REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Politikai (nuotr. TV3)Artėjant kitąmet vyksiantiems Seimo rinkimams, opozicinės – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdžio (LS) – partijos paruošė potencialias pamainas dabartiniams ministrams. Abiejuose šešėlinių ministrų kabinetuose – ir seni politikos vilkai, ir ministrų pareigose jau dirbę asmenys, ir naujokai. Vis dėlto politologai pastebi, jog abejonių kelia opozicijos šešėlinių ministrų kompetencija ir autoritetas.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo tv3.lt kalbintas Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius, politologas Algis Krupavičius stebėjosi, jog konservatoriai ir liberalai subūrė atskirus šešėlinių ministrų kabinetus, mat, jo manymu, tarpusavyje bendradarbiaujančios opozicinės jėgos

REKLAMA

„Jeigu centro dešinės opozicija galvotų vieningai eiti į valdžią po Seimo rinkimų, tai veikiausiai protingesnis kelias būtų suformuoti bendrą šešėlinį kabinetą. Du šešėliniai kabinetas neatrodo labai rimtai. Jeigu Lietuvoje būtų dvipartinė sistema, šešėlinis kabinetas būtų daug reikšmingesnis institutas, palyginus su dabartiniais bandymais kurti šešėlinius kabinetus. [...] Šešėliniai kabinetai dabar yra labiau dėl formos, o ne dėl turinio. [...] Šešėlinių kabinetų skaidymasis devalvuoja pačią idėją ir šešėlinio kabineto turinį“, – kalbėjo A. Krupavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Politologas pažymėjo abiejuose šešėlinių ministrų kabinetuose įžvelgiantis nemažai trūkumų.

„Abu šešėliniai kabinetai yra su trūkumais. Pirmiausia, tie trūkumai yra autoritetų ir kompetencijos srityje“, – sakė A. Krupavičius.

Panašiai kalbėjo ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas, politikos apžvalgininkas Vytautas Dumbliauskas. Vis dėlto, anot jo, konservatorių šešėliniai ministrai yra pranašesni už liberalų kandidatus.

„Akivaizdu, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatai yra stipresni, daugiau patyrę. Tiesa, dėl to konservatoriai turi pranašumą, nes dalis jų kandidatų jau yra dirbę ministrais. Aišku, stiprių kandidatų į ministrus turi ir liberalai, jie turi ir naujų veidų, savo srities profesionalų“, – komentavo V. Dumbliauskas.

Šioje publikacijoje bus apžvelgiame opozicijos šešėliniai premjerai, žemės ūkio, teisingumo, kultūros, ūkio, aplinkos ir užsienio ministrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų