REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš nekilnojamojo turtų portalų pradėjo skelbti įvykdytą nusikalstamą veiką 500 metrų spinduliu nuo parduodamo objekto. Tačiau, pasak nekilnojamojo turtų įmonių, į šią statistiką žmonės linkę numoti ranka.

Vienas iš nekilnojamojo turtų portalų pradėjo skelbti įvykdytą nusikalstamą veiką 500 metrų spinduliu nuo parduodamo objekto. Tačiau, pasak nekilnojamojo turtų įmonių, į šią statistiką žmonės linkę numoti ranka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sutinku, kad tai papildoma ir pakankamai reikšminga ir vertinga informacija, kad dar viena tokia pridėtinė vertė klientams ar portalo lankytojams, bet apsisprendimo lygyje tai įtakos nedarys“, – įsitikinęs nekilnojamojo turto bendrovės „Ober–Haus“ būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.

REKLAMA

Jam pritaria ir „Inreal“ investicijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius: „Dažniausiai žmonės mano, kad apvogti gali bet kur. Manydami, kad taip nutiks, nusprendžia rizikuoti arba nusprendžia apsidrausti ir dėl to nebesuka sau galvos“.

Populiariausiuose rajonuose - daug nusikaltimų

Pagal informatikos ir ryšių departamento sudarytą nusikalstamų veikų žemėlapį, per pastaruosius metus Žirmūnuose užfiksuota apie 2000 neteisėtos veiklos atvejų. Dauguma – vagysčių. Šis rajonas lenkia visus kitus Vilniaus rajonus, tačiau išlieka vienas geidžiamiausių rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Patraukliausi yra šiauriniai miesto mikrorajonai: Žirmūnai, Antakalnis, Pilaitė, Karoliniškės, Fabijoniškės ar Šeškinė. O pavyzdžiui, Naujininkai ar piečiau esantys mikrorajonai – mažiau patrauklūs. Aišku, tam įtakos turi ir pasiūla. Apskritai tariant, Žirmūnai tiek iš nuomos, tiek iš pirkimo yra patrauklūs. Ta nusikalstamumo statistika gal ir yra, bet žmonės galvoja, kad tai jų nepalies arba, kad pajėgs apsisaugoti“, – samprotauja A. Antanavičius.

Pasak A. Antanavičiaus, šioje situacijoje galima įžvelgti paradoksą. Pavyzdžiui, senamiestis yra vienas iš rajonų, kuriame vyksta daugiausia nusikaltimų, tačiau čia nekilnojamasis turtas – vienas brangiausių. Todėl, kad čia nemažai smulkių nusikaltimų ar nukentėjusių turistų. NT analitikas teigia, kad nemažai įtakos turi ir mikrorajonų reputacija. Kai kuriuose nusikaltimų gal ir nedaug, bet netenkinamas gyventojų kontingentas. Tačiau neretai mikrorajonų reputacija pagrindžiama stereotipais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra mikrorajonų patrauklių ir be didelio nusikalstamumo, bet tiesiog gyventojų nusistatęs požiūris yra, kad Karoliniškės ar Lazdynai yra prasti mikrorajonai ir ten didelis nusikalstamumas“, – pasakoja A. Antanavičius.

Žmonėms svarbiausia kaina

Pasak nekilnojamojo turto įmonių atstovų, žmonių pasirinkimą pirkti būstą ar ne, lemia kiti dalykai, o ne statistika. A. Antanavičius teigia, kad žmonės vertina mikrorajonus netoli centro.

„Žmonės ieško galimybės įsigyti pigesnį būstą ir netoli centro. Todėl renkasi ir senesnės statybos būstus, rajonus, kur nemažai blokinių pastatų, šalia miško“, – sako A. Antanavičius.

REKLAMA

„Ober–Haus“ būsto departamento vadovas teigia, kad pasirinkimui įtaką daro ne tik statistika ar finansai, bet ir trūkstama pasiūla. „Pirkti ar nepirkti turtą lemia vietos žinojimas, kaina, įrengimo lygis, turto specifika. Taip pat nėra tokios didelės pasiūlos rinkoje, kad atmestume galimybę rinktis Žirmūnus dėl prastos statistikos“, – teigia A.Šapoka.

NT analitikas A. Antanavičius pataria, kad reiktų atkreipti dėmesį į ilgesnio laikotarpio tendencijas. Svarbu peržiūrėti pokyčius kaip keitėsi pats mikrorajonas – jame daugėjo ar mažėjo nusikaltimų, ar augo kaimynystė.

Aruodas.lt viešai skelbti informaciją apie nusikalstamą veiką rajonuose skelbimų informacijoje pradėjo lapkričio gale. Pasitikrinti savo rajono ar gatvės duomenis galite informatikos ir ryšių departamento puslapyje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų