REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas neatsižvelgė į Sveikatos apsaugos ministerijos norą ir neįteisino galimybės Lietuvoje atlikti kontrolinius vaistų pirkimus.

Seimas neatsižvelgė į Sveikatos apsaugos ministerijos norą ir neįteisino galimybės Lietuvoje atlikti kontrolinius vaistų pirkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai ketvirtadienį atmetė ministerijos parengtas pataisas, kuriomis norėta kontroliuoti, ar vaistininkai pacientams leidžia rinktis medikamentus pagal kainą ir informuoja apie pigiausius vaistus.

REKLAMA

Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Stasys Šedbaras tikino, kad tokie patikrinimai būtų reikalingi.

„Su žmonių sveikata ir gyvybe susijusioje srityje tikrai yra prasminga turėti tokį instrumentą - ne iš anksto pranešus, o netikėtai kontroliuoti, kaip yra vykdoma ši veikla“, - tvirtino S.Šedbaras.

Socialdemokratė Alma Monkauskaitė taip pat sakė, kad netikėtų kontrolinių vaistų pirkimų įteisinimas „duotų daugiau skaidrumo“ ir atmetė nuogastavimus, kad dažniau būtų tikrinami mažieji vaistininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Sveikatos reikalų komitetas ministerijos parengtoms pataisoms siūlė pritarti, tačiau komiteto nariai konservatorius Antanas Matulas ir „darbietė“ Dangutė Mikutienė su tokia pozicija nesutiko.

Anot A.Matulo teigimu, tokie pirkimai gali pakenkti smulkiam verslui.

„Pas mane buvo du privačiai dirbantys farmacininkai ir sako - tinklai tikriausiai išsipirks iš tų tikrintojų, bet mums tai bus paskutinis lašas. Ministerija nesugebėjo pasakyti kas, kur ir kada eis, o pagrindinis argumentas buvo, kad norima įsitikinti, ar kompiuteryje pasiūlomas pigiausias vaistas. Tai tą patį gali matyti atsistojęs kontrolierius vaistinėje stebėdamas tą procesą“, - tvirtino A.Matulas.

Pasak jo, daugiau tvarkos ir aiškumo įneš neseniai pradėti išrašinėti elektroniniai receptai.

Dabar Lietuvoje visose prekybos srityse leidžiami planiniai ir neplaniniai patikrinimai. Slaptų pirkimų verslo prašymu atsisakyta prieš kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų