REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kalėdų senelis (nuotr. Fotolia.com)

Vienos keisčiausių profesijų – Kalėdų senelio – atstovams jau prasidėjo pats darbymetis. Iškvietimų netrūksta, mat lietuviai linkę džiuginti artimuosius ar kolegas. Tad naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pasidomėjo, ar skalsi ta Kalėdų senelio duona?

10

Vienos keisčiausių profesijų – Kalėdų senelio – atstovams jau prasidėjo pats darbymetis. Iškvietimų netrūksta, mat lietuviai linkę džiuginti artimuosius ar kolegas. Tad naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pasidomėjo, ar skalsi ta Kalėdų senelio duona?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaina – nuo poreikių

Nors iki šv. Kalėdų dar liko kiek daugiau nei dvi savaitės, tačiau Kalėdų seneliams daug laisvo laiko nebelieka. Šventinis maratonas įsibėgėja. „Nors dar turime tam tikromis dienomis keletą laisvų Kalėdų senelių, tačiau jie yra sėkmingai „graibstomi“. Šventinės programos yra populiarios ne tik vaikų darželiuose ar mokyklose, bet ir įmonių vakarėliuose. Kalėdų seneliai taip pat dažnai kviečiami ir privačiai, į namus“, - pasakojo šias paslaugas teikiančios įmonės direktorė Rūta Černiauskaitė.

REKLAMA

tv3.lt pašnekovė pridūrė, kad dovanų tendencijos su metais per daug nesikeičia, o daugiausia priklauso nuo žmogaus amžiaus: „Mažiesiems iki šiol svarbu gauti žaislą ar knygą. Kiek didesniems vaikams dovanojami telefonai ar planšetės. Tuo tarpu suaugusieji dažniausiai nori praktiškų dovanų. Tai dažniausiai būna kvepalai, bilietai į įvairius renginius.“

Pasikviesti Kalėdų senelį nėra pigus malonumas. Kaina dažniausiai būna sutartinė ir priklauso nuo to, ko iš Kalėdų senelio norima. „Per šventines dienas, kaina, suprantama, gerokai didesnė. Jei kitomis dienomis – mokama mažiau. Įprastai Kalėdų senelio iškvietimas gali kainuoti apie 80-100 eurų. Bet, kaip jau minėjau, viskas priklauso nuo programos, kurios žmogus pageidauja“, - sakė R. Černiauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Keičiasi laikai

Ilgametę Kalėdų senelio patirtį turintis Gediminis Beržinis sutiko papasakoti šios neįprastos profesijos užkulisius.

„Su metais daug kas pasikeitė, bet iš esmės Kalėdų senelio darbas iki šiol man yra tarsi narkotikas. Gera dirbti su vaikais ir teikti jiems džiaugsmą. Tiesa, jei anksčiau per šventes buvo susirenkama, kad išgirstume, ką per metus vaikučiai išmoko, tai dabar viskas kitaip.

Dabar Kalėdų senelis turi daryti šou, o vaikai dažnai tampa pasyviais stebėtojais. Stengiuosi, kad to nebūtų, nes būtent didžiausias džiaugsmas yra kai pats vaikas įsitraukia į programą, pasako eilėraštuką, pašoka ar padainuoja“, - pasakojo G. Beržinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalėdų senelis pasidžiaugė, kad dalis tėvų iki šiol stengiasi laikytis įvairių tradicijų ir ta pačia kryptimi auklėja savo vaikučius: „Tėvai turi skiepyti vaikams, kad Kalėdų senelis yra tikras. Tik nereikia persistengti. Teko sutikti 14 metų vaiką, kuris dar tuo fanatiškai tikėjo. Pasikalbėjau apie tai su jo tėvais net. Arba viena mama kviesdavo mane rytais, kad padėčiau dovanėles, o man išėjus pažadindavo vaiką. Tik ji mane ir tematydavo, bet jai tai atrodė svarbu ir reikalinga.“

Netikėti pasiūlymai

Naujienų portalo tv3.lt kalbintas G. Beržinis papasakojo ir apie netikėtas situacijas, kuriose yra tekę atsidurti. Viena tokių buvo itin nestandartinė. „Mane kvietė į privatų vakarą. Atvykęs pamačiau, kad auditorija vien jaunos moterys. Jos norėjo, kad sušokčiau striptizą. Suprantama, apie tai užsakymo metu nebuvo užsiminta. Teko suktis iš situacijos. Susitarėme dėl programos be striptizo. Taip išsisukom iš nepatogios situacijos“, - prisiminė G. Beržinis.

Kalėdų senelis prisiminė ir dar vieną netikėtą situaciją: „Atvykau vesti programos nurodytų adresu, o ten tokia didelė patalpa. Užeinu į vidų ir pamatau net kelis šimtus kareivių. Nebuvau tam pasiruošęs, tačiau paprašiau pagal rangą aukšto pareigūno, kad išrikiuotų kareivius. Improvizacija pavyko.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų