REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos turizmo rinką sudrebino naujas kelionių organizatorius "Kidy Tour". Didžioji dalis naujos įmonės akcijų priklauso skandalingai pagarsėjusiam verslininkui Gediminui Žiemeliui. "Kidy Tour" kitais metais į Turkijos kurortus ketina išskraidinti net 20 tūkst. turistų ir vilioja žmones įspūdingais pažadais - nemokai apgyvendins net paauglius.

Lietuvos turizmo rinką sudrebino naujas kelionių organizatorius "Kidy Tour". Didžioji dalis naujos įmonės akcijų priklauso skandalingai pagarsėjusiam verslininkui Gediminui Žiemeliui. "Kidy Tour" kitais metais į Turkijos kurortus ketina išskraidinti net 20 tūkst. turistų ir vilioja žmones įspūdingais pažadais - nemokai apgyvendins net paauglius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje šiuo metu veikia du kelionių organizatoriai – „Novaturas“ ir „TezTour“. Rinkos lyderiai mūsų šalyje įsitvirtinę jau seniai ir atrodo, kad vietos naujam žaidėjui nėra. Tv3.lt domisi, kaip tai paveiks Lietuvos kelionių verslo organizavimą ir ar šie pokyčiai atneš apčiuopiamos naudos atostogaujantiems.

REKLAMA

Lietuvius skraidins į Turkijos kurortus

Naujai įsteigto kelionių organizatoriaus generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis pasakojo, kad „Kidy Tour“ atsiradimas yra jo dešimties metų asmeninės patirties turizmo sektoriuje rezultatas. Ankstesnis įmonės „BPC Travel“ direktorius teigė: „Mūsų atsiradimas turizmo rinkoje paskatins žmones daugiau keliauti, o pačios kelionės taps prieinamos didesniam lietuvių skaičiui“ – įsitikinęs jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas „Kidy Tour“ gyventojus žada skraidinti tik į Turkijos kurortus. Bendrovė bendradarbiauja su aviakompanija „Freebird“ ir viešbučių tinklu „Eftalia“. „Kartu su partneriais galėsime pasiūlyti lietuviams Vokietijos ir Didžiosios Britanijos rinkoje vertinamus produktus už konkurencingą kainą“ – bendrovės pasirinkimą aiškino G. Aukštuolis.

„Freebird“ atstovas pasakojo, kad šiuo metu aviakompanija Turkijoje turi jauniausią lėktuvų parką. „Mums priklauso 8 vienodo tipo lėktuvai, kurių vidutinis amžius – iki 6 metų“. Bendrovė „Kidy Tour“ skirs didesnį dėmesį šeimoms, todėl viešbučių tinklas „Eftalia“ pasirinktas neatsitiktinai – jis taip pat orientuotas į poilsiautojus, keliaujančius su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Novaturo" rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė pažėrė kritikos „Eftalia“ viešbučių tinklui. „Jis yra žinomas Lietuvos rinkoje, tačiau praėjusiais metais mes nutraukėme su jais bendradarbiavimą. Jų siūlomos paslaugos toli gražu neatitiko klientų lūkesčių, visu pirma organizuojant darbą" - kalbėjo ji. D. Zapkutė tęsė: „Turime žinių, kad vienintelė Turkijos agentūra, kuri su šiuo viešbučiu pasirašinėja sutartis su Lietuva, yra jau bankrutavusios bendrovės „Fresh travel“ partneriai. Jei taip yra iš tiesų, kas gali paneigti, kad šioje komandoje nebus darbuotojų, kurie dirbo prie šio trumpalaikio projekto".

REKLAMA

Žada nemokamą poilsį net paaugliams

Bendrovės direktoriaus teigimu, Lietuvos kelionių rinkoje vietos naujam žaidėjui tikrai yra. „Atėjus mums, pasitemps kiti du rinkos žaidėjai“ – įsitikinęs G. Aukštuolis. „Kidy Tour“ generalinis direktorius prognozavo, kad jei įmonė kitąmet aptarnaus planuojamą skaičių klientų, tai sudarys apie 5 proc. Lietuvos išvykstamojo turizmo rinkos.

Prasidėjus kalboms apie rusų turistų įtaką atostogų kainoms Turkijoje, buvo manoma, kad jos nekis. „Abu rinkos žaidėjai žiniasklaidoje teigė, kad kainos nesikeis. Tačiau, kaip matome, kainos tikrai šiek tiek keisis“, - tvirtino „Kidy Tour" vadovas.

REKLAMA

Tuo tarpu „Tez Tour“ atstovė I. Aukštuolytė teigė, kad dar iki naujo organizatoriaus atėjimo jų bendrovė planavo rinkos augimą. „Šiandien galima sakyti, kad augimo prognozės keičiasi į optimistiškesnę pusę - jis gali siekti ir 30 proc. Tad vietos tikrai užteks“ – portalui tv3.lt pasakojo ji.

Ką naujo lietuviams pasiūlys šis kelionių organizatorius? G. Aukštuolis pasakojo, kad vaikai iki 16 metų viešbučiuose gyvens nemokamai, sumokėję tik už skrydį lėktuvu. Taip pat registruojantis oro uoste, šeimoms su vaikais neteks laukti bendroje eilėje, bus pasiūlyta atskira registravimosi paskyra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurencija nedidelė, tačiau išsilaikyti pavyksta ne visiems

Šiuo metu bendrovė laukia kelionių organizatoriui būtinos licencijos iš Valstybinio turizmo departamento. Veiklos pradžiai reikalingas 200 tūkst. eurų vertės garantas, vėliau ši suma bus koreguojama pagal klientų skaičių. Bendrovė „Kidy Tour“ bendradarbiaus su kelionių agentūromis, o pirmuosius bilietus turistai galės įsigyti jau kovo mėnesio.

Portalui Tv3.lt Turizmo departamento atstovė Edita Gaigalienė pasakojo, kad visi reikalingi dokumentai iš naujo kelionių organizatoriaus yra gauti šių metų gruodžio 10 dieną. Per 30 darbo dienų kelionių organizatoriaus pažymėjimas šiai bendrovei jau turėtų būti įteiktas.

REKLAMA

Paklausta apie naujo konkurento atsiradimą, E.Gaigalienė išsakė aiškią poziciją: „Departamentas teigiamai vertina konkurenciją išvykstamojo turizmo paslaugų sektoriuje, tačiau tik sąžininga konkurencija gali garantuoti ilgalaikę sėkmę verslui ir kokybiškas paslaugas už priimtiną kainą vartotojui“.

Tuo tarpu „Tez Tour“ atstovė tv3.lt portalui teigė, kad jų bendrovė nesiima vertinti naujo kelionių organizatoriaus veiklos ir konkurencijos nebijo: „Galutinį įvertinimą padarys turistai“.

Turizmo departamento atstovė pasakojo, kad ne visiems bandantiems prasibrauti į kelionių organizavimo veiklą tai padaryti pavyksta lengvai ir sklandžiai: „Kai kurie kelionių organizatoriai finansiškai nepajėgia įsigyti reikalingo draudimo ir yra priversti arba pasitraukti iš rinkos, arba keisti veiklos pobūdį, pereidami į kelionių agentūrą ar atvykstamojo bei vietinio turizmo kelionių organizatorius“ – kalbėjo ji.

REKLAMA

Ateities perspektyva - optimistinė

Bendrovės akcininkas, „Avia Solutions Group“ valdybos narys Daumantas Lapinskas, sakė, kad į įmonę ketinama investuoti apie 4 mln. eurų. „Esame sudarę penkerių metų laikotarpio bendradarbiavimo sutartį. Numatytos lėšos bus naudojamos esant poreikiui, tačiau kol kas orientuojamasi į bendrovės veiklos pradžią – draudimus ir garantijas, numatytas kelionių organizatoriui“ – susirinkusiems kalbėjo jis.

„Tikimės, kad mūsų įmonė susilauks populiariumo iš Lietuvos turistų ir keliautojų” – lakoniškai apibendrino D. Lapinskas. Šiais metais bankrutavo net kelios kelionių agentūros ir žmonių pasitikėjimas kelionių sektoriumi smuko, tačiau „Tez Tour” atstovė tame įžvelgia ir pozityvių dalykų: „Praeityje vykę rinkos sukrėtimai, kai skambiai bankrutavo ne vienas kelionių organizatorius, turėjo ir teigiamos įtakos rinkai – turistai tapo atsargesni ir labiau sąmoningi” – portalui dėstė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų