REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio buvo sužaistos paskutinio Čempionų lygos grupių etapo rungtynės tarp komandų iš A, B, C ir D grupių. Svarbiausia dvikova įvyko Vokietijoje tarp „Wolfsburg“ ir Mančesterio „United“ ekipų. Pergalę rezultatu 3:2 (2:1) iškovojo šeimininkai.

Antradienio buvo sužaistos paskutinio Čempionų lygos grupių etapo rungtynės tarp komandų iš A, B, C ir D grupių. Svarbiausia dvikova įvyko Vokietijoje tarp „Wolfsburg“ ir Mančesterio „United“ ekipų. Pergalę rezultatu 3:2 (2:1) iškovojo šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau prieš rungtynes A, C ir D grupėse buvo aiškios komandos kurios žengs į kitą Čempionų lygos etapą. Tuo tarpu B grupėje dėl kelialapio kovojo trys komandos: „Wolfsburg“, Mančesterio „United“ ir Eidhoveno „PSV“ klubai. Grupės lyderiai, „Wolfsburg“ futbolininkai buvo surinkę 9 taškus, o namuose priimę antroje vietoje buvusius ir vos tašku atsilikusiais, Mančesterio „United“ futbolininkus. Kitoje B grupės dvikovoje 7 taškus turintis Eidhoveno „PSV“ namuose žaidė prieš svečius iš Rusijos, Maskvos „CSKA“. 

REKLAMA

Mančesterio klubui reikėjo laimėti arba tikėtis PSV pralaimėjimo. Didžiąją rungtynių dalį „raudonieji velniai“ atsilikinėjo, o „PSV“ žaidė lygiosiomis. Visgi 76-ąją minutę „CSKA“ klubas po 11 metrų baudinio išsiveržė į priekį ir suteikė „United“ fanams vilties, tačiau po poros minučių Luuk de Jongas nuginklavo maskviečius, o po to ir Davy Propperis.

Mančesterio futbolininkams liko tik vienas variantas – laimėti. 82-ąją minutę Marouane Felaini atliko smūgį su galvą, o „Wolfsburg“ saugas Josuha Guilavogui bandydamas apsaugoti vartus kamuolį permėtė per vartininką ir įsimušę kamuolį į savus vartus. Rungtynių didvyrių tapo gynėjas Naldo. Brazilas po kampinio iššoko aukščiau už visus ir nuginklavo Davidą de Geą. Po pergales džiaugsmo ašaras galėjo lieti „Wolfsburg“ ir „PSV“ fanai, mat jų komandos pateko į kitą etapą, o Mančesterio „United“ klubas turės tenkintis Europos lyga.

REKLAMA
REKLAMA

„Wolfsburg“ 3:2 Mančesterio „United“

„Wolfsburg“: D.Benaglio; C.Trasch, Naldo, Dante, R.Rodriguez (16' M.Schafer); M.Arnold, J.Guilvogui, Vieirinha, M.Kruse, J.Draxler; A.Schurrle.

Mančesterio „United“: D.de Gea, M.Darmian, C.Smalling, D.Blind, G.Varela; M.Fellaini, B.Schweinsteiger, J.Lingard, J.Mata, M.Depay; A.Martial.

Rungtynių eiga:

Antras kėlinys:

Mančesterio futbolininkai iki rungtynių pabaigos spaudė vokiečius ir atliko vieną smūgį po kito, tačiau įvartis nebuvo pasiektas.

84-ąją minutę „Wolfsburg“ saugas Josuha Guilavogui nesėkmingai sužaidė su galva ir nukreipė kamuolį į savus vartus, tačiau jau po dviejų minučių Naldo pelnė antrąjį savo šiandienos įvartį ir sugrąžino šeimininkams persvarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 78-osios minutes kamuolį daugiau kontroliuoti pradėjo Mančesterio futbolininkai, tačiau įvarčio pelnyti svečiams nepavyksta.

Iki 70-osios minutes iniciatyvą visiškai perėmė šeimininkai. Vokiečiai per 5 minutes atliko net 4 labai pavojingus smūgius ir jei ne nuostabūs D. de Gea įgūdžiai „Wolfsburg" galėtų džiaugtis kelių įvarčių persvara.

60-ąją rungtynių minutę Memphis Depay'us turėjo auksinę progą išlyginti rezultatą. Iš kelių metrų olandas atliko stiprų smūgį į vartus, tačiau D.Benaglio ir vėl įrodė savo pranašumą.

REKLAMA

Pirmosios dešimt minučių antrajame kėlinyje buvo nuobodokos, o nei viena komanda neatliko smūgio į vartus.

Pirmas kėlinys:

44-ąją minutę Jesse Lingardas pelnė įspūdingą įvartį, tačiau nuošalėje stovėjęs J.Mata klaidino D.Benaglio ir įvartis nebuvo įskaitytas.

Iki 40-osios minutės žaidimo kontrolė visiškai priklausė šeimininkams, o Mančesterio gynėjas M. Darmian patyrė traumą ir buvo priverstas palikti aikštę. Vietoj jo pasirodė Cameronas Borthwickas-Jacksonas.

27-ąją minutę Marouane Fellaini turėjo idealią progą pasižymėti. Belgas atliko smūgį su galva vos iš kelių metrų, tačiau D.Benaglio stebuklingai išgelbėjo vartus. Vos po dviejų minučių „Wolfsburg“ futbolininkai surengė pavyzdinga komandinę ataką kurios smaigalyje atsidūrė Vieirinha.

REKLAMA

16-ąją minutę vienas iš pagrindinių „Wolfsburg“ žaidėjų, Ricardo Rodriguez patyrė traumą ir rungtynėms net neįpusėjus turėjo sėsti ant atsarginių suolelio, jį pakeitė Marcelo Schaferis. Iki 25-osios minutės žaidimo tempas kiek suletėjo, tačiau abi komandos vis bando surasti progų pasižymėti.

Jau 14-ąją minutę „Wolfsburg“ futbolininkai išlygino rezultatą. Po standartinės situacijos Naldo pirmasis suskubo prie kamuolio ir žemu smūgiu nuginklavo Davidą de Geą.

10-ąją rungtynių minutę po puikaus Juano Mata perdavimo Anthony Martialiui prancūzas išbėgo vienas prieš Diego Benaglio ir smūgiu į tolimąjį vartų kampą išvedė svečius į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimininkai, „Wolfsburg“ futbolininkai pirmieji turėjo puikią progą pasižymėti. Andre Scurrle iššoko vienas prieš varžovų vartininką, tačiau jo smūgis trečią rungtynių minutę skriejo aukštai virš vartų.

 

Kelialapį kitą etapą užsitikrinusios komandos: A grupėje – Madrido „Real“ ir PSG. B grupėje - „Wolfsburg“ ir Eidhoveno „PSV“. C grupėje – Madrido „Atletico“ ir „Benfica“. D grupėje – Turino „Juventus“ ir Mančesterio „City“

Visi rezultatai:

A grupė:

Madrido „Real“ 8:0 „Malmo FF“

12' K. Benzema [1-0]

24' K. Benzema [2-0]

39' C. Ronaldo [3-0]

47' C. Ronaldo [4-0]

50' C. Ronaldo [5-0]

59' C. Ronaldo [6-0]

70' M. Kovacic [7-0]

74' K. Benzema [8-0]

Paryžiaus „Saint-Germain“ 2:0 Donecko „Shakhtar“

57' Lucas [1-0]

86' Z. Ibrahimovič [2-0]

B grupė:

„Wolfsburg“ 3:2 Mančesterio „United“

10' A. Martial [0-1]

14' Naldo [1-1]

29' Vieirinha [2-1]

82' J. Guilavogui - į savo vartus [2-2]

84' Naldo [3-2]

Eidhoveno „PSV“ 2:1 Maskvos „CSKA“

76' A. Dzagoev [0-1]

78' L. de Jong [1-1]

86' D. Propper [2-1]

C grupė:

„Benfica“ 1:2 Madrido „Atletico“

33' S. Niguez [0-1]

55' L. Vietto [0-2]

75' K. Mitroglou [1-2]

„Galatasaray“ 1:1 „Astana“

62' P. Twumasi [0-1]

64' S. Inan [1-1]

D grupė:

Mančesterio „City“ 4:2 Menchengladbacho „Borussia“

16' D. Silva [1-0]

19' J. Korb [1-1]

43' R. Raffael [1-2]

80' R. Sterling [2-2]

81' R. Sterling [3-2]

85' W. Bony [4-2]

„Sevilla“ 1:0 Turino „Juventus“

65' F. Llorente [1-0]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų