REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Las Vegase baigėsi 2015 metų boulingo AMF pasaulio taurės varžybos. Lietuvai jose atstovavę Leta Anužienė ir Kęstutis Gudauskas galutinėje rikiuotėje liko per vidurį.

Las Vegase baigėsi 2015 metų boulingo AMF pasaulio taurės varžybos. Lietuvai jose atstovavę Leta Anužienė ir Kęstutis Gudauskas galutinėje rikiuotėje liko per vidurį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų varžybose L. Anužienė užėmė 42-ąją vietą tarp 70 dalyvių. Klaipėdietė per 24 partijas surinko 4310 taškų (vid. - 179,58) ir pasitraukė iš kovos po pirmojo etapo. Į antrąjį žengė 24 geriausios sportininkės.

REKLAMA

AMF pasaulio taurės laimėtoja antrus metus iš eilės tapo kolumbietė Clara Juliana Guerrero (8716 taškų per 40 partijų; vid. - 217,9), aplenkusi amerikietę Shannon Pluhowsky ir rusę Mariją Bulanovą.

„Savo pasirodymą vertinu vidutiniškai, tikrai galėjau sužaisti geriau, - po turnyro kalbėjo L. Anužienė. - Rezultatą truputi įtakojo laiko skirtumas, aklimatizacija. Turėjau ambicijų surinkti 180-185 taškų vidurkį, labai gaila, kad nepavyko. Tačiau esu patenkinta, kad išbandžiau jėgas tokiame renginyje.“

REKLAMA
REKLAMA

K. Gudauskas šiose varžybose dalyvavo jau ketvirtus metus iš eilės ir kėlė sau tikslą prasibrauti tarp 24 geriausiųjų. Vis dėlto teko tenkintis 48-ąją vieta tarp 86 dalyvių. Lietuvis per 24 partijas surinko 4658 taškus (194,08).

Pasaulio taurės laimėtoju tarp vyrų tapo Honkongo atstovas Siu Hong Wu (8834; 220,85), už nugaros palikęs Francois Louwą iš Pietų Afrikos Respublikos ir Muhammadą Jarisą Gohą iš Singapūro.

„Man didelis pasiekimas yra jau vien tai, kad ketvirtą kartą atstovauju Lietuvai AMF pasaulio taurės varžybose, - pasakojo K. Gudauskas. - Įspūdingiausias pasirodymas buvo prieš keletą metų Krasnojarske. Tuomet pirmasis turnyre surinkau 300 taškų, tai buvo didelis laimėjimas ir man asmeniškai, ir garsinant Lietuvą. Dabar buvau išsikėlęs tikslą patekti į antrąjį etapą, deja, pritrūko 222 taškų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiems lietuviams didelį įspūdį paliko čempionato vieta - Las Vegasas ir šiam miestui būdingi dideli užmojai.

„Įspūdingai atrodė 56 takelių žaidimo aikštė, - šypsojosi L. Anužienė. - Be abejo, negali neįstrigti atmintin tai, kad žaidi kartu su boulingo žvaigždėmis, kurios yra pavyzdys visiems buolingo žaidėjams.“

K. Gudausko garsūs varžovai jau nebestebino.

„Daug tų pačių veidų, su kuriais jau anksčiau teko susitikti, todėl su jais sieja malonūs prisiminimai. Galiu pasakyti, kad visi varžybų dalyviai buvo labai malonūs ir bendraujantys, - teigė kaunietis. - Tačiau didžiausias įspūdis yra tas, kad viskas vyko pramogų sostinėje Las Vegase.“

Šių metų AMF pasaulio taurės varžybos buvo jau 52-osios istorijoje. Per uždarymo šventę buvo paskelbta, kad kitais metais boulingo meistrus kovoti dėl prestižinio trofėjaus pakvies Kinijos didmiestis Šanchajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų