REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismas Utenos mero socialdemokrato Alvydo Katino skundą dėl nušalinimo nuo pareigų nagrinėja rašytine tvarka.

Panevėžio apygardos teismas Utenos mero socialdemokrato Alvydo Katino skundą dėl nušalinimo nuo pareigų nagrinėja rašytine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimo tikimasi kitą savaitę, lapkričio 27 dieną, BNS informavo teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė.

REKLAMA

Anot jos, šiuo metu suinteresuotų pusių paprašyta pateikti atsiliepimus. Jų sulaukus atsiliepimai turėtų būti išnagrinėti per septynias dienas ir priimtas sprendimas.

A.Katino advokatas Linas Kuprusevičius BNS yra sakęs, kad teismui skundžiamas tik nušalinimas nuo pareigų, kardomosios priemonės paskyrimas nėra skundžiamas.

Atliekant tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Panevėžio miesto apylinkės teismas Utenos merą dviem mėnesiams nušalino nuo pareigų. Jam taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Seimas savo nutarimu yra kreipęsis į Konstitucinį Teismą (KT), prašydamas nustatyti, ar išrinkto politiko nušalinimą leidžiantis Baudžiamojo kodekso straipsnis neprieštarauja Konstitucijai. Kai į Konstitucinį Teismą kreipiasi visas Seimas, skundžiama nuostata sustoja galioti.

Panevėžio apylinkės teismas savo ruožtu nurodė atsižvelgęs į KT išaiškinimą, jog nuostata, leidžianti pareigūną nušalinti nuo pareigų, tam tikromis aplinkybėmis gali būti taikoma.

„Panevėžio miesto apylinkės teisme sprendžiant dėl procesinės prievartos priemonės (...) taikymo Alvydui Katinui, ikiteisminio tyrimo teisėja vadovavosi jai pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga bei taikė BPK 157 straipsnį (Laikinas nušalinimas nuo pareigų ar laikinas teisės užsiimti tam tikra veikla sustabdymas) atsižvelgiant į KT pranešime nurodytas šios teisės normos sustabdymo ribas“, - rašoma teismo atsakyme BNS.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo mero kyšininkavimo kito asmens naudai. STT šioje korupcijos byloje įtarimus yra pateikusi A.Katinui, taip pat - iš pareigų pasitraukusiai ministro pirmininko sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei. BNS žiniomis, Utenos meras iš vienos bendrovės įtariamas reikalavęs kyšio D.Žiugždienės naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų