REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Vladimiro Kličko ir Tysono Fury dvikova (nuotr. SCANPIX)

Nukarūnuotas pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas Vladimiras Kličko po pralaimėjimo nerado žodžių. Jo sportas ringe buvo pernelyg vėlyvas, kritikos ukrainietis sulaukė ir iš savo brolio Vitalijaus.

15

Nukarūnuotas pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas Vladimiras Kličko po pralaimėjimo nerado žodžių. Jo sportas ringe buvo pernelyg vėlyvas, kritikos ukrainietis sulaukė ir iš savo brolio Vitalijaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiai judantis, sutinusiu veidu ir kraujuojančia akimi pasirodė V. Kličko po kovos spaudos konferencijoje. Išsekęs ir nusivylęs ukrainietis netikėtai prarado visus savo titulus pagal WBA, WBO ir IBF versijas. Laimingasis – britas Tysoans Fury, netikėtai aiškiai laimėjęs taškais.

REKLAMA

Kaip tai nutiko? Daugiau nei 11 metų neįveikiamas čempionas nežinojo nė pats. „Jaučiau, kad buvau gerai pasirengęs, - kalbėjo 39 metų boksininkas. – Pirmoje dalyje buvau kone tikras savo pranašumu, tačiau po dvikovos iškart užgriuvo jausmas, kad šįkart man nepavyko.“

Šis jausmas Vladimirui kone nepažįstamas, paskutinį kartą jis ringe pralaimėjo 2004 metų balandį amerikiečiui Lamonui Brewsteriui. Su T. Fury viskas buvo kitaip nei įprastai. Britas iš pradžių atrodė tik geras šoumenas – betmeno kostiumas, kalbos apie pasaulio pabaigą, dopingo lygybę ir panašiai. Atrodo, tos kalbos išmušė ukrainietį iš vėžių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmojo gongo V. Kličko prieš 8 cm aukštesnį varžovą atrodė itin nemotyvuotas, stengėsi surasti savo ritmą, tačiau jam nepavyko. „Jis buvo prastos fizinės būklės, jo technika nebuvo gera, apskritai, sunku buvo jį pažinti“, - kritikavo brolį Vitalijus Kličko.

Iniciatyvą gana nesunkiai perėmė T. Fury. Kaip ir žadėjo, jis ringe sukūrė chaosą, kuris išmušė žemę varžovui iš po kojų. Jis smūgiavo ir kaire, ir dešine, boksavosi kone nesigindamas, provokavo ir dominavo. „Galbūt jis man dažniau pataikė, tačiau dvikovoje aš dominavau“, - analizavo britas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neteisingai pasirinkau distanciją“, - prisipažino V. Kličko, kurio stiprioji dešinė ranka taip ir nesukūrė jokio pastebimo pavojaus. Jo varžovas stebino neįtikėtinai geru kojų darbu ir ištverme. „Jis visus dvylika raundų buvo nepaprastai greitas“, - teigė nukarūnuotas pasaulio čempionas.

Susirinkę 45 tūkst. žiūrovų laikė kažkokios permainos dvikovoje, tačiau jos taip ir nesulaukė. Paskutiniame raunde ukrainietis sudėjo visas savo jėgas į puolimą, tačiau traukinys jau buvo nuvažiavęs ir nuveikti šioje dvikovoje kažko daugiau jam nepavyko.

REKLAMA

Buvęs pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas pagal WBC, WBA ir WBO versijas Davidas Haye pareiškė, kad jo tautiečio pergalė ir Vladimiro pralaimėjimas – geriausia, kas galėjo nutikti bokse per pastaruosius metus.

„Tai geriausia, kas nutiko sunkaus svorio kategorijoje per pastaruosius metus. Kličko nelips į ringą revanšo. Su juo viskas baigta“, - rašė socialiniuose tinkluose D. Haye. Pastarasis 2011 metais pralaimėjo V. Kličko ringe taškais.

Iš karto po dvikovos V. Kličko pareiškė, kad pripažįsta savo pralaimėjimą ir ketina prašyti mačo revanšo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų