REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis ir Vilniaus apskr. policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas apie išaiškintą narkotikų laboratoriją nuotr. Broniaus Jablonsko

Lietuvoje išaiškinta narkotikų gamybos laboratorija, paimti labai dideli kiekiai narkotikų, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

24

Lietuvoje išaiškinta narkotikų gamybos laboratorija, paimti labai dideli kiekiai narkotikų, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paimta daugiau kaip 11 kilogramų metamfetamino, kurio mažmeninė kaina „gatvėje“ siekia apie 100 tūkst. eurų, apie 5,5 kilogramo kanapių ir jų dalių, jų mažmeninė rinkos kaina – apie 65 tūkst. eurų.

REKLAMA

Narkotinės ir psichotropinės medžiagos platintos ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Dalis narkotinių medžiagų patekdavo į Marijampolės pataisos namus, labai dideli kiekiai narkotinių medžiagų kontrabandos keliu buvo išvežami ir į Norvegiją.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis per spaudos konferenciją Vilniuje ketvirtadienį sakė, kad iš viso per operaciją sulaikyti 27 įtariamieji, 14 iš jų laikomi suimti. Jiems pateikti įtarimai dėl narkotikų gamybos, neteisėto disponavimo ginklais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši operacija tikrai yra itin sudėtinga, joje dalyvavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kovojantys su organizuotu nusikalstamumu, nes objektai buvo susiję su organizuotomis grupėmis“, - sakė A.Roginskis.

Anot jo, grupuotė veikė konspiratyviai ir policiją nustebino naujais nusikaltimų darymo būdais, buvo gerai ginkluota, o verslo struktūrą išnaudojo priedangai.

Pagrindiniai organizatoriai ir grupuotės lyderiai - trys broliai, visi teisti už sunkius nusikaltimus. Vienas brolių už narkotikų kontrabandą buvo sulaikytas Švedijoje, kitas turėjo legalų verslą - medžio apdirbimo įmonę. Šis verslas naudotas nusikaltimams slėpti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas sakė, kad narkotikai gaminti iš legaliai parduodamų medžiagų - sieros rūgšties, acetono, kanalizacijos vamzdžiams valyti naudojamu valikliu. Laboratorija veikė miške, slėptuvė buvo užmaskuota atokioje vietoje Ukmergės ir Anykščių rajono ribose. Gamintas metamfetaminas ir auginamos kanapės.

Specialiai žemėse iškastose slėptuvėse rastos laikytos ir saugotos cheminės medžiagos, kita įranga, priemonės, skirtos narkotikų gamybai.

Pareigūnų duomenimis, šioje narkotikų gamybos laboratorijoje per 8 valandas galima būdavo pagaminama iki 5 kilogramų geros kokybės metamfetamino (80-90 proc.). Tokio grynumo metamfetamino išgavimą leido pasiekti šiam tikslui specialiai sukonstruota ir gamybos metu naudota įranga - reaktorius. Pirminiais pareigūnų duomenimis, metamfetaminas gamintas iš pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtako (prekursoriaus), kitaip dar vadinamo BMK, taip pat kitų pagalbinių cheminių medžiagų.

REKLAMA

Pareigūnų duomenimis, išaiškintoje ir likviduotoje narkotikų laboratorijoje gaminamas metamfetaminas tiektas ir į Norvegiją. Bendradarbiaujant su Norvegijos policijos ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnais, sulaikyta 18 šias nusikalstamas veikas organizavusių ir vykdžiusių asmenų grupė. Visi jie - Lietuvos piliečiai.

Anot K.Lančinsko, nusikaltimai atskleisti iš pradžių sulaikius vieną asmenį, tada paaiškėjo narkotikų platinimo grandinė.

Paaiškėjo, kad 32 metų vyras, siejamas su Kauno miesto organizuotomis nusikalstamomis struktūromis, Vilniaus apskrityje labai dideliais kiekiais platino psichotropinę medžiagą – metamfetaminą. Pareigūnai, atlikę tyrimo veiksmus ir turėdami svarų pagrindą, įtariamojo gyvenamojoje ir pagalbinėse patalpose atliko kratą, rado ir iš neteisėtos apyvartos paėmė apie 2 kilogramus metamfetamino.

REKLAMA

Tęsiant tyrimo veiksmus nustatyta, kad šių narkotikų įsigijimo sandoryje dalyvavo du Vilniaus miesto gyventojai, o narkotikų platinimą labai dideliais kiekiais Vilniaus ir Kauno miestuose organizuoja trys broliai.

Šiemet gegužę Kaune sulaikyti penki, su šios organizuotos grupės nusikalstama veikla siejami įtariamieji. Policijos teigimu, pastarieji itin kruopščiai konspiravo savo neteisėtą veiklą - narkotines medžiagas gabeno ir slėpė šunų ėdalo pakuotėse. Pareigūnams sukėlė įtarimų tai, kad nė vienas iš sulaikytųjų namuose augintinio neturėjo, todėl patikrinus vieną šunų ėdalo pakuotę ir čia aptiko daugiau kaip kilogramą narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pas vieną iš sulaikytųjų name rasta ir paimta apie 2 kilogramai psichotropinės medžiagos – metamfetamino ir apie 100 gramų narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių. Kito įtariamojo garaže taip pat aptikta ir paimta apie 2 kilogramai metamfetamino, apie 20 gramų kokaino, 50 gramų kanapių ir jų dalių, ginklai.

Tirdami šią bylą, Lietuvos policijos pareigūnai bendradarbiavo su kolegomis Norvegijoje ir Estijoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų