REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Lietuvos futbolo federacijoje - kratos (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ketvirtadienio rytą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliektos kratos Lietuvos futbolo federacijos patalpose ir LFF prezidento Juliaus Kvedaro dukros namuose. „Kad ta federacija nešvari, visąlaik buvo aišku“, - atvirai rėžė buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

10

Ketvirtadienio rytą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliektos kratos Lietuvos futbolo federacijos patalpose ir LFF prezidento Juliaus Kvedaro dukros namuose. „Kad ta federacija nešvari, visąlaik buvo aišku“, - atvirai rėžė buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Kratos atliekamos ir „privačiose susijusiose įmonėse“, o pasak FNTT vadovo, ikiteisminis tyrimas „dėl lėšų švaistymo“ vyksta apie mėnesį. Teigiama, kad kalba eina apie milijonines sumas.

„Atsimenu, kaip Liutauras Varanavičius (LFF vadovas prieš J. Kvedarą – red.p.) tyrėjams pasakė, kad jo parašas suklastotas, tačiau jokių veiksmų nebuvo imtasi toliau. Sakau, kas buvo „išmesta“ į spaudą, kad Kvedaras veteranų rinktinių treneriams mokėjo atlyginimus, kad sunkvežimiais vežiojo žaidėjus. Nėra skaidru“, - dalijosi prisiminimais A. Liubinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, negali būti amžini vadovai niekur, reikėtų įteisinti daugiausiai dvi prezidentavimo kadencijas: „Visi sako – jam anksti, dar ne Seppas Blatteris, bet šis sukūrė imperiją, kuri klestinti finansiškai. Ką mes sukūrėme? Niekas iš valdžios negali priimti LFF vadovo, o futbolo vystymas be valdžios struktūrų neįmanomas. Esame mažytė kunigaikštystė, kuri patenkinta, turi duonos kąsnį ir galvoja, kokie mes gražūs. Taip negali būti.“

Paklaustas, kiek ketvirtadienio ryto įvykiai gali būti susiję su būsimais LFF prezidento rinkimais, A. Liubinskas kreipėsi į LFF apskričių vadovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau apeliuoti į apskričių federacijų vadovus – gal užtenka laižyti tą kaulą, reikia pagalvoti ir apie futbolo vystymą. Negali būti amžini vadovai. Pagal šią sukurtą sistemą, federacijos įstatus, jie renka LFF vadovą. Gal prabus sąžinė ir atsisakys to kaulo. Jie laižo tą kaulą ir tokie laimingi, kad kažkur nuvežė, kažkur pabuvo, ką pasakė vadas, taip ir prabalsavo“, - piktinosi jis.

Tuo tarpu buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius neabejojo, kad tokie tyrimai ne iš piršto laužti. „Jei yra susidomėjimas tokių instancijų, tai gal yra dėl ko. Jei nelegali veikla ar iššvaistomi kapitalai, turi būti nubausti kaltininkai. Kai įrodys, pamatysime, kaip yra iš tikrųjų. Gal tai kitos suinteresuotos jėgos?, - svarstė jis. – Tačiau kol kas galima įtarinėti visus. Subjektyvu ir nelabai teisinga sakyti savo nuomonę.“

REKLAMA

Paklaustas apie pastaruoju metu itin skambius LFF valdžios opocizijos pareiškimus puolėjas teigė, kad bet kokiu atveju opozicija yra gerai: „Įdomu, lauksime rezultatų. Galbūt bus pasikeitimai teigiami. Esame giliai dugne, bet kokie pokyčiai gali būti geri. Didelis atviras laukas, galima daug ką nuveikti.“

„Galbūt ir reikėjo tikėtis kažko panašaus. Kai viešojoje erdvėje vyksta karas, atsiradusi opozicija. Parodys tyrimas, - komentavo futbolininko karjerą baigęs ir šiuo metu A lygos prezidento pareigų ėmęsis Deividas Šemberas.

REKLAMA

Anot jo, tai yra tiesiogiai susiję su būsimais LFF vadovo rinkimais. „Švarioje demokratinėje valstybėje turėtų būti tikra opozicija, o ne butaforinė, dirbtinai sukurta. Tai gerai“, - tvirtino jis.

„Jei ištirs iki galo ir viskas pasitvirtins, tai Lietuvos futbolo ateičiai bus labai gerai. Kaip dabar yra, taip būti negali, - sakė praeityje žinomas futbolininkas Rimantas Turskis.

„Niekaip su ta federacija nesusideriname, kai matau, kas vyksta. Jau prieš 20 metų sakiau, kad grimstame į liūną ir kuo toliau, bus blogiau. Tai ir atsitiko. Kvedaras jau apie 20 metų federacijoje – buvo ir generaliniu sekretoriumi, ir treneriu, visokių pareigų. Jei žmogus tiek metų vadovauja, tai nesistebiu, kad prieinama iki to“, - teigė jis.  

J. Kvedaro interviu po kratos jo dukros namuose ir LFF patalpose:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų