REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius ketina kreiptis į Kūno kultūros ir sporto departamentą dėl situacijos Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), opozicijai paraginus nutraukti finansavimą dėl galimos nusikalstamo pasaulio įtakos.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketina kreiptis į Kūno kultūros ir sporto departamentą dėl situacijos Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), opozicijai paraginus nutraukti finansavimą dėl galimos nusikalstamo pasaulio įtakos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Premjeras įpareigos Kūno kultūros ir sporto departamentą išanalizuoti situaciją Lietuvos futbolo federacijoje, ir tuomet priimti sprendimą dėl finansavimo“, - BNS antradienį sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

REKLAMA

Anot premjero atstovės, „tokios kalbos, kokios viešojoje erdvėje sklinda šiandien, federacijai nedaro garbės, tačiau Kūno kultūros ir sporto departamentas turi vadovautis faktais ir priimti sprendimus, naudingus sportininkams, o ne kažkokioms grupuotėms“.

Tokią poziciją Vyriausybė išsakė po to, kai opozicijoje esantys liberalai paragino stabdyti LFF finansavimą, „kol federacija neišsirinks skaidrią reputaciją turinčių vadovų“. Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis teigia, kad tokių priemonių siūlo imtis reaguojant į pranešimus, kad dėl federacijos valdymo gali kovoti nusikalstamos grupuotės.

REKLAMA
REKLAMA

„Puikiai suprantame, kad Futbolo federacija yra savivalda pagrįsta organizacija ir patys turėtų spręsti savo vidinius klausimus. Bet kai matome viešoje erdvėje pranešimus, kad šiuo metu vyksta kova tarp dabartinio federacijos vadovo Juliaus Kvedaro, kuris yra siejamas su tam tikromis Kauno nusikalstamomis grupuotėmis ir tarp Šviniaus - Arūno Pukelio, kuris siejamas su kitomis nusikalstamomis grupuotėmis, manau, toje situacijoje Vyriausybė ir kitos institucijos nebegali sėdėti rankų sudėjus“, - BNS sakė E.Masiulis.

Su KKSD vadovu E.Urbanavičiumi BNS antradienį nepavyko susisiekti. „Direktorius šiuo metu yra užsiėmęs, jis dar nėra susipažinęs su šiuo raštu, todėl kol kas negali komentuoti situacijos“, - BNS perdavė jo referentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iniciatyvinei grupei „Futbolo sąjūdis“ atstovaujantis buvęs komandos „Atlantas“ žaidėjas Raimondas Karpavičius prieš savaitę viešai metė kaltinimus, kad LFF veikla „grindžiama bauginimais“ arba menkomis dovanėlėmis, o elitinė šalies A lyga degraduoja dėl sutartų rungtynių bei įvairiausių intrigų. Jis pareiškė, jog įtaką Lietuvos apskričių futbolo federacijų vadovams darantys nusikalstamų grupuočių atstovai viešai save sieja su J.Kvedaru giminystės ryšiais. Anot R.Karpavičiaus, LFF kasmet UEFA skiria iki 20 mln. eurų, tačiau visuomenė nežino, kaip šios lėšos panaudojamos.

REKLAMA

Savo ruožtu J.Kvedaro vadovaujama LFF dėl jo oponento pareiškimų antradienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Pranešime spaudai teigiama, kad galimų nusikaltimų siejimas su J.Kvedaru ir federacija daroma „didžiulė žala Lietuvos futbolo federacijos, jos vadovo ir visos šalies futbolo reputacijai“.

LFF Vykdomasis komitetas gruodžio pradžioje sustabdė Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) narystę LFF, nurodydamas, kad buvęs TAFF vadovas Sigitas Jukna atleistas anksčiau, nei numatyta TAFF įstatuose. Nauju Tauragės futbolo vadovu išrinktas ne kartą teistas Arūnas Pukelis, žinomas Šviniaus pravarde.

J.Kvedarui 2012 metais buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo, bet šiemet jo atžvilgui tyrimas nutrauktas. Tarptautiniame FIFA reitinge Lietuvos futbolo rinktinė šiuo metu užima 126-ąją vietą. Tai žemiausia vieta per visą istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų