REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nelaimės vandens parke „Vichy“, kai skendo mažametė mergaitė, valymo priežiūros paslaugas teikusios įmonės buvusi darbuotoja nėra kalta.

Dėl nelaimės vandens parke „Vichy“, kai skendo mažametė mergaitė, valymo priežiūros paslaugas teikusios įmonės buvusi darbuotoja nėra kalta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas antradienį paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį Svetlanai Ruseckienei, kuri kaltinta dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir neatsargaus mažametės sunkaus sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA

Teisėjų kolegija pareiškė sutinkanti su pirmosios instancijos teismo išvada, kad S.Ruseckienės veikoje nėra nusikalstamų veikų požymių, o Vilniaus miesto apylinkės teismo gegužę paskelbtas išteisinamasis nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jį naikinti prokurorės apeliacinio skundo motyvais nėra pagrindo.

Byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėta pagal prokuratūros apeliacinį skundą, kuriuo prašyta pripažinti moterį kalta ir nuteisti lygtinai. Po šio teismo verdikto išteisinamasis nuosprendis įsiteisėjo.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metų rugpjūtį mažametė, tuomet 9 metų mergaitė skendo viename iš atrakcionų, nes buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo savarankiškai iš jos ištrūkti.

Nukentėjusios mergaitės šeima šioje byloje yra pateikusi 400 tūkst. litų (beveik 116 tūkst. eurų) ieškinį. Kadangi S.Ruseckienė išteisinta, ieškinys paliktas nenagrinėtas.

Pernai rugsėjo pabaigoje Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pranešė, kad lankytojų saugumo neužtikrinusiam pramogų parkui „Vichy“ skyrė 22,5 tūkst. litų (6,5 tūkst. eurų) baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarnyba pranešė baudą pramogų parką valdančiai bendrovei „Vandens parkas“ skyrusi už Produktų saugos įstatymo pažeidimą. Tarnyba įvertino Vilniaus visuomenės sveikatos centro informaciją dėl 2013 metų rugpjūčio 17 dienos incidento, kai pramogų parko baseine „Kanojų upė“ į vandens išleidimo angą buvo įtraukta mažametė, ji skendo, patyrė traumą ir buvo pristatyta į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę gydymui.

Prokuratūra mano, kad S.Ruseckienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, pažeisdama specialias elgesio saugumo taisykles dėl neatsargumo netinkamai atliko savo pareigas ir dėl to sunkiai sužalojo žmogų.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, kad lankytojų saugumo neužtikrinęs pramogų parkas „Vichy“ teisėtai nubaustas 6,5 tūkst. eurų bauda. Teismas atmetė parko valdytojo „Vandens parko“ skundą dėl Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybos jai skirtos baudos.

Teismas konstatavo, kad „Vandens parkas“ teikė nesaugią paslaugą ir padarė žalą vartotojo sveikatai.

2013 metų rugpjūtį mažametė 9 metų mergaitė viename iš „Vichy“ parko atrakcionų buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo iš jos ištrūkti. Teismo teigimu, už tokių angų priežiūrą ir kontrolę atsakinga pati įmonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų