REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Mantas Petruškevičius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Daugiau nei penkerius metus TV3 biurą puošiantis floristas Mantas Petruškevičius žurnalistų užkluptas pačiame įdirbyje. Lyg nykštukas Kalėdų įkarštyje ofisus, viešbučius ir kitas vietas gražinantis M. Petruškevičius šį sezoną renkasi auksinę, raudoną spalvas, tačiau pristatė ir netikėtumą – prie lubų prikabintą margaskarę.

15

Daugiau nei penkerius metus TV3 biurą puošiantis floristas Mantas Petruškevičius žurnalistų užkluptas pačiame įdirbyje. Lyg nykštukas Kalėdų įkarštyje ofisus, viešbučius ir kitas vietas gražinantis M. Petruškevičius šį sezoną renkasi auksinę, raudoną spalvas, tačiau pristatė ir netikėtumą – prie lubų prikabintą margaskarę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Floristas kelis kartus pabrėžia, jog kiekvienas savo namus turi puošti pagal skonį, tačiau pateikė kelis patarimus, kurie jums padės sukurti tikrą šedevrą.

REKLAMA

- Kaip šiais metais puošti Kalėdų eglutes?

- Aš visada esu už natūralumą ir natūralias eglutes. Jei nemėgstate krentančių spyglių, plastikinę eglutę papuoškite natūraliomis šakomis.

Kalėdų eglutė turi būti kiekvieno asmeninė interpretacija, tačiau nesistenkite prisirišti prie standartų: galite ją prikabinti prie lubų, eglutėmis papuošti spintas. Kai kurie žmonės yra įpratę savo eglutes apkrauti gausybe žaisliukų, girliandų, bet svarbu rasti pusiausvyrą tarp gražaus kalėdinio kičo ir beskonybės.

REKLAMA
REKLAMA

- Spalvos?

- Rekomenduoju rinktis auksinę ir raudoną. Taip pat labai mėgstu sidabrą, kuris suteikia šaltumo pojūtį. Vis dėlto nebijokite eglučių puošti senais, aplamdytais, iš spintų ištrauktais vaikystės žaislais – tai yra pats gražiausias dalykas, atitinkantis dabartines pasaulines tendencijas. Tariu didelį „Taip“ ir stikliniams žaisliukams, nes namie prabanga turi ryškėti ne finansine, bet emocine prasme.

Mėgstantiems žaisliukų ir girliandų įvairovę siūlau pradėti derinti spalvas. Stenkitės žaisliukus grupuoti pagal spalvas, neišmėtyti. Taip pat rekomenduoju atsisakyti spalvotų, mėlynų, ryškių baltų lempučių, o jas pakeisti mažomis LED švieselėmis ar namuose skirtingose vietose degančiomis žvakėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Eglutėje panaudojote šakas. Galima puošti ir gamtos elementais?

- Šios šakos yra olandiškos, tačiau namų eglutę galite papuošti beržų ar kitų medžių šakelėmis, jas nupurškus auksu. Tai eglutei suteikia lengvumo, natūralumo.

- Eglutę pakabinote ant lubų. Tai paskutinis mados klyksmas?

- Biuruose netrūksta daiktų, tad sugalvojau ją pakabinti – tai visai kitaip įrėmina erdvę, todėl nereikia bijoti tokios idėjos įgyvendinti ir namuose.

Jei pasiduosite tokiam sumanymui, labai žaviai ir įdomiai atrodo papuošta tik eglės apačia, o viršuje palikite natūralumą.

REKLAMA

- Dažna problema tampa, kaip paslėpti indą, kuriame laikoma eglutė?

- Plastiką pakeiskite įdomesniais dalykais: tai gali būti skardiniai kibirai, vazonai, lininiai maišai ar senos dėžės. Puiki idėja – senas lagaminas, kurį laisvai galėtumėte rasti padėvėtų drabužių parduotuvėse. 

- Kaip pasipuošti visus namus?

- Rekomenduoju namus pasipuošti gėlėmis: pradedant nuo hiacintų iki pakalnučių vazonėliuose. Tai yra pavasario gėlės, tačiau puikiai dera su kalėdiniais žaislais.

Dar kartą pabrėžiu – nepamirškite žvakių. Taip pat kalėdinę nuotaiką padės sukurti prabangios raudonos spalvos pagalvėlės. Tokie bendri akcentai namuose sukuria jaukumą, šventę, nuotaiką.

REKLAMA

- Ar daug dėmesio skiriate savo namų eglutei?

- Per šventes man tenka puošti daug eglučių, todėl dažnai sunku rasti laiko puošybai. Dažnai eglutę namuose pakeičiu raudonomis Amarilėmis.

- Į ką atsižvelgiate puošime: savo idėjomis ar tendencijomis?

- Tikrai domiuosi tendencijomis, tačiau ant lubų kabančios eglutės vyravo prieš kelis metus. Bet dabar pasikeitė formos, kabinimo formos – užpernai eglutės buvo kabinamos viršūnėmis į apačią.

- Pabaigai – palinkėjimas tv3.lt skaitytojams naujiems metams?

- Lietuviams linkiu mažiau pykčio, kurį jie dažnai išreiškia interneto komentaruose, o daugiau džiaugsmo ir meilės gyvenimui. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrimiausia, socialiai atsakinga televizija TV3 organizuoja visuotinę iniciatyvą „PAPUOŠKIME LIETUVĄ“ ir kviečia Jus prisijungti kartu puošiant miestų ir miestelių aikštes, bendruomenių susibūrimo vietas, biurus ar namus.

Papuoštą Lietuvos kampelį kviečiame ne tik nufotografuoti, bet ir jame nufilmuoti savo šventinį sveikinimą, dedikuotą visiems Lietuvos gyventojams. Nuotraukas ir sveikinimo filmuką patalpinkite žemiau esančiose formose. Galbūt kaip tik Jūsų nuotraukas bei sveikinimą TV3 televizijos eteryje išvys visa Lietuva, o TV3 žvaigždės, nešinos dovanomis, atvažiuos Jūsų pasveikinti! Daugiau skaitykite ČIA

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų