REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja nepotizmo apraiškos Vilniaus miesto savivaldybėje – Saugaus miesto departamento direktorius Henrikas Surovič vadovaujamame padalinyje dar 2013 m. pradžioje įsigudrino įdarbinti savo dukrą.

Aiškėja nepotizmo apraiškos Vilniaus miesto savivaldybėje – Saugaus miesto departamento direktorius Henrikas Surovič vadovaujamame padalinyje dar 2013 m. pradžioje įsigudrino įdarbinti savo dukrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje užsiminė Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

„Dauguma savivaldybės tarnautojų nori dirbti gerai, tačiau pasitaiko tokių tarnautojų, prie kurių „neprikibsi", nes viską padaro laiku, nors ir ne į temą, be rezultato.

Vieno tokio – savivaldybės Saugaus miesto departamento vadovo – prieš kurį laiką paprašiau kad pasieškotų kitos karjeros. Tai jį taip sujaudino, kad jis tą pačią dieną „nuo patirto streso“ ilgam susirgo (išsirašydamas sau diagnozę).

Dabar paaiškėjo, kad geriau jau būtų pats pasieškojęs kitos karjeros, nes, pasirodo, jis sugebėjo ilgai nuslėpti vieną iš mirtinų tarnautojo nuodėmių - sau pavaldžioje vietoje jis įdarbino savo dukrą“, – skelbia R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės meras portalui tv3.lt patvirtino, kad Saugaus miesto departamento H. Surovič dukra tėvo vadovaujamame padalinyje savivaldybėje dirba dar nuo 2013 m. sausio. Užfiksuoti šį faktą anksčiau sukliudė tai, kad H. Surovič dukra Beata ištekėjo ir įgijo kitą pavardę – Zacharevič.

„Svarbiausia yra tai, kad šito departamento vadovo darbo rezultatai manęs netenkina. Tiesą sakant, pažeidimas pažeidimu, bet, jeigu galimybė iš savivaldybės tarnybos atleisti dėl to, kad rezultatai netenkina, tai su juo jau, ko gero, būčiau atsisveikinęs, nes per šešis mėnesius, kai dirbu savivaldybėje, neteko niekio prasmingo iš šio vadovo gauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O dabar iš tiesų – pats neslėpsiu – jam pasakiau tai ir pasiūliau jam pasieškoti kitos karjeros. Jis nuo to laiko susirgo ir tai gana dėsninga atrodo. Dar prieš tai buvom gavę informaciją, kad galimai dirba jo dukra jo vadovaujamame departamente. Kadangi pavardė yra kita, ne visi žinojo tuos dalykus, tai pasitikrinome, ta informacija pasitvirtino.

Kai tik H. Surovičius baigs sirgti, nes ligos metu negalima pradėti jokių teisinių veiksmų, bus pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas ir atitinkamai visos kitos teisinės pasekmės, iš to sekančios“, – pasakojo R. Šimašius.

REKLAMA

Jis teigė tiksliai nežinantis, kokias pareigas Saugaus miesto departamente užėmė jo vadovo dukra, tačiau, pasak Vilniaus miesto mero, užfiksuota, kad būtent pats H. Surovič priimdavo sprendimus, pavyzdžiui, dėl savo dukrai skiriamų atostogų.

R. Šimašius teigė negalintis įvardyti priežasčių, kodėl departamento direktoriaus dukra savivaldybėje beveik 3 metus dirbo nepastebėta, tačiau neslėpė turintis kelias versijas.

„Tiesą sakant, sunku man pasakyti. Ta pavardė yra kita, tai, aišku, lengviau yra tą paslėpti. Galbūt ir politinis stogas buvo pradžioje buvo. Man apie tai sunku komentuoti, bet tokių gandų apie politinius stogus sklandė ir anksčiau“, – aiškino sostinės meras.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų