REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai pareiškė esantys sunerimę dėl Briuselio pozityvių signalų Maskvai, sakydami, kad šiuo metu nemato perspektyvų glaudesniems Europos Sąjungos (ES) prekybiniams ryšiams su Rusija ir jos vadovaujama Eurazijos ekonomine sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Esame nustebę ir susirūpinę dėl Rusijos Federacijai neseniai nusiųstų signalų, kurie pateikia pernelyg optimistinę perspektyvą ir siunčia pozityvią žinią be jokios nuorodos į sąlygas“, - teigiama ministrų laiške, kurio kopiją matė BNS naujienų agentūra.

REKLAMA

Laiške ES užsienio politikos vadovei Federicai Mogherini ministrai pabrėžė, kad ES santykius su Maskva lems Rusijos vidaus ir užsienio politika, kuri „kol kas nerodo būtinų permainų ženklų“, Maskvai vis dažniau taikant prekybos ribojimus ES šalims.

„Šiame kontekste glaudesnio dvišalio ekonominio bendradarbiavimo su Rusijos Federacija ir Eurazijos ekonomine sąjunga perspektyva nėra šios dienos klausimas, ir turime susilaikyti nuo optimistinių ir padrąsinančių signalų“, - rašo Linas Linkevičius ir Witoldas Waszczykowskis.

REKLAMA
REKLAMA

Jie pabrėžė, kad dialogas su Eurazijos ekonomine sąjunga darbiniu lygiu turi vykti per šios organizacijos institucijas, o ne vieną iš narių Rusiją, atkreipdami dėmesį, kad šiuo metu jai pirmininkauja Baltarusija.

Šis laiškas paskelbtas po to, kai Europos Komisijos pirmininkas Jenas Claude'as Junckeris prieš mėnesį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną informavo pavedęs savo tarnybos „išanalizuoti galimybes suartinti ES ir Eurazijos ekonominę sąjungą“.

J.C.Junckeris laiške teigė, kad integruotos prekybos idėja, jungianti Lisaboną ir Vladivostoką, yra svarbus ir vertingas tikslas. Kartu jis pabrėžė, kad sprendimai priklauso valstybėms narėms ir turėtų būti „sinchronizuoti su Minsko susitarimų įgyvendinimu“ dėl paliaubų Ukrainoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų