REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Las Vegase į pėsčiųjų būrį įsirėžusi moteris papasakojo savo motyvus (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Benamė moteris, kaltinama įsirėžusi savo automobiliu į būrį pėsčiųjų Las Vegaso bulvare, sakė pareigūnams, kad pastarosiomis dienomis gyveno su savo trejų metų dukrele toje mašinoje ir jautė didelę įtampą, nes apsaugininkai ją nuolat išvarydavo iš aikštelių, kuriose ji mėgindavo apsistoti nakčiai, sakoma pirmadienį paskelbtoje policijos informacijoje.

11

Benamė moteris, kaltinama įsirėžusi savo automobiliu į būrį pėsčiųjų Las Vegaso bulvare, sakė pareigūnams, kad pastarosiomis dienomis gyveno su savo trejų metų dukrele toje mašinoje ir jautė didelę įtampą, nes apsaugininkai ją nuolat išvarydavo iš aikštelių, kuriose ji mėgindavo apsistoti nakčiai, sakoma pirmadienį paskelbtoje policijos informacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oregone gyvenusi 24 metų Lakeisha N.Holloway atvyko į Las Vegasą prieš maždaug savaitę ir gyveno savo 1996 metų laidos sedane „Oldsmobile“, kurį laikydavo įvairiose stovėjimo aikštelėse visame mieste, sakė Klarko apygardos šerifas Joe Lombardo.

REKLAMA

Kai buvo suimta, L.N.Holloway „šiandien nupasakojo slegiantį laikotarpį, kai ji mėgindavo pailsėti ir pamiegoti savo automobilyje kartu su dukrele, bet nuolat būdavo išvaroma apsaugininkų iš (privačios) nuosavybės, kurioje ji apsistodavo“, sakoma policijos pranešime.

„Galiausiai ji atsidūrė bulvare – „vietoje, kurioje ji nenorėjo būti“, – policija citavo suimtosios žodžius. – Ji nepaaiškino, kodėl užvažiavo ant šaligatvio, bet prisimena, kaip vienas kūnas trenkėsi į priekinį stiklą, jį suskaldydamas.“

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai sakė, kad L.N.Holloway neturėjo pinigų, todėl kartu su dukrele gyveno automobilyje. Policijos nuomone, ji važiavo į Dalasą ieškoti mergaitės tėvo, su kuriuo ji buvo susipykusi.

L.N.Holloway kaltinama sąmoningai suvažinėjusi žmones judriame Las Vegaso bulvare. Per tą incidentą sekmadienio vakarą žuvo viena moteris iš Arizonos, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Po tos avarijos vairuotoja pastatė automobilį prie vienų lošimo namų už kelių kvartalų nuo įvykio vietos ir pasakė tos įstaigos automobilių stovėjimo aikštelės darbuotojui, kad suvažinėjo kelis žmones bei paprašė iškviesti policiją, sakė J.Lombardo. Jos dukrelė, kuri sėdėjo automobilio gale, nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neatrodė susikrimtusi“

Šerifas sakė, kad L.N.Holloway buvo rami, kai atvyko policija, nesipriešino pareigūnams ir sklandžiai papasakojo, kas atsitiko. J.Lombardo atsisakė pateikti detalių, ką kalbėjo vairuotoja.

„Ji neatrodė susikrimtusi dėl savo veiksmų. Tai geriausia, kaip galiu tai apibūdinti“, – pareiškė jis.

Pareigūnai atsisakė komentuoti galimus šio incidento motyvus ir sakė, kad dabar renkama informacija apie L.N.Holloway praeitį.

Spalį ji pasikeitė savo vardą ir pasivadino Paris Paradise Morton, rodo Oregono teismo duomenys.

Prieš kelerius metus L.N.Holloway, kuri yra baigusi alternatyviąją vidurinę mokyklą, nepelno organizacija „Portland Opportunities Industrial Center“ skyrė apdovanojimą už sugebėjimą įveikti nepalankias gyvenimo aplinkybes.

REKLAMA

2012 metais ji pasakojo Portlando afroamerikiečių bendruomenės laikraščiui „The Skanner“, kad buvo benamė, kai pradėjo mokytis vidurinėje mokykloje.

L.N.Holloway pusbrolis Lashay Hardaway sakė dienraščiui „The Oregonian“, kad jo pusseserė sunkiai dirbo, kad aprūpintų savo dukrelę.

Tragiškas incidentas įvyko priešais viešbučius „Paris“ ir „Planet Hollywood“, kitapus viešbučio „Bellagio“ šokančių fontanų.

Tuo metu viešbutyje „Planet Hollywood“ vyko grožio konkurso „Mis Visata“ finalo ceremonija.

Kol kas nėra jokių įrodymų, kad L.N.Holloway vartojo alkoholį, bet vienas narkotikų ekspertas įvykio vietoje nustatė, kad ji buvo paveikta kažkokio stimuliuojančio preparato, sakė J.Lombardo.

REKLAMA

L.N.Holloway, laikoma arešte be teisės būti paleistai už užstatą, yra kaltinama žmogžudyste panaudojant mirtiną ginklą, sakė Klarko apygardos prokuroras Steve'as Wolfsonas, kuris taip pat prognozavo, kad bus pateikta „daug“ papildomų kaltinimų.

Areštinėje laikoma L.N.Holloway yra stebima, kad nemėgintų žudytis, sakė Klarko apygardos viešojo advokato pavaduotojas Scottas Coffee. Jis nesutiko atsakyti, ar sieks, kad jo klientė būtų pripažinta nepakaltinama dėl psichinės būklės.

Mažiausiai 35 sužeistieji po to incidento buvo hospitalizuoti, o trijų, patyrusių sunkias galvos traumas, būklė tebebuvo kritinė, sakė pareigūnai. Ligoninėje „Sunrise“, kuri suteikė pagalbą 13 nukentėjusiųjų, pirmadienį tebebuvo penki pacientai, iš kurių dviejų būklė pagėrėjo.

Per šią avariją žuvo 32 metų Jessica Valenzuela, gyvenusi Bakajaus mieste Arizonos valstijoje. Ji buvo atvykusi į Las Vegasą su savo vyru, nurodė Klarko apygardos koroneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų