REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas traukiasi iš partijos, penktadienį pranešė dabartinio „darbiečių“ pirmininko europarlamentaro Valentino Mazuronio biuras.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Man teko garbė dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime ne vienerius metus. Ėjau ir ministro pareigas, ir Seimo nario, dabar esu Europos Parlamento narys. Tačiau jaučiu, kad šioje srityje jau padariau viską, kas buvo mano valioje. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad buvo lengva, arba, kad man politika nekainavo daug nervų ir sveikatos. Todėl nusprendžiau, kad atėjo laikas pasitraukti“, - pranešime cituojamas V.Uspaskichas.

REKLAMA

Jis yra įtariamasis vadinamojoje Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, kurią nagrinėjo Lietuvos apeliacinis teismas. Verdiktas šioje byloje bus skelbiamas kitų metų vasario 1 dieną. Jis taip pat yra įtariamasis byloje dėl jo bylą prieš tai nagrinėjusių Vilniaus apygardos teismo teisėjų įžeidimo.

„Byla prieš mane yra grynai politinė, kad ir koks būtų sprendimas – nenoriu, kad jis pakenktų partijai, todėl sustabdau savo narystę", – sakė V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas V.Mazuronis padėkojo jam už „milžinišką indėlį partijai“.

„Nesvarbu, kad formaliai V. Uspaskich nebebus partijos Garbės pirmininku, jis ir toliau išliks dvasiniu partijos „pirmininku“, – teigė partijos lyderis.

V.Uspaskichas įkūrė Darbo partiją 2003 metais ir iki 2013 metų buvo jos pirmininkas. 2008-2009 metais jis buvo Seimo nariu, opozicinės Darbo partijos frakcijos pirmininkas. 2009 metų birželį politikas išrinktas į Europos Parlamentą.

Seimo nariu V.Uspaskichas dar kartą buvo išrinktas 2012 metais ir tapo valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnu. 2014 metais jis vėl tapo Europos Parlamento nariu, kuriuo yra iki šiol. 2015 metais politikas tapo Darbo partijos garbės pirmininku.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų