REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio vakarą leidimo būti valstybės sienos apsaugos zonoje neturėjusi neblaivi moteris puolė ją sulaikiusią pasienietę ir dukart spyrė į pilvą.

Sekmadienio vakarą leidimo būti valstybės sienos apsaugos zonoje neturėjusi neblaivi moteris puolė ją sulaikiusią pasienietę ir dukart spyrė į pilvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Valstybės sienos apaugos tarnyba (VSAT), pilietybės neturinčią pažeidėją pasieniečiai surakino antrankiais ir uždarė į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, moteriai gresia netekti laisvės iki 3 metų.

REKLAMA

VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patruliavo pasienyje su Baltarusija, Šalčininkų rajono Kužių kaimo ribose. Šioje vietoje yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona (VSAZ) – į ją patekti galima tik turint pasieniečių leidimą. Pareigūnai zonoje pastebėjo vyrą ir moterį.

Paaiškėjo, kad 43 metų Šalčininkų rajono gyventojas ir ten pat gyvenanti 52-ejų moteris be pilietybės leidimų patekti į VSAZ neturi. Pastaroji, turinti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, buvo neblaivi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasieniečiai abu asmenis sulaikė ir pažeidimui įforminti pristatė į Tribonių užkardą. Čia moteris pradėjo elgtis agresyviai ir nepaklusti pasieniečių nurodymams. Ji dukart spyrė į pilvą 22-ejų pasienietei, be to, sumušė jai ranką. Besipriešinusią moterį pareigūnai sutramdė surakindami antrankiais.

Į užkardą atvykę Šalčininkų policininkai moteriai nustatė 1,38 promilės girtumą. Jai pasieniečiai už pasipriešinimą valstybės tarnautojui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterį pasieniečiai uždarė į areštinę. Pirmadienio rytą ji buvo prablaivėjusi ir per apklausą savo elgesį aiškino sukilusiu pykčiu. Moteris paleista skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pasieniečiai ją dar baus administracine tvarka už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą – buvimą VSAZ be dokumentų. Sekmadienį kartu su ja pasienyje buvusiam 43 metų Šalčininkų rajono gyventojui už analogišką pažeidimą VSAT pareigūnai skyrė 21 euro baudą.

Nukentėjusi pasienietė po įvykio dėl skausmo pilvo srityje ir rankos piršto sužalojimo kreipėsi į Šalčininkų greitosios medicinos pagalbos skyrių. Stacionarios pagalbos jai neprireikė, pasienietei išduotas nedarbingumo pažymėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų