REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija išsiuntė Maskvoje dirbusį autoritetingo Lenkijos dienraščio žurnalistą, atsakydama į Varšuvos sprendimą atimti teisę gyventi Lenkijoje iš vieno Rusijos reporterio, įtariamo šnipinėjimu.

Rusija išsiuntė Maskvoje dirbusį autoritetingo Lenkijos dienraščio žurnalistą, atsakydama į Varšuvos sprendimą atimti teisę gyventi Lenkijoje iš vieno Rusijos reporterio, įtariamo šnipinėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija penktadienį nurodė dienraščio „Gazeta Wyborcza“ žurnalistui Waclawui Radziwinowicziui išvykti iš šalies per 30 dienų. Ministerijos atstovė Marija Zacharova sakė, kad lenkas reporteris buvo paskelbtas nepageidaujamu Rusijoje, laikantis „lygiavertiškumo principo“.

REKLAMA

Lenkijos URM pasmerkė W.Radziwinowicziau deportaciją, kaip „nepagrįstą“ ir „grynai atsakomąją“, sakydama, kad tai sukels „neigiamų pasekmių“ abiejų šalių santykiams, kurie jau anksčiau buvo smarkiai įtempti dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje ir kitų reikalų.

Tiek „Gazeta Wyborcza“ vyriausiasis redaktorius Romanas Imielskis, tiek Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad taip Maskva atsakė į sprendimą išsiųsti iš Lenkijos Rusijos žurnalistą Leonidą Sviridovą, dirbantį Kremliaus finansuojamoje naujienų agentūroje „Rossija Segodnia“. Jis išvyko iš Lenkijos praėjusį šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos vidaus saugumo agentūra pernai nurodė, kad L.Sviridovas kelia grėsmę šalies saugumui, nors neatskleidė, kokius įrodymus yra prieš jį surinkusi. Lenkijos žiniasklaida skelbė, kad šis žurnalistas įtariamas šnipinėjimu Rusijai, nors L.Sviridovas tai neigė.

Vis dėlto L.Sviridovui tąsyk buvo leista likti Lenkijoje dar 14 mėnesių, kol buvo nagrinėjama jam iškelta administracinė byla.

Lenkijos URM tvirtino, kad Maskva pasielgė nesąžiningai, nusprendusi deportuoti patyrusį lenkų žurnalistą, kuris daug metų dirbo Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„(W.Radziwinowiczius) daugelio metų darbas korespondentu Rusijos Federacijoje jokiu būdu negali būti lyginamas su veikla, kurią Leonidas Sviridovas vykdė Lenkijoje“, – pažymėjo ministerija, pridūrusi, kad L.Sviridovo išsiuntimas „niekaip nesusijęs su jo žurnalistine veikla“.

Lenkija taip pat sakė, kad Rusijos veiksmai pažeidžia žurnalistikos nepriklausomybės principą ir „neigiamai paveiks Lenkijos visuomenės informavimą apie Rusiją bei Lenkijos santykius su Rusija“.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ penktadienį citavo W.Radziwinowiczių, kuris sakė, kad jam buvo nurodyta išvykti per mėnesį ir kad iš jo buvo atimta Užsienio reikalų ministerijos akreditacija, todėl jis nebegali dirbti Rusijoje.

REKLAMA

Kaip pranešama, W.Radziwinowiczius taip pat yra susijęs su „Gazeta Wyborcza“ redaktoriaus A.Michniko ir Rusijos opozicijos lyderio Aleksejais Navalno diskusijų knygos išleidimu.

Penktadienį paskelbtoje „Twitter“ žinutėje A.Navalno bendražygis Vladimiras Ašurkovas gyrė lenkų žurnalisto „svarbų vaidmenį parengiant tą knygą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų