REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) sekmadienį pareiškė, kad musulmoniškos valstybės turėtų stengtis gerinti pasaulio nuomonę apie islamą.

REKLAMA
REKLAMA

„Privalome pašalinti neigiamą islamo įvaizdį iš šiandienos kibernetinės ir realios erdvės“, – sakė jis Teherane per tarptautinę konferenciją „Dabartinė islamo pasaulio krizė“.

REKLAMA

Dauguma „smurto, teroro ir žudynių, deja, vyksta islamo pasaulyje“, sakė jis.

„Kviečiu visas islamiškas šalis šiame regione ir jo ribų, net tas, kurios iki šiandienos bombardavo savo kaimynes ir leido raketas (į jas), – visus mus – sustabdyti tai ir pasirinkti teisingą kelią“, – sakė H.Rouhani.

Jokių šalių pavadinimų jis nepaminėjo.

Šiitiškas Iranas remia Jemeno sukilėlius husius, o sunitų valdoma Irano varžovė regione Saudo Arabija vadovauja karinei koalicijai, kuri nuo kovo bombardavo juos, taip paremdama lojalistus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek bombų ir raketų jūs šiemet nusipirkote iš Amerikos? – klausė jis. – Jei būtumėt išdaliję pinigus už tas bombas ir raketas neturtingiems musulmonams, niekas neitų miegoti alkanas“.

Teheranas taip pat remia Sirijos režimą, kurio armija kovoja su sukilėliais ir džihadistais, įskaitant „Islamo valstybę“ (IS), dar vadinamą „Daesh“. IS yra užėmusi dideles Sirijos ir kaimyninio Irako teritorijas.

„Jeigu kai kurios grupuotės, tokios kaip „Daesh“, gali verbuoti kareivius, priežastis yra finansinis ir kultūrinis skurdas“, – sakė H.Rouhani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiejų šių tipų skurdas turėtų būti pašalintas iš „islamiškos visuomenės“, sakė jis ir nurodė: „Terorizmas nebus sunaikintas bombomis“.

„Metai iš metų mes kabame apie vienybę. Ar vienybė įmanoma be ekonominių ryšių islamiškajame pasaulyje?“ – klausė jis.

Sirijos ir Irako konfliktai naudingi tik Izraeliui ir „tiems, kas yra prieš musulmonus“, pridūrė Irano prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų