REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje vairuotojams dažnai tenka susidurti su rimta problema – kur bent šiek tiek arčiau centro galima būtų už dyką pastatyti automobilį. Nemokamų stovėjimų aikštelių ieškoti tenka tarsi su žiburiu, o ir suradus džiaugtis būna dar per anksti, mat jos būna perpildytos.

REKLAMA
REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ susikūrė grupė, kurioje žmonės kviečiami pranešti apie jiems žinomas nemokamas stovėjimo aikšteles. Nuotraukų galerijoje rasite žemėlapyje sužymėtus jau dabar žinomus nemokamus automobilio stovėjimo taškus:

REKLAMA

Tiesa, nemokamų stovėjimų aikštelių perspektyvos yra miglotos. Siekiant dar labiau sumažinti automobilių srautus centrinėje sostinės dalyje, dar esamos nemokamos stovėjimo aikštelės su laiku turėtų būti apmokestintos.

Laikinoji „Susisiekimo paslaugų vadovė“ Modesta Gusarovienė pasakojo, kad šiuo metu Vilniaus centrinėje miesto dalyje yra 7450 mokamų automobilių stovėjimo vietų, kuriose renkama savivaldybės tarybos nustatyta rinkliava.

REKLAMA
REKLAMA

„Ja siekiama reguliuoti transporto srautus, mažinti laisvų stovėjimo vietų ieškančio transporto srautą, skatinti trumpalaikį automobilių statymą, o taip pat – ir alternatyvius kelionių būdus. 

Atsižvelgiant į besiskiriančius stovėjimo vietų poreikius skirtingose miesto teritorijose, traukos objektų išsidėstymą ir stovėjimo vietų užimtumą, yra nustatyta skirtingų dydžių rinkliava atitinkamose rinkliavos zonose“, - pasakojo M. Gusarovienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų