvo aptiktos kuro bake.

Praėjusią naktį dar vienas automobilis - slėptuvė muitininkams įkliuvo Medininkų kelio poste. 23-ejų metų baltarusis R. H. atvyko „Mazda“ automobiliu. Rizikingu pasirodęs automobilis buvo nuodugniai patikrintas. Specialiai įrengtose slėptuvėse galiniuose sparnuose, lubose, visose sėdynėse aptiktos „Fest“ cigaretės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tabako gaminių siunta švenčių metu sulaikyta taip pat ir Vilniaus oro uosto posto siuntų terminale. Čia introskopu peršvietus vieną iš pašto siuntų nustatyta, kad iš Vilniaus į Didžiąją Britaniją ketinta išsiųsti 500 pakelių baltarusiškų „NZ“ cigarečių. Kad tabako gaminiai neužkliūtų siuntinius tikrinančioms tarnyboms, pasitelkta buvo speciali slėptuvė – cigaretės supakuotos metalinėje konstrukcijoje, prie jos netgi pridėtas neaiškios kilmės gaminio sertifikatas.

Visi tabako gaminiai sulaikyti, piliečiams gresia piniginės baudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų