REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Rihards Berzins (nuotr. Janis Spigovskis)

Galbūt, tai vienas iš vyriškų Rihardo Berzinso (18 m.) bruožų, tačiau sužinojęs, kad teks palikti „X Faktoriaus“ projektą, jis nenubraukė nė ašaros. Su Justinu Bieberiu neretai lyginamas dainininkas stengėsi iš paskutiniųjų, tačiau, kaip sakoma, kad ir ką sakytų profesionalūs projekto teisėjai/atlikėjai, savi balsuoja už savus. Šiuo atveju, kad tęstų kovą, latviui lietuviškų balsų neužteko.

19

Galbūt, tai vienas iš vyriškų Rihardo Berzinso (18 m.) bruožų, tačiau sužinojęs, kad teks palikti „X Faktoriaus“ projektą, jis nenubraukė nė ašaros. Su Justinu Bieberiu neretai lyginamas dainininkas stengėsi iš paskutiniųjų, tačiau, kaip sakoma, kad ir ką sakytų profesionalūs projekto teisėjai/atlikėjai, savi balsuoja už savus. Šiuo atveju, kad tęstų kovą, latviui lietuviškų balsų neužteko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su Rihardu kalbėjomės dar prieš šiam sužinant apie iškritimą iš „X Faktoriaus“. Užkulisiuose kitų dalyvių pasirodymus kantriai stebėjęs dainininkas visą laiką atrodė labai susimąstęs. Vaikinas neslėpė, kad prieš pasirodymą ne tik labai jaudinosi, bet ir beveik nemiegojo.

Dainininkui savaitgalį teko skambioji Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „Eurovizijoje“ atlikta daina „This Time“. Pasirodo, mokytojo Sauliaus Prūsaičio parinktas lietuvių kūrinys Rihardo ūpo nenumušė, atvirkščiai, „This Time“ priedainį jis jau mokėjo mintinai.

- Ar latviams patiko Lietuvos „Eurovizijos“ daina?

- Taip, iš tiesų labai patiko. Ir aš pats daug kam pasiūlydavau jos pasiklausyti. Praėjusiais metais man irgi teko dalyvauti „Eurovizijoje“. Net buvau pakliuvęs į latvišką finalą.

- Gal dėl to šiandien tau buvo paskirta atlikti būtent šią dainą?

- Nežinau, tačiau labai nudžiugau ją gavęs. Kaip ir minėjau, žinojau ją prieš tai, todėl nereikėjo specialiai mokytis žodžių. Žinoma, tikėjausi, kad reikės dainuoti originalią versiją, bet tuomet man buvo pasiūlyta atlikti roką... Priėmiau tai kaip iššūkį, maniau, kad susidorosiu.

Iš tiesų, repeticijose viskas skambėjo kur kas geriau. Labai mažai miegojau, jaučiuosi pavargęs. Stresas mane palaužė, nemanau, kad padariau viską kaip reikiant.

- Ar po šou iš karto lėksi namo į Latviją?

- Taip, iškart po „X Faktoriaus“ sėsiu į automobilį ir vairuosiu tris su puse valandos.

- Užmigsi...

- Ne, viskas bus gerai.

- Galbūt derėtų kuriam laikui apsigyventi Lietuvoje?

- Galvojau apie tai. Tačiau, manau, tai padarysiu po šou... Nes vis tiek kitą savaitę Kalėdos, paskui laukia daug reikalų universitete... Paprastai į Lietuvą atvykstu penktadieniais, ilsiuosi, ruošiuosi, kaupiuosi ir pasirodau čia.

- Kokios specialybės mokaisi Latvijoje?

- Muzikos ir televizijos laidų prodiusavimo. „X Faktorius“ – puiki vieta praktikai, mat Latvijoje tokio aukšto lygio šou neturime. Tai, ko išmokstu čia, man praverčia moksluose. Apie viską pasakoju savo dėstytojams, tuomet galime palyginti lietuviškus ir latviškus šou. Beje, „Eurovizijos“ mano gimtinėje prodiuseris yra gimęs Lietuvoje. Su juo teko pasišnekučiuoti ir apie „X Faktorių“. Priėjome išvados, kad lietuviai rengia gerus šou.

- Kaip jautiesi būdamas vieninteliu užsieniečiu tarp visų šou narių?

- Sunku. Žinau, kad lietuviai už mane nebalsuos tiek, kiek už savus. Tačiau žinau ir keletą panašių sėkmės istorijų. Pavyzdžiui, vieno praėjusių metų lietuviško šou dalyvė latvė Samantha Tina finale užėmė puikią vietą.

- Ar dalyvavimas lietuviškame projekte lemia didesnį tavo populiarumą Latvijoje?

- Ne visi žino, kad aš čia. Na, žmonės, kurie turi žinoti – žino. Tie, kurie manęs apie tai pasiteirauja, mielai papasakoju. Šiaip jau kurį laiką latviškoje scenoje nieko įsimintino nenuveikiau. Todėl neretai būna, kad kažkas paklausia, ką veikiu. O tuomet visada mielai papasakoju. Tiesiog nenoriu, kad iš manęs tikėtųsi daugiau nei reikia. Jei praeisiu į tolesnius etapus, tuomet latviai ir patys sužinos.

- Kaip reaguoji į tai, kad tave vadina latviškuoju Justinu Bieberiu?

- Ši idėja buvo sugeneruota dar Latvijoje, todėl buvau maloniai nustebęs, kad apie tai buvo užsiminta ir lietuviškame projekte. Galbūt, dėl kažkokios priežasties, nežinau. Aš iš tiesų gerbiu Saulių Prūsaitį dėl jo sprendimų renkant man dainas. Jis stengiasi iš mano įvaizdžio „išvyti“ Justiną Bieberį. Jis siekia, kad žmonės į mane žiūrėtų rimtai. Nes aš pats į muziką žiūriu labai rimtai. Jau net esu paruošęs keletą Lietuvos rinkai skirtų dainų.

- O kokį muzikos stilių atlieki? Pop, RnB?

- Tai buvo anksčiau...

- Tai – Justino Bieberio stilius.

- Na, Latvijos muzikos pasaulyje sukuosi jau kurį laiką... Žmonės pradėjo pastebėti kažkokius panašumus ir aš pagalvojau – „kodėl gi ne“. Ėmiau kurti panašaus stiliaus muziką. Viskas sekėsi lyg ir neblogai, tačiau norėjosi kur kas daugiau sėkmės. Šiuo metu koncentruojuosi į šokių muziką ir siekiu labai geros kokybės. Kuomet kuriu muziką – stengiuosi iš paskutiniųjų. Noriu tik labai gerų rezultatų. Kalbant apie Justiną Bieberį, nagi, jį visi mėgsta, jis labai populiarus. Kas nenorėtų atsidurti jo vietoje? Bet aš vistiek noriu būti savimi.

- Ar norėtum sulaukti jo šlovės?

- Žinoma. Bet kurio atlikėjo paklausus, ar jis norėtų atsidurti Justino vietoje, išgirstumėte atsakymą – „Velniai rautų, taip“. Tačiau kuriu ir atlieku muziką ne dėl to. Žinoma, malonu, kai žmonės atpažįsta... Noriu visko dar daugiau. Jei klausytojams patinka, jei jiems malonu klausytis – mano misija įgyvendinta.

- Ar jau jautiesi populiarus Lietuvoje?

- Pavyzdžiui, vakar buvau „Akropolyje“. Sėdėjau, valgiau ledus. Prie manęs priėjo dvi merginos ir paprašė drauge nusifotografuoti. Lietuviai išvis yra kur kas atviresni ir aktyvesni. Tuo tarpu mes – labai pasyvūs. Lietuva ir Latvija yra labai artimos, tačiau tuo pačiu dvi labai skirtingos šalys. Ypač kalbant apie muzikos industriją. Du skirtingi pasauliai. Esate kur kas šiltesni, aktyvesni.

- Ar norėtum čia apsigyventi?

- Vasarą Lietuvoje planuoju apsistoti bent mėnesiui.

- Išleisi kelias dainas lietuviškam radijui?

- Taip, būtinai.

- Yra dar vienas latvis, kuris kuria dainas latviškai, estiškai ir lietuviškai – Lauris Reiniks.

- Nemanau, kad savo dainas kada nors versiu į kitas kalbas. Jei kursiu Lietuvai – rašysiu lietuvišką tekstą (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų