REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Hasna Ait Boulahcen (nuotr. YouTube)

Hasna Ait Boulahcen, tikriausiai susisprogdinusi per reidą, kurio metu policija nukovė įtariamą Paryžiaus atakų sumanytoją, anksčiau buvo vakarėlių liūtė, tapusi radikalių pažiūrų islamiste tik likus keliems mėnesiams iki savo žūties.

5

Hasna Ait Boulahcen, tikriausiai susisprogdinusi per reidą, kurio metu policija nukovė įtariamą Paryžiaus atakų sumanytoją, anksčiau buvo vakarėlių liūtė, tapusi radikalių pažiūrų islamiste tik likus keliems mėnesiams iki savo žūties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

H.Ait Boulahcen istorija pasakoja apie merginą iš iširusios neturtingos šeimos, pramintą „Kauboje“ dėl jos aistros kaubojiškoms skrybėlėms, kurias ji dažnai dėvėdavo iki dramatiško atsigręžimo į radikaliosios pakraipos islamą.

REKLAMA

Trečiadienį paryčiais per reidą Paryžiaus šiauriniame priemiestyje Sen Deni ji buvo girdima atsiliepianti į policijos specialiųjų pajėgų komandos nario klausimus, prasidėjus operacijai, per kurią siekta surasti jos pusbrolį Abdelhamidą Abaaoudą – Paryžiaus teroro atakų, praeitą penktadienį nusinešusių 129 žmonių gyvybes, numanomą organizatorių.

„Kur tavo vaikinas? Kur jis?“ – pareigūnas girdimas šaukiantis vaizdo įraše, nufilmuotame vietos gyventojų. „Jis ne mano vaikinas!“ – jam atsakė spigus moteriškas balsas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau pasigirdo keli garsūs sprogimai, kai H.Ait Boulahcen tikriausiai detonavo prie jos kūno pritvirtintus sprogmenis, tapdama pirmąja Prancūzijoje mirtininke sprogdintoja.

Ketvirtadienį kalbėdamiesi su naujienų agentūra AFP tos moters motina ir brolis sakė iškart atpažinę jos balsą minėtame vaizdo įraše.

Jos brolis, kuris nepanoro atskleisti savo vardo, sakė, kad sesuo netikėtai radikalizavosi prieš maždaug šešis mėnesius, kai pradėjo dėvėti hidžabą.

„Ji buvo nestabili; ji susikūrė sau burbulą. Ji netgi neketino studijuoti religijos – niekada jos nesu matęs atsivertusios Koraną“, – vyras sakė AFP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai smegenų plovimas“, – pridūrė jos 58 metų motina, dar prieš kelias savaites gyvenusi kartu su dukra apleistame Paryžiaus priemiestyje Olnaji su Bua.

Tos šeimos kaimynė Sofiane sakė, kad H.Ait Boulahcen turėjo „iškalbos dovaną“, bet taip pat „kiek kvaištelėjusi“.

„Ji galėdavo netikėtai išdygti priešais tave ir pradėti pliaukšti“, – pasakojo moteris.

Niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikų

Rytiniame Kretsvaldo mieste netoli sienos su Vokietija, kur gyveno 74 metų H.Ait Boulahcen tėvas, jo ilgametis draugas Jerome'as (Žeromas) sakė, kad ta mergina mėgdavo pasilinksminti, dažnai dėvėdavo kaubojišką skrybėlę ir batus, „retkarčiais parūkydavo ir išgerdavo per vakarėlius“.

REKLAMA

Jos tėvas, uolus musulmonas, išsikėlė iš Paryžiaus, kad galėtų dirbti „Peugeot“ automobilių gamykloje, o šiuo metu tikriausiai yra Maroke.

1989 metų rugpjūtį gimusios Hasnos Ait Boulahcen vaikystė buvo nerami, o dalį laiko ji gyveno globėjų namuose. Brolis prisiminė, kad gyvendama pas globėjus, kai buvo 8–15 metų, ji buvo „laiminga ir žydėjo“.

„Iš pradžių viskas buvo gerai. Ji niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikų“, nors ir pastebimai šiurkštoko būdo, merginos buvusi globėja pasakojo AFP, prašydama neviešinti jos vardo.

REKLAMA

Vėliau reikalai pakrypo į bloga. Globėja, kuri apsiverkė, pamačiusi H.Ait Boulahcen nuotrauką televizijoje, prisiminė, kaip jos jaunoji globotinė „plojo priešais televizorių“, kai buvo paskelbta apie tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ atakas Jungtinėse Valstijose 2001 metų rugsėjo 11 dieną.

Paauglystėje ji tapo dar atžaresnė, linkusi į pykčio protrūkius ir slapta išsmukdavo iš namų naktimis, o sulaukusi 15 metų paliko globėjų namus.

Tyrimui artimi šaltiniai nurodė, kad H.Ait Boulahcen buvo pakliuvusi į teisėsaugos akiratį dėl įtarimų, susijusių su narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė jos brolis, pastaruoju metu „ji visą laiką praleisdavo naršydama išmaniuoju telefonu „Facebook“ ir „Whatsapp“.

Prieš tris savaites ji persikėlė gyventi pas savo draugę Paryžiaus priemiestyje Dransi, esančiame netoli Oli su Bua.

„Mums iš tikrųjų liūdna dėl visų aukų“, – pridūrė brolis.

Paryžiaus policijos reido prieš džihadistus vietoje rasti palaikai priklauso numanomo vadeivos giminaitei Ait Boulahcen

Prancūzijos prokurorai penktadienį pranešė, kad viename sostinės priemiestyje esančiame bute, kuriame per didelį policijos reidą buvo nukautas numanomas Paryžiaus teroro atakų organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas, buvo rastas trečias lavonas – jo pusseserė Hasna Ait Boulahcen.

REKLAMA

Tyrėjai reido Paryžiaus priemiestyje Sen Deni vietoje rado rankinę, kurioje buvo pasas, išduotas Hasnai Ait Boulahcen, o jos palaikai buvo oficialiai atpažinti pagal pirštų atspaudus.

Vienas šaltinis anksčiau sakė, kad ši 26 metų moteris tikriausiai susisprogdino per reidą.

Paryžiaus policijos reido vietoje rastas trečios aukos kūnas

Trečios aukos palaikai buvo rasti po nuolaužomis nuniokotame bute viename Prancūzijos sostinės priemiestyje, kuriame įtariamas Paryžiaus teroro atakų sumanytojas buvo nukautas per įnirtingą susišaudymą su policija, penktadienį pranešė prokurorai.

Žuvusios moters lavonas buvo rastas bute, kuriame kita moteris susisprogdino per trečiadienį paryčiais surengtą reidą. Policija ten taip pat nukovė praeitą penktadienį Paryžiuje siautėjusių džihadistų numanomą vadeivą Abdelhamidą Abaaoudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų