REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nepradėjote ruoštis artėjančioms didžiausioms metų šventėms? Metas susigriebti. Tikras Kalėdų šventinis vaišių stalas neįsivaizduojamas be riešutų ir džiovintų vaisių Kalėdinio pyrago. Šį skanėstą būtina iškepti likus kelioms savaitėms iki švenčių – kuo ilgiau kepinys brandinamas, tuo jis tampa gardesnis. Tad nesnaudžiame, pasitelkiame mūsų rekomenduojamą receptą ir apsišarvuojame kantrybe, brandinant pyragą ir jo nesuvalgant iki pat Kalėdų.

Dar nepradėjote ruoštis artėjančioms didžiausioms metų šventėms? Metas susigriebti. Tikras Kalėdų šventinis vaišių stalas neįsivaizduojamas be riešutų ir džiovintų vaisių Kalėdinio pyrago. Šį skanėstą būtina iškepti likus kelioms savaitėms iki švenčių – kuo ilgiau kepinys brandinamas, tuo jis tampa gardesnis. Tad nesnaudžiame, pasitelkiame mūsų rekomenduojamą receptą ir apsišarvuojame kantrybe, brandinant pyragą ir jo nesuvalgant iki pat Kalėdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikės

Apie 1kg. įvairių mėgstamų džiovintų vaisių, uogų ir riešutų (geltonosios ar tamsiosios razinos, abrikosai, serbentai, spanguolės, slyvos, figos, lazdyno, žemės riešutai, migdolai ir t.t.) 1 apelsino ir 1 citrinos 250ml. romo arba brendžio 250g. sviesto 250g. rudojo cukraus 280g. miltų 4-5 kiaušinių 2 šaukštų medaus Druskos, kepimo miltelių Cinamono, malto imbiero, gvazdikėlių

REKLAMA

Paruošimas

1. Džiovintus vaisius nuplauname, nusausiname, supjaustome mažesniais gabalėliais, sumaišome su riešutais, užpilame romu arba brendžiu. Dar kartą viską gerai išmaišome ir paliekame parai kambario temperatūroje.

2. Ruošiantis kepti orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

3. Į dubenį suberiame persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų bei cinamoną, maltą imbierą ir gvazdikėlius. Smulkiais gabaliukais sukapojame sviestą ir rankomis įmaišome į paruoštą mišinį. Taip pat su brendžiu ar romu suberiame išmirkytus džiovintus vaisius ir riešutus. Į tą pačią masę supilame iš apelsino ir citrinos išsunktas sultis, išplaktus kiaušinius, medų ir viską gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

4. Paruoštą masę sukrečiame į jau paruoštą kepimo formą, šauname į orkaitę ir kepame apie 30min. Po pusvalandžio sumažiname orkaitėje karštį iki 150 laipsnių ir dar kepame apie 1 valandą.

5. Išėmus iškeptą pyragą iš orkaitės 5-10min. palaikome kepimo formoje, kad atvėstų.

Taigi, pyragas iškeptas, telieka sulaukti švenčių. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų