REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos ir dovanos – viena nuo kitos neatsiejamos šventinės dalys. O ne vienas kilometras įveiktas prekybos centre – įprastas reiškinys. Tačiau, visgi, to išvengti įmanoma. Klausiate kaip? Anot žinomų Lietuvos vyrų svarbiausias dalykas dovanose yra dėmesys ir parodytas rūpestis.

Kalėdos ir dovanos – viena nuo kitos neatsiejamos šventinės dalys. O ne vienas kilometras įveiktas prekybos centre – įprastas reiškinys. Tačiau, visgi, to išvengti įmanoma. Klausiate kaip? Anot žinomų Lietuvos vyrų svarbiausias dalykas dovanose yra dėmesys ir parodytas rūpestis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo Ramūnas Vyšniauskas – pati mieliausia ir brangiausia dovana ta, kurią dovanoja šeima

REKLAMA

„Pačios maloniausios dovanos man tos, kurias dovanoja šeima. Visai nesvarbu kas tai – nes iš šeimos dažniausiai gaunu apgalvotas ir mielas dovanas. Tai gali būti ir vaiko piešinys ir žmonos pagamintas patiekalas. Viena svarbiausių dovanų, kurią iki šiol prisimenu ir labai vertinu – tai tėvo dienos proga gauta netikėta dovana. Vietoje, kurioje statau automobilį, vaikas buvo nupiešęs širdį ir užrašęs, jog esu geriausias tėtis pasaulyje. Tai buvo pats geriausias siurprizas, kurį esu gyvenime gavęs.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiesiems ir draugams aš taip pat dovanoju tik tokias dovanas, kokiomis, manau, jie džiaugsis. Apgalvoju, ko jie norėtų, kas sukeltų jiems šypseną. Juk sako, kad va, būna žmogų myli ir viskas. Taip pat su dovanomis – pamatai ir supranti, jog ši dovana kaip tik ta, kurios norėtų mylimas žmogus. Taip jas ir renku. Prieš Kalėdas, žinoma, mėgstu apsiklausinėti, dovanas užsakyti. Jomis pasirūpinu iš anksto. Tad renkantis Kalėdines dovanas patarčiau kaip ir visur kitur – pasikliauti širdimi ir klausyti ką ji sako. Jei jaučiate, kad viena ar kita dovana yra kaip tik tai, apie ką žmogus svajojo – vadinasi ją pirkti ir reikia. Svarbu nepersistengti, tada net ir paprasčiausi marškinėliai ar šiltos kojinės gali būti puikia dovana“, - sakė Ramūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Edvardo Žičkaus, dovanų esmė – nuoširdumas ir šiluma

„Labai vertinu nuoširdžias dovanas. Tas, kurias rinkdami ar gamindami žmonės galvoja apie tą, kuriam skirta dovana. Šviežiai iškeptas Kalėdų meduolis kur kas labiau džiugina širdį už sidabrinę žvakidę, rankų darbo šalikas - už dovanų kuponą.

Dėl to pati įsimintiniausia dovana, kurią esu gavęs yra nuo mamos – ji visada sugeba nustebinti. Šiemet pirmoji nustebino rankų darbo papuošalų kūrėja Kristina Milinkevičiūtė - Vaišvilienė, atsiuntusi netikėtą Kalėdų dovaną – du puikius aksesuarus švarko ar smokingo atlapui papuošti. Šiuos vabaliukus ji sukūrė specialiai man. Buvo labai netikėta ir malonu.

REKLAMA

Brolis šventėms padovanojo savo ekologiniame ūkyje paties užaugintą kalakutą. Esu gavęs įvairių, vertingų dovanų. Smagu tokių rasti po egle, bet daiktai dažniausiai šypseną padovanojo dešimčiai minučių, asmeninės dovanos - širdį šildo kur kas ilgiau.

Dovanas artimiesiems gerai apgalvoju. Kartą savo antrajai pusei padovanojau savaitgalį Paryžiuje. Esu draugams užsakęs privatų kino seansą, po to - jaukią vakarienę miško pakrašty esančioje sodyboje. Visada sakau, kad dovana - tai emocija, ne daiktas, ar suma. Nusipirkti ausinuką ar batus, galime ir patys. Tam nereikia jokios progos ar švenčių, todėl apie tai, ką dovanosime mums brangiems žmonėms per Kalėdas reikia susimąstyti iš anksto. O patarti galiu tik vieną – gerai pagalvokite, ar tą dovaną perkate todėl, kad kuo greičiau išbrauktumėte dar vieną vardą iš savo sąrašo, dėl to, kad jos kaina telpa į jūsų apsibrėžtą biudžetą ar vis dėl to, tas daiktas tikrai privers aiktelėti žmogų, kuriam jis skirtas. Pasikartosiu, kartais geriau ne kaina ar prekės ženklas, kur kas svarbiau, kiek savęs įdėjote į tą dovaną“, - mintimis dalijosi Edvardas.

REKLAMA

Jam antrino ir Alkas Paltarokas, kurio nuomone gera dovana – tai parodytas dėmesys

„Dovanos - pagarbos, draugystės, dėmesio ir meilės išraiška, tad kiekvienas jas renka labai individualiai. Pats labai mėgstu dovanoti ir gauti įsimintinas ir netikėtas dovanas. Jus suteikia daugiausia emocijų.

Nesenai Juozui Statkevičiui padovanoti suvenyriniai automobilio numeriai „Happy“, tiesiog šmaikštus ir gražus žestas. Geros emocijos – tai svarbiausia, o dydis ir kaina, nėra taip visada svarbu. Tuomet renkant dovanas aš visuomet stengiuosi pagalvoti apie tą žmogų iš anksto, pasirūpinti ja ne paskutinę minutę. Žinau, jog visiems Kalėdų laikotarpis yra labai užimtas ir visi skuba – tačiau geriau prisėskite, pamąstykite ką artimieji norėtų gauti, galbūt jau yra netyčiomis užsiminę, kas juos pradžiugintų. Tada jau visos dovanos bus laukiamos, malonios ir džiugios. Juk Kalėdos – metas, kuomet buvimas drauge ir namų, artimųjų šiluma yra esminiai dalykai. Jei vis dar ieškote dovanų, galiu patarti tik nesiversti per galvą, neskubėti, o ramiai pamąstykite. Geriau dovanokite savo tikras šypsenas, tikrą atviruką ar tikrą bei nuoširdų palinkėjimą“, - šypsojosi Alkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip teigė Rimantas Kaukėnas, dovanas reikia rinktis kantriai ir dovanoti tas, kurios labai trokštamos

„Man prie širdies netikėtos ir neplanuotos dovanos, tarkime kelionės man visuomet patikdavo. Be abejonės labai brangios dovanos man, kaip tėvui, yra dukros dovanota atvirutė, piešinys ar koks rankdarbis. Šias dovanas labai vertinu. Todėl ir pats rinkdamas jas renku tokias, kokios nuoširdžiai patiktų, nustebintų ir būtų reikalingos. Manau svarbiausia įsiklausyti į artimųjų norus – be to, apsišarvuoti kantrybe.

Dovanų paieškos ilgas procesas, tad siūlau apie jas pagalvoti ne likus kelioms dienoms iki švenčių, o kiek anksčiau – tada nereikės stovėti eilėse ar kamščiuose. Pats, nors ir ne visada pavyksta, stengiuosi taip daryti – o kai žinai ką dovanoti, pažįsti žmogų, jas išrinkti nėra taip sunku.“, - sakė Rimantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų