REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
65
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė (nuotr. Organizatorių)

„Mes į mus pašiepti bandančius žmones nereaguojame, nes visi bandome daryti tai, kas patinka, [...] tad savo muzikos visiškai nesigėdiju. Man ji patinka“, - atkerta Liepa Mondeikaitė, kuri gerbėjams visai neseniai pristatė savo pirmąjį albumą. Per septynerius karjeros metus dainininkei, grupės „Pop ladies“ narei teko patirti daug išbandymų, kuriuos, kaip pati sako, tikisi melomanai pastebės.

65

„Mes į mus pašiepti bandančius žmones nereaguojame, nes visi bandome daryti tai, kas patinka, [...] tad savo muzikos visiškai nesigėdiju. Man ji patinka“, - atkerta Liepa Mondeikaitė, kuri gerbėjams visai neseniai pristatė savo pirmąjį albumą. Per septynerius karjeros metus dainininkei, grupės „Pop ladies“ narei teko patirti daug išbandymų, kuriuos, kaip pati sako, tikisi melomanai pastebės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su šią vasarą susituokusia atlikėja kalbamės apie muziką, karjerą ir vestuvinį gyvenimą.

REKLAMA

- Su kokiomis emocijomis išleidote savo pirmąjį albumą?

- Su pačiomis džiugiausiomis. Tai yra mano septynerių kūrybos metų darbas, kuriam skyriau visą jausmų paletę. Labai džiaugiausi, kad albume galėjau išreikšti visus per tuos metus sukauptus jausmus. Šis albumas yra ir liks labai artimas, svarbus.

- Ko turėtų tikėtis klausytojai?

- Dainos yra surinktos iš visų mano kūrybos metų, tad ir pačiai buvo labai įdomu išgirsti, kaip keitėsi mano muzikinis stilius. Labai smagu, kad šiame albume sau patinkantį stilių galės rasti visi: yra džiazo, šokių muzikos, lyrinių dainų ir net repo (juokiasi). Jame taip pat gausu skirtingų mano išgyventų emocijų: meilės, išsiskyrimų, vienatvės, laimės akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

Negalėčiau vienu žodžiu apibūdinti, ką jame norėjau pasakyti, nes ten rasite visą nuotaikų paletę. Žinoma, mes, moterys, mėgstame kurti per skaudžius gyvenimo laikotarpius, nepavykusias meiles. Aš esu mėgėja dainuoti apie meilę, tačiau albume rasite žymiai daugiau.

- Ar pati rašėte dainas?

- Dainas rašiau kartu su Deivydu Zvonkumi ir Juozu Liesiu, nes projektas „Liepa“ yra mūsų visų darbas. Dabar dirbame tik su Deivydu, su kuriuo ir nusprendėme užfiksuoti tą septynių metų darbą, išleisti albumą.

Nesinorėjo pradanginti dainų, į kurias sudėta daug širdies. Vienos populiaresnės, kitos ne taip, tačiau kūrimo ir leidimo procese nebuvome užsibrėžę tikslios iki dabar turime atiduoti leidybai. Supratome, kad reikia, norime, bet nebuvo jokio spaudimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokie planai ateityje?

Labai džiaugiuosi būdama grupėje, tačiau noriu daugiau investuoti į save, tobulintis ir tęsti solinę karjerą. Šiame albume buvo daug ieškojimų, tad nuo dabar noriu tiksliai apsibrėžti, ką veiksiu, ką dainuosiu. Svajoju apie kitą albumą, kuriame jau būčiau labai tiksli savo muzikiniame stiliuje.

Kaip ir kažkada minėjau, nematau visą gyvenimą savęs scenoje, nes noriu pasibaigti mokslus, turėti specialybę. Po dvidešimties metų nemanau, kad dainuosiu, tačiau gal tada sakysiu: „Va, puikiai sekasi, kodėl turėčiau baigti“. Nenoriu taip toli planuoti savo ateities, nes dar tikrai dainuosiu.

REKLAMA

- Kas per visus metus pasikeitė?

Dabar labiau pasitikiu savimi. To manęs išmokė mano scenos kolegės. Juokinga prisiminti pirmus koncertus, televizinius projektus, tai, kaip aš kukliai bendravau su savo gerbėjais. Skirtumas yra tikrai ryškus, nes per tuos metus buvo daug: ir klaidų, ir gerų momentų, gerų pasirinkimų. Visgi dėl visko džiaugiuosi, nes dabar esu sukaupusi nemažą bagažą įvairiausių dalykų. Žinau, ko nedaryti, ko nesakyti, kur neiti.

- Esate jauna moteris, o jau turite tokią patirtį...

Daugelis atlikėjų savo karjerą pradeda nuo jaunesnio amžiaus, o mano kelyje pasitaikė jau patirtį turintys žmonės man padėjo iškilti. Be jų pagalbos nebūčiau taip greitai pastebėta, tiek daug pasiekusi ar išleidusi albumo. Džiugu, kad atsidūriau draugų rate, kuriame esu iki šiol, kurie man labai padėjo.

REKLAMA

- Minėjote, kad lengviau dainuoti apie išgyvenimus, kurių dabar trūks. Tai apie ką dainuosite dabar?

- Apie vedybinį gyvenimą tikrai nedainuosiu. Šiuo metu tikrai esu apleidusi kūrybą, trūksta įkvėpimo. Ateityje dainuosiu tai, kas man patinka, tačiau tai nereiškia, kad aš jas rašysiu.

Žodžiai yra labai svarbūs, bet esu iš tų žmonių, kuriems yra svarbesnė melodija. Dabar intensyviai ieškau naujų sąskambių, melodijų, kurioms galėčiau rasti tinkamus žodžius.

- Ar turite muzikos etaloną?

- Mano visų laikų atlikėjas yra Michaelas Jacksonas, tačiau čia nėra ką lygiuotis. Lietuvoje neturiu vieno atlikėjo, kuris man labai patiktų, susižaviu atskirais kūriniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip lengvesnės muzikos atstovė susilaukiate kritikos. Kaip į ją reaguojate?

- Manau, kad žmonių skoniai yra labai skirtingi, tad mūsų muzika, kuri gal ir nėra tokia populiari didžiuosiuose miestuose, susilaukia daug dėmesio kitur. Jeigu mus kviečia, vadinasi, kad kažkam tai yra gera muzika.

Mes į mus pašiepti bandančius žmones nereaguojame, nes visi bandome daryti tai, kas patinka, kas yra naudingo, tad savo muzikos visiškai nesigėdiju. Man ji patinka. Kas yra tas ekspertas, kuris pasakė, kad mūsų muzika yra didis blogis? Nėra taisyklių, pagal kurią vadovaujantis parašyta daina yra gera ar bloga. Svarbu ir tai, kad mes dainuojame ne tai auditorijai, kuri mus plūsta.

REKLAMA

- Niekada negalvojote nustebinti piktuolius atlikus, pavyzdžiui, metalo kūrinį?

- Nemanau, kad reikia kažką kitiems įrodinėti. Man patinka tai, ką aš darau, manau, kad viskas yra gerai. Gerbiu visus muzikos stilius, visus muzikantus, kad ir kokią muziką jie atliktų. Tai yra darbas.

- Koks buvo jūsų kelias iki muzikos?

- Labai įvairus. Jis nebuvo labai sudėtingas, bet ir nelengvas. Man muzika yra malonumas. Dainavimas yra mano hobis, o viską, ką aš darau, kelia džiaugsmą. Kad ir kokie sunkumai bebūtų, viskas kelia laimę.

- Kaip pasikeitė gyvenimas po vestuvių?

- Niekas nepasikeitė. Vestuvės mums nieko nepakeitė – jaučiuosi taip pat mylima, taip pat mylinti.

REKLAMA

- Jau turite vizijų apie šeimos pagausėjimą?

- Lol kas nieko neplanuojame, nežinome, kaip bus. Kol kas grupėje esame visos pajėgios, galinčios koncertuoti, o šeimyniniai gyvenimai netrukdo.

- Ar ką nors gyvenime keistumėte?

- Tikrai nieko, nes, beldžiu į medį, gyvenu laimingai, turiu nuostabų vyrą, darbą, drauges. Matyt, kad kažką darau gerai, nes darbas man padeda, kelia tik geras emocijas – esu labai laiminga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų