REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Bushido turnyro užkulisiai (nuotr. Manto Stankevičiaus)

Žiūrovų plojimai po kiekvienos gražios atakos, palaikymo šūksniai po kiekvieno taiklaus smūgio varžovui ir audringos ovacijos, lydinčios kiekvieną nokdauną – taip atrodo „Siemens“ arenoje vykstantys Bushido turnyrai.

59

Žiūrovų plojimai po kiekvienos gražios atakos, palaikymo šūksniai po kiekvieno taiklaus smūgio varžovui ir audringos ovacijos, lydinčios kiekvieną nokdauną – taip atrodo „Siemens“ arenoje vykstantys Bushido turnyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį žiūrovai į areną rinkosi stebėti „Bushido Hero‘s“ ir „KOK World GP“ turnyrų. Patys nekantriausi arenoje pasirodė likus valandai iki oficialios renginio pradžios, tačiau jų herojai – kovotojai – į areną atvyko  kur kas anksčiau.

REKLAMA

Vienas pirmųjų rūbinėse pasirodė „Rings“ klubo atstovas Valdemaras Kulda su treneriais. Šis kovotojas nemėgsta tuščiažodžiauti ir prieš kovą tik prasitarė, jog nori, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų.

Rūbinės kampe įsitaisė ir pasaulio kikbokso čempiono Tado Jonkaus komanda. Visada geros nuotaikos ir ryžto Tadas juokavo, tačiau tai jaudulio, kuris matėsi veide, nepaslėpė. Turnyro išvakarėse, svėrimo procedūros metu, Tadas visus sugebėjo nustebinti dviem dalykais. „Neeilinė diena, Jonkus su švarku“, - tada pasipuošusiam kovotojui bandė įgelti kolegos.

REKLAMA
REKLAMA

„O tu pažiūrėk į batus“, - mestelėjo T. Jonkus, pasipuošęs ryškiais mėlynais sportiniais bateliais. Ir tai buvo ne kulminacija. Ant svarstyklių kovotojas užlipo užrašu „Rocky“ papuoštomis apatinėmis kelnaitėmis. Ant jų – ir Silvesterio Stallonės sukurtas legendinio boksininko personažas. Už kelnaites T. Jonkus taip pat susilaukė pagyrų. Tačiau į turnyrą T. Jonkus atvyko be ryškiaspalvių batelių. „Šiandien reikia pabūti šiek tiek kukliau“, - šypsojosi „K-1 akademiją“ atstovaujantis kovotojas.

Kitoje rūbinėje ankstyviausia buvo Martyno Jasiūno komanda. „Prieš kiekvieną kovą stengiuosi susikaupti ir nusiteikti jai šimtu procentu. Dar ir dar kartą mintyse prisimenu tai, ką darėme per treniruotes.”,- yra sakęs interviu jaunasis Martynas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalia M. Jasiūno komandos savo „bazę“ įkūrė klubas „Cunamis“, kurio kovotojas Herkus Lukošiūnas ruošėsi kovai su lenku Dawidu Mirkowskiu. „Aš esu geras, nepykstu“, - pabrėžė treneris Ilgaras Gružinskas, kai nuotraukoje pastebėjau jo žvilgsnį.

Ukmergės dziudo sporto klubo kovotojas Teodoras Aukštuolis taip pat be reikalo nesišvaisto žodžiais, kovai su rusu Aleksandru Grebenkinu jis ruošėsi tyliai.

Netrukus rūbinėse pasirodė ir klubo „Titanas“ žvaigždė Karolis Liukaitis. Geros energijos užtaisas – ne kitaip, kovotojas spėjo apsilankyti visų kovotojų „bazėse“, su visais pabendravo.

REKLAMA

„Žinai, šįkart jaučiuosi pasiruošęs kaip niekada puikiai. Anksčiau visada jausdavau, kad nepadariau namų darbų, tai tas, tai anas būdavo blogai. Šįkart jaučiausi labai gerai“, - turnyro išvakarėse kalbėjo K. Liukaitis.

„O dabar – paskutinės poilsio akimirkos“, - nusišypsojo ir užsimerkė kovotojas įsitaisęs savo rūbinės kamputyje.

Jo pavyzdžių netrukus pasiekė ir Tadas Jonkus, kuriam lovą puikiai atstojo rūbinės grindys.

Netrukus pasirodė ir sunkiasvoris Tomas Pakutinskas, kuris „teipavimo“ darbams sugebėjo įdarbinti Londono olimpinių žaidynių prizininką boksininką Evaldą Petrauską.

REKLAMA

Kitoje rūbinėje netrukus susirinko visa „Sparta Gym“ komanda: Henrikas Vikšraitis ir dėl čempionų vardų kovosiantys Sergejus Maslobojevas ir Julius Mocka.

H. Vikšraitis jau ne kartą yra prisipažinęs, kad žaidimas „Candy Crush“ yra jo sena liga. „Jau man reikėtų į reabilitacijos centrą dėl jo važiuoti“, - yra sakęs kovotojas. Belaukdamas kovos su britu Kurtisu Allenu jis pabandė įveikti dar kelis šio žaidimo lygius.

„Visose nuotraukuose tu – su telefonu“, - pajuokavau pastebėjęs, kad telefono iš rankų nepaleidžia ir S. Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O ką veikti? Dar turiu nemažai laiko“, - atsakė kovotojas, kuris kovos su rumunu Robertu Dorinu laukė nuo kovo mėnesio. Tada jų akistata neįvyko dėl S. Maslobojevo pusfinalyje patirtos traumos. Turnyro organizatorių sprendimu, ši kova buvo nukelta į lapkričio mėnesį.

Pirmosios kovos lietuviams buvo nesėkmingos. Patyrę pralaimėjimus į rūbines grįžo M. Jasiūnas ir Herkus Lukošiūnas.

„Dabar turėsi tokią pat nosį, kaip ir aš. Sveikas atvykęs į „S klubą“, - taip H. Vikšraitis draugiškai bandė paguosti H. Lukošiūną, kuris į rūbinę grįžo kruvinas.

REKLAMA

„Viskas bus gerai, šaunuolis, nepergyvenk“, - guodė Herkų iš kitos rūbinės atskubėję ir K. Liukaitis.

V. Kulda ir T. Aukštuolis į rūbines „parsinešė“ pergales, H. Vikšraitis taip pat grįžo laimėjęs. Jau rūbinėje su juo puolė fotografuotis draugai ir artimi bičiuliai.

J. Mocka į ringą žengė susikaupęs ir užtikrintas savo jėgomis, nepaisant to, kad jo varžovas pusfinalyje Stepanas Cirligas už jį sunkesnis net 14 kilogramų. Pergalė. Tačiau netgi renginio režisieriai žiūrovams pakartojimo metu parodė skausmingą Juliaus traumą – smūgiuodamas koja lietuvis pataikė varžovui į alkūne.

REKLAMA

Rūbinėje Julius sunkiai galėjo priminti dešine koja. Netrukus jis įsitaisė ant sofos, o į viršų užkeltą koją „užgulė“ maišai su ledais. „Su klaustuku“, - apžiūrėję skausmingą vietą sakė medikai. Netrukus rūbinėje pasirodė ir turnyro organizatoriai, kurie pasiūlė finalą nukelti kitam kartui.

„Aš kovosiu, - ryžtingai sakė J. Mocka. – Turiu dar vieną koją ir dvi rankas“.

Kol J. Mocka kentė skausmą ir bandė modeliuoti įvairias finalo baigtis ringe pergales šventė Tomas Pakutinskas, kuris savo geležiniuose gniaužtuose vos nesutraiškė lenko Kamilo Bazelako sprando, T. Jonkus, kuriam tai nebuvo pati lengviausia kova, ir Karolis Liukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent jo kova, o tiksliau – paskutinės jos sekundės, privertė žiūrovus ištarti „Žvėris“. Paskutinėmis sekundėmis Karolis sugebėjo atrasti jėgų ir paskandinti savo varžovą dar vienoje smūgių lavinoje. Lietuvio emocijos po pergalės, skambantys filmo „Rokis“ motyvas – puiki įžanga į pagrindines vakaro kovas.

Vaistai nuo skausmo, stipriai „suteipuota“ koja ir mintys apie pergalę – taip į ringą žengė J. Mocka. „Gerai būtų laimėti“, - šyptelėjo prieš žengdamas kovotojas.

Po greitos ir įspūdingos pergalės Julius nebuvo nusiteikęs maudytis šlovės spinduliuose – tiesiog su taure rankose jis nubėgo į rūbinę, apsivilko marškinėlius ir išėjo į areną išlydėti savo draugo S. Maslobojevo į dar vieną finalą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų