REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Traukinio avarija (nuotr. SCANPIX)

Dešimt žmonių žuvo šeštadienį Prancūzijoje, kai vienas greitojo geležinkelio TGV traukinys nulėkė nuo bėgių ir sudužo per bandomąjį važiavimą, pranešė vietos pareigūnai.

10

Dešimt žmonių žuvo šeštadienį Prancūzijoje, kai vienas greitojo geležinkelio TGV traukinys nulėkė nuo bėgių ir sudužo per bandomąjį važiavimą, pranešė vietos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

Tai pirmoji žmonių gyvybių pareikalavusi TGV traukinio avarija nuo šios sistemos sukūrimo prieš 30 metų.

REKLAMA

Katastrofos aukos priklausė tuo traukiniu važiavusių 49 mechanikų ir inžinierių komandai. Kitų keleivių traukinyje nebuvo.

Sąstatas važiavo apie 350 km per valandą greičiu greitojo geležinkelio linija, išbandant naujos kartos TGV traukinius, kurie turėtų būti pradėti naudoti nuo ateinančių metų pavasario, sakė vienas šios avarijos tyrimui artimas šaltinis.

Dar 37 žmonės buvo sužeisti, iš jų 12 – sunkiai, nurodė vietos pareigūnai.

Sąstatas nulėkę nuo aukšto geležinkelio pylimo šalia tilto per maždaug 40 metrų pločio kanalą. Apgadintas sidabro ir juodos spalvos lokomotyvas bei kitas vagonas buvo pusiau panirę vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA

Ši avarija, kurios priežastis buvo „per didelis greitis“, įvyko prie Ekversheimo miestelio netoli Strasbūro Prancūzijos rytuose, sakė Elzaso regiono prefekto administracijos vadovas Dominique'as-Nicolas Jane'as.

Tačiau policija sakė, kad avarijos priežastis dar nėra nustatyta.

Šis incidentas yra pirmoji žmonių gyvybių pareikalavusi nuo TGV (Train Grande Vitesse – prancūzų kalba „greitasis traukinys“) eksploatacijos Prancūzijoje pradžios 1981 metais. Katastrofos vietoje pakilo didelis juodų dūmų stulpas, kuris matėsi iš už kelių kilometrų – taip pat Strasbūro, esančio prie sienos su Vokietija, priemiesčiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netoliese esančiame riedlenčių parke buvę jaunuoliai pasakojo, kad pasklidę dūmai buvo labai aitrūs. Į nelaimės vietą atvyko policijos narų komanda, sraigtasparniai ir dešimtys gelbėtojų automobilių. Avarija įvyko negyvenamoje vietoje, bet kitose to kanalo vietose esama gyvenamųjų baržų.

Prancūzijos susiekimo ministras Alainas Vidalis ir tvarios plėtros ministrė Segolene Royal atvyko į įvykio vietą vėliau šeštadienį. S.Royal sakė pamačiusi „sceną iš apokalipsės“ ir reiškė solidarumą su aukų šeimomis. Traukinio juodosios dėžės dar nebuvo rastos, sakė Elzaso policijos viršininkas Stephane'as Ottavi.

REKLAMA

Anksčiau buvo atvejų, kai Prancūzijos TGV traukiniai nulėkdavo nuo bėgio, bet nei vieno iš tų incidentų padariniai nebūdavo tokie tragiški.

Ši katastrofa įvyko tuo metu, kai Prancūzijos tvyro didelė įtampa dėl penktadienio vakarą Paryžiuje įvykdytų virtinės koordinuotų teroro atakų, nusinešusių bent 129 žmonių gyvybes. Tačiau nebuvo jokių ženklų, kad traukinys nulėkė nuo bėgių dėl kokios nors kitos priežasties negu nelaimingas atsitikimas per bandymus. Šių metų rugpjūtį vienas marokietis buvo sutramdytas dviejų jaunų amerikiečių karių, kai tas vyras pradėjo šaudyti iš Kalašnikovo automato TGV traukinyje, važiavusiame iš Amsterdamo į Paryžių.

Naujausios kartos TGV traukiniai yra pritaikyti greitoms kelionėms iš Paryžiaus į Prancūzijos rytinius regionus ir Liuksemburgą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų