REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Vladimiras Putinas (nuotr. YouTube)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį surengė tradicinę, jau 11-ą metinę spaudos konferenciją. Skelbiama, kad į ją susirinko daugiau kaip 1400 žurnalistų iš Rusijos ir užsienio šalių. V. Putinas eilinį sykį pasinaudojo proga pakalbėti apie „užsienio intrigas“, bei „šitą karą pradėjome ne mes“, o gyventojams siūlo dabar pakentėti, nes „vėliau mes tikimės pagerėjimo“.

27

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį surengė tradicinę, jau 11-ą metinę spaudos konferenciją. Skelbiama, kad į ją susirinko daugiau kaip 1400 žurnalistų iš Rusijos ir užsienio šalių. V. Putinas eilinį sykį pasinaudojo proga pakalbėti apie „užsienio intrigas“, bei „šitą karą pradėjome ne mes“, o gyventojams siūlo dabar pakentėti, nes „vėliau mes tikimės pagerėjimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 14.12 val.) Apie Boriso Nemcovo nužudymą ir apie tai, kad užsakovai gali slapstytis Čečėnijoje: „Aš niekada to nepriimsiu, ir šio nusikaltimo dalyviai turi būti uždaryti ir nubausti, kas jie bebūtų. Tačiau aš niekada su regionų lyderiais (Kadyrovu) to neaptarinėjau ir ateityje to nedarysiu. Štai buvo (įvykdytas) Starovoitovos žmogžudystė – tyrėjai jį užbaigė iki galo. Ir Putinas nieko taip pat dengti nesiruošia“.

REKLAMA

Ne vieną Rusijos žurnalistą ir opozicijos veikėją šokiravo V. Putino frazė „visai ne faktas, kad B. Nemcova buvo būtina nužudyti“. Toks Rusijos prezidento pareiškimas iššaukė bangą komentarų socialiniuose tinkluose.

(papildyta 13.26 val.) V. Putinas visiškai nuoširdžiai padėkojo savo šalies gyventojams už pasitikėjimą, už tai, kad aukojasi Kremliaus interesų vardan. Rusijos prezidentas tiesiogine prasme plojo savo gyventojams, kurie skurde ir varge palaiko jo vystomą politiką.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 13.18 val.) V. Putinas šiek tiek atskleidė savo vaikų gyvenimo paslapties šydą: anot politiko, jo dukterys niekada ilgam laikui nebuvo išvykusios, išsilavinimą įgijo Rusijoje, kalba ne mažiau nei 3 užsienio kalbomis ir dirba Rusijoje. „Aš niekada neaptarinėju klausimų apie savo šeima: mano dukterys nesivelia nei į verslą, nei į politiką.“ – pasakojo V. Putinas. Tačiau jis taip ir neatsakė į „RT“ žurnalisto klausimą, ar su milžiniškų investicijų sulaukusiu investicijų mokslo projektu siejama Maskvos valstybinio universiteto Nacionalinio intelektinio rezervo centrui vadovaujanti Jekaterina Tichonova yra jo dukra dar sykį pažymėjęs, kad jo vaikų asmeninis gyvenimas yra jų reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 13.00 val.) V. Putino paklausė, ką jis galvoja apie dopingo skandalą Rusijoje. V. Putinas atsakė: „Mes smerkiame dopingą“. Korupcijos skandale paskendusios FIFA vadovui S. Blatteriui pasiūlė įteikti Nobelio premiją, o dėl paties skandalo apkaltino Vakarų intrigas. „O kaip gi be jų?“ – retoriškai klausė Rusijos prezidentas.

(papildyta 12.46 val.) Rusijos prezidentas, kalbėdamas apie Gruziją, nepraleido progos „įgelti“ Ukrainai, kuriai priminė, kad jos valdžioje šiuo metu dirba buvęs Gruzijos lyderis. „Gruzija užsiima savo politikos veikėjų eksportu“, – teigė V. Putinas, pažymėjęs, kad „jie nekeičia savo veiklos pobūdžio“. Vėliau jis išdėstė klišinę Rusijos demagogiją apie „iš išorės kontroliuojamą valstybę ir jai primetamus lyderius“. Kalbėdamas apie Gruziją, kaip ir Turkijos atveju, politikas pakartojo tą pačią mantrą „Ne mes pradėjome šį karą“.

REKLAMA

(papildyta 12.30 val.) V. Putinas, kalbėdamas apie didžiulio rezonanso sulaukusią naują kelių mokesčių sistemą „Platon“: „Aš iš darbininkų šeimos“.

Rusijos prezidentas tikina, kad ši sistema yra itin skaidri, o už vairuotojų „stovi jų savininkai, suinteresuoti susižerti pinigus sau“.

(papildyta 12.16 val.) Pasak V. Putino, kariniai veiksmai Sirijoje Rusijos biudžetui didelės įtakos neturi, nes tai – dalis „pratybų“.

„Mes karo nepradėjome. Mes vedame atskiras operacija, panaudodami mūsų oro pajėgas, kosmines pajėgas, PVO sistemas, žvalgybą. Tai nėra didelis krūvis mūsų biudžetui. Dalis lėšų, kurias planavome karinėms pratyboms, mes perorientavome mūsų pajėgas Sirijoje. Bet tai neturi reikšmingos įtakos biudžetui. Mes vykdome didžiules pratybas, o dalį pajėgų tiesiog permetame į Siriją. Tad galime ten sau treniruotis be didelės žalos biudžetui.

REKLAMA

(papildyta 12.00 val.) V. Putinas sulaukė klausimo, kas laukia Ukrainos nuo sausio 1 dienos, kai baigėsi Minsko susitarimai ir kaip bus elgiamasi su įkaitais – ar ir kaip jie bus išlaisvinti.

„Aš palaikau Porošenkos idėja, kad būtų keičiami visi į visus. O ne tam tikri į tam tikrus. (...) Kas liečia sausio 1 dieną, deja, mes planuojame, kad su Ukraina ekonominiai santykiai pablogės. Mes turime sutikti, kad su Ukraina nebebendradarbiausime ekonomikos srityje, kaip anksčiau", - atsakinėjo Rusijos prezidentas. 

(papildyta 11.53 val.) Kalbėdamas apie Sirijos konfliktą, V. Putinas teigė, kad Rusija nesiruošia atsitraukti ar mažinti savo iniciatyvos. „Tęsime smūgius ir palaikysime Sirijos armijos antpuolius. Tai buvo Francois Hollande'o idėja, pabandyti sujungti Sirijos armiją ir tarptautines pajėgas, kovoje su ISIS", - sakė V. Putinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten yra mūsų aviacija, poilsio modeliai. Jei nebereiks – susikrausim ir išvažiuosim. Greitai. O bazė yra visai kita istorija. Kiti įsitikinę, kad mes turime ten turėti bazę. Aš tuo abejoju. Kam? Kad viską kontroliuotume. O kam kontroliuoti? Jei mums reikia kažką pasiekti, mes ir taip pasieksime", - svarstė V. Putinas, atsakydamas į klausimą, ar nereikėtų Sirijoje Rusijai įrengti savo karinę bazę. 

(papildyta 11.35 val.) Liko paliestas ir Turkijos klausimas. Tatarstano ir Turkijos žurnalistai klausė, ką jis turėjo omenyje prieš kelias savaites sakydamas „mes nedėdame lygybės ženklo tarp Turkijos liaudies ir Turkijos valdžios“.

REKLAMA

„Manome, kad Turkijos valdžios veiksmai, tai ne draugiškas, o priešiškas aktas – numušė lėktuvą, mūsų žmonės žuvo. Kas mus nuliūdino, kad jeigu tai būtų nelaimingas atsitikimas, tai ką tuo atveju daryti? Žmonės juk žuvo. Pakeltų ragelį, paskambintų mums. O jie nubėgo į Briuselį šauktis pagalbos, NATO, kad „mus užpuolė“, - piktinosi V. Putinas.

„Ko jie tikėjosi, kad mes iš ten bėgsim? Mes ne tie, kurie bėga. Musų ten padaugėjo. Lėktuvų padaugėjo, „Bukų“ padaugėjo. Kam reikėjo jiems taip elgtis? Jei kažkas ten nusprendė lyžtelėti amerikiečiams į vieną vietą, tai aš nežinau...", - tarė V. Putinas, o po šių žodžių salėje pasigirdo plojimai.

REKLAMA

„Su dabartine Turkijos valdžia, kaip parodė praktika, mums sunku susitarti, arba praktiškai neįmanoma. Netgi tais atvejais, kur mes sakome, jog sutinkame, jie mums smūgiuoja iš šono arba iš nugaros. Ir visiškai dėl nepaaiškinamų priežasčių. Todėl tarpvalstybiniame lygyje aš nematau perspektyvų pagerinti santykius, o humanitariniame, žinoma, matau", - sakė V. Putinas.

(papildyta 11.29 val.) Prezidentas teigė, kad pastaraisiais metais nebuvo pilnai patenkintas savo komanda ir iš dalies dėl to prisiėmė atsakomybę sau. „Darbas patenkinamas. Bet reikia dirbti dar geriau. Praėjusių metu pradžioje buvo suformuotas ir imtas įgyvendinti antikrizinis planas. Jo analizė parodė, kad 35 proc. plano nėra įgyvendinta“, - sakė V. Putinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 11.24 val.) V. Putinas vardindamas skaičius gyrė Rusijos ūkio progresą.

(papildyta 11.11 val.) Rusijos vadovas savo kalbos pradžioje smarkiai kosėjo, kas sukėlė žurnalistų įtarimų dėl jo sveikatos būklės.

(papildyta 11.04 val.) Spaudos konferenciją pradėjęs V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad šiandien jokių provokacijų nebus.  „Ekspertinės prezidento žinios beveik visose srityse, pasirengimo lygis turbūt ir yra priežastis, dėl kurios abejoju ar kam nors pavyks jį išprovokuoti“, - sakė D. Peskovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų