REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Egipto tyrėjai kol kas nerado jokių „neteisėtų arba teroristinių veiksmų“ pėdsakų ant Rusijos keleivinio lėktuvo, kuris spalį sudužo Sinajaus pusiasalyje, nuolaužų, pirmadienį pranešė vyriausiasis tyrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tyrėjas Aymanas el Muqadamas nurodė, kad kol kas tyrimo komitetas „negavo jokių įrodymų“, kad tas lėktuvas buvo sunaikintas.

REKLAMA

„Techninis komitetas iki šiol negavo jokių įrodymų apie neteisėtą įsikišimą arba teroristinius veiksmus“, – sakė jis.

Aptakiai suformuluotame pranešime sakoma, kad tai nėra galutinė tyrėjų išvada. A.el Muqadamo pareiškime taip pat nurodoma, kad komitetas „tęsia savo darbą, susijusį su techniniu tyrimu“.

Rusijos laineris sudužo spalio 31 dieną, o visi jame buvę 224 žmonės žuvo.

Maskva pareiškė, kad lėktuve „Airbus 321-200“ buvo padėta bomba, o džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ grupuotė Sinajuje prisiėmė atsakomybę dėl šio išpuolio, nurodžiusi, kad jai pavyko slapta įnešti bombą į lainerį.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvo nuolaužos pažiro kelių kilometrų ilgio ruože Šiaurės Sinajaus provincijoje, kurioje aktyviai veikia IS padalinys Egipte.

Praėjus kelioms dienoms po tos katastrofos Maskva sustabdė visus Rusijos oro bendrovių skrydžius į Egiptą ir iš jo. Didžioji Britanija irgi nutraukė susisiekimą oru su Raudonosios jūros kurortu Šarm aš Šeichu, iš kurio pakilo Rusijos laineris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų