REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo lapkričio pabaigos žmonės suskubo ruoštis šventėms, puoštis namus ir pirkti kalėdines eglutes. Pasak eglučių pardavėjų, kiekvienais metais eglutes pradedama įsigyti vis anksčiau.  

Jau nuo lapkričio pabaigos žmonės suskubo ruoštis šventėms, puoštis namus ir pirkti kalėdines eglutes. Pasak eglučių pardavėjų, kiekvienais metais eglutes pradedama įsigyti vis anksčiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medelynų atstovai pasakoja, kad įprastai prekyba prasidėdavo gruodžio pirmomis dienomis, tačiau šiemet žmonės dėl eglučių pradėjo kreiptis jau lapkričio paskutinėmis savaitėmis.

REKLAMA

„Pirmą eglę pardavėme lapkričio 20 – tą dieną. Šiuo mėnesiu žmonės dažniausiai kreipėsi dėl eglių vazonėliuose, o dabar nuo gruodžio jau pradėjo kreiptis ir dėl nukirstų. Ypač populiarūs tampa daniški kėniai“, – sako individualia veikla užsiimantis Rolandas Mečkauskas.

Prekyba lapkričio mėnesį pradėjo ir Raudondvario medelynas. Jo viršininkė Rita Žebrauskaitė teigia, kad ankstėjant Kalėdų sezonui didėja ir parduotų žaliaskarių skaičius, tad šiemet jų tikisi parduoti apie 3000.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet pirmauja gyvos eglutės

Anot R. Mečkausko gyvų eglučių pardavimai išaugo dvigubai palyginti su praeitais metais. „Kiekvieną dieną sulaukiam nuo 15 iki 20 žmonių, kurie įsigyja eglutes tiesiai iš mūsų namų. Palyginant savaitgalio pardavimus mieste, galime pasakyti, kad jų parduodame dvigubai daugiau nei pernai. Tikriausiai, kai lauke nesijaučia Kalėdų ir nėra sniego, žmonėms norisi to Kalėdų kvapo bent namuose“, – svarsto R. Mečkauskas.

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, pernai pirmą gruodžio savaitę buvo nupirkta apie 1500 vienetų gyvų eglučių, o šiemet jų parduota jau daugiau nei 2500. Tačiau nors dirbtinių vis dar ir parduodama daugiau – apie 6500, tai yra maždaug 700 mažiau nei pernai tokiu metu. Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė teigia, kad galima daryti prielaidą, jog šiemet klientai mieliau renkasi gyvas eglutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „Senukų prekybos centro“ komunikacijos projektų vadovė Aura Mažuolytė – Binderienė pasakoja, kad vis dėlto, iš šio prekybos tinklo dažniau renkamasi pirkti dirbtines eglutes.

„Dirbtinių Kalėdų eglučių iš mūsų nuperkama trigubai daugiau nei gyvų eglučių. Mes skatiname savo klientus tausoti gamtą ir pirkti ilgaamžes dirbtines Kalėdų eglutes. Žmonės rinkdamiesi dirbtinę Kalėdų eglutę tausoja gamtą, be to kokybiškos dirbtinės eglutės dažnai atrodo gražiau nei gyvos“, – teigia A. Mažuolytė – Binderienė.

REKLAMA

Eglučių kainos kito nežymiai

R. Žebrauskaitė pasakoja, kad jų medelyne kainos nemažėjo. „Kainos pas mus prasideda nuo 5 – 6 iki 40 eurų, perkant eglutę iki 3 metrų. Didesnės, apie 4 – 5 metrų eglutės, jei dar sidabrinės ar kėnis, gali kainuoti ir iki 100 eurų. Kaina šiemet prisidėjusi yra iki euro“, – tikino Raudondvario medelyno viršininkė.

Vilniuje gyvas eglutes pardavinėjantis R. Mečkauskas sako, kad pas juos eglutes vazonuose galima įsigyti nuo 18 iki 24 eurų. Nukirstų eglučių kaina priklauso nuo dydžio, vešlumo ir rūšies. Populiarėjantis daniškas kėnis kainuoja nuo 15 iki 70 eurų, lietuviška eglė nuo 3 iki 25 eurų.

REKLAMA

„Maxima“ atstovė R. Saulytė taip pat teigia, kad įvestas euras didelės įtakos kainoms neturėjo. „Euro įvedimas lėmė nebent geresnes pirkėjų nuotaikas. Manome, kad per šias šventes pirkėjai sau leis kiek daugiau paišlaidauti, tačiau prioritetą teiks kokybei, akyliau seks kainas ir kaip jau įprasta – ieškos nuolaidų. Vienas pagrindinių kriterijų renkantis eglutę – jos puošnumas, ne mažiau svarbi ir praktinė pusė, kad ji išsilaikytų ir atrodytų išvaizdi iki pat švenčių“, – pasakoja R. Saulytė.

Gyvų eglučių kainos „Maxima“ tinkle svyruoja nuo 3 iki 30 eurų, eglučių šakų – 1,73 euro už vienetą, dirbtinių eglučių kainos, priklausomai nuo dydžio, svyruoja nuo vos kelių eurų iki beveik 190 eurų už beveik pustrečio metro eglutę.

Anot R. Saulytės didžiausias eglučių pirkimo bumas kol kas fiksuojamas didžiųjų Lietuvos miestų „Maximose“. Iš mažesnių miestų pagal eglučių pardavimus pirmauja Marijampolė, kurioje parduota beveik 400 eglučių, Kėdainiuose beveik 300 eglučių, o Plungėje jau daugiau nei 200 įvairiausių eglučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų