REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Jaroslav Michalkevič (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dvidešimtmetis Jaroslav Michalkevič save vadina pradedančiuoju komiku, kurio humoro jausmą jau spėjo įvertinti mama, o nuo rytojaus galės ir TV3 Play žiūrovai. Jis su didžiausiu trenksmu pristatys savo laidą „Prie kopėčių“, kurioje išvysite pačius garsiausius šalies žmones.

9

Dvidešimtmetis Jaroslav Michalkevič save vadina pradedančiuoju komiku, kurio humoro jausmą jau spėjo įvertinti mama, o nuo rytojaus galės ir TV3 Play žiūrovai. Jis su didžiausiu trenksmu pristatys savo laidą „Prie kopėčių“, kurioje išvysite pačius garsiausius šalies žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame išskirtiniame straipsnyje kviečiame susipažinti su laida ir jos puikų humoro jausmą turinčiu kūrėju.

REKLAMA

 

Pristatyk save.

Esu pradedantysis komikas, kuris labai stengiasi. Rašau scenarijus, padedu komikams pasiruošti „stand-up“ programas, taip pat filmuoju trumpus vaizdo įrašus, kuriuose ir vaidinu. Dažniausiai lieku už kadro, dirbu su žymiausiais šalies komikais, bet esu labai laimingas, kad dabar pavyko išlįsti iš šešėlio.

Ar visada linkai prie komiko profesijos?

Mokykloje buvau klasės klounas, kuris visada visus prajuokina, stengiasi būti linksmas. Būdamas septyniolikos supratau, kad noriu daryti kažką susijusio su humoru, tačiau po mokyklos baigimo nusprendžiau pasidaryti metų pertrauką ir išvažiavau į Škotiją. Ten pajaučiau, ką reiškia gyventi be pinigų, tačiau būtent čia išbandžiau „stand-up“ komediją. Maniau esu linksmas, pasiruošiau programą, skaitydamas juokiausi, tad maniau, kad viskas bus labai gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pasirodymą pokštus sakiau draugams – jie nesijuokė, bet buvau įsitikinęs, kad jie tiesiog nieko nesupranta. Atvirame komikų vakare užlipau ant scenos, o salėje tokia tyla, kad galėjai girdėti svirplius lauke. Man tai kirto per kojas, mąsčiau: „Ką aš darau su savo gyvenimu“.

Grįžęs į Lietuvą buvau labai pasikeitęs, todėl iš karto ėmiausi įvairių projektų. Tuo pat metu atgaivinau ir laidos „Prie kopėčių“ kūrimą, nes po pirmojo bandymo buvo praėję beveik du metai.

Ko „Prie kopėčių“ žiūrovai gali tikėtis?

Aš ilgai stebėjau žurnalistų pokalbius su garsiais žmonėmis ir supratau, kad klausimai kartojasi, o žvaigždės interviu metu pateikia lygiai tokius pačius, jau jiems atsibodusius atsakymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prie kopėčių“ remiasi amerikiečių projektu, tačiau esmė, kad laidos dalyviai gaus jiems visiškai netikėtus klausimus. Jie nežino, kur papuolė, yra įmetami į vandenį, o mes fiksuosime jų natūralias, nesuvaidintas emocijas ir bandymus išplaukti. Čia vyraus nejaukus, subtilus humoras.

Kokias žvaigždes ruošiatės skandinti?

Šiuo metu turime nusifilmavę aktorių Marių Repšį, komiką Dominyką Klajumą, didžėjų Justą Pikelį. Taip pat išvysite komiką Paulių Ambrazevičių, reperį Vytautą Medinecką-Ironvytą, aktorių Mantą Stonkų. Visai neseniai nusifilmavome ir Vaidotą Grincevičių.

REKLAMA

Pavyko išlaikyti ribą tarp subtilaus humoro ir patyčių?

Jie man to nesako, tačiau po interviu aš jų atsiprašau, pasitariu, kurie klausimai buvo per daug atviri, tiesmukiški. Vis dėlto jiems patinka ši idėja.

Galiu pasakyti atvirai – buvo didelė rizika, kad aš šiame projekte „sudegsiu“ , prarasiu visus ryšius, tačiau kol kas jie sako, kad jiems patinka.

Ką reiškia pavadinimas „Prie kopėčių“?

Jis yra fantastiškai įdomus, nes gimė labai netikėtai. Kai pradėjau projektą, dirbau su Timūru Augucevičiumi, paleidome pilotinę seriją, kurią galvojau reikia pavadinti „Pusantro kaktuso“.

REKLAMA

Norėjome absurdiško pavadinimo, o tuo metu studijoje Timūras pamatė kopėčias ir pasiūlė tokį. Kaip liko pilotinėje, taip liko iki šiol.

Tai kas lietuviams juokinga?

Labai suktas klausimas, tačiau džiaugiuosi, kad humoras modernėja. Jei prieš dešimt, dvidešimt metų lietuviai juokėsi iš rusiškų anekdotų, tai šiandien tai yra visiškai nesuprantama ir nepateisinama. Fantastiškai gerai, kad lietuviams vis labiau patinka „stand-up“ komedija, nejaukus humoras.

Humoras yra labai kintanti forma, tačiau publika tampa labiau išprususi, supranta subtilesnius juokus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl laidoje dar nėra moterų?

Vyrai mėgsta eksperimentuoti, labai atvirai žvelgia į pasiūlymus, tačiau mano kviestos žinomos merginos atsisakė. Moterys, galbūt, per daug skeptiškai žiūri į tokius dalykus, nes bijo būti išjuoktos, vyrai laisvesni, nes gali ir atsišauti.

Kas geriau humorą supranta: vyrai ar moterys?

Manau, kad vyrai, bet yra išskirtinumų.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų